Mali grad

15. Srednjeveški dnevi v Kamniku

11.06.2011

 

Zaključili smo 15. Srednjeveške dneve v Kamniku. Pričeli smo v petek z iskanjem Veronikinega zaklada in celodnevno sobotno dogajanje zaokrožili s scenskim spektaklom S Faroniko nad Veroniko, z idejnim vodjem Kamničanom Slavkom Trivkovićem.

 

Sobotno dogajanje se je z uradnim odprtjem pri Malograjski kapeli slovesno pričelo z nagovorom kamniškega župana Marjana Šarca. Uvodno prireditev je vodil Tone Ftičar. S programom in letošnjo tematiko in sicer 500-letnico velikega potresa pa nas je seznanila direktorica Agencije za turizem Kamnik in organizatorka prireditve, dr. Andreja Eržen. 

 
   

Ob vznožju mestne vzpetine je potekal srednjeveški sejem, na Malem gradu pa smo lahko spremljali lokostrelski turnir, mečevanje in plese, različne glumaške predstave in nastope glasbenih skupin. Za najmlajše so potekale Veronikine delavnice in srednjeveške igre za otroke, nastopil pa je tudi čarovnik.

 
   

Popoldne je Kulturno društvo Priden možic tudi letošnje leto organiziral tekmovanje za Vrtomirjev prstan. Pet skupin se je pomerilo, na koncu pa so prstan, ki ga je podelil župan Kamnika, domov odnesli dijaki ŠCRM-ja Maistrovi vitezi.

 
   

Preden smo dan zaključili s spektaklom na pobočju Malega gradu smo v Stražnem stolpu odprli razstavo Minule podobe Kamnika. Razstavo so pripravile Alenka Hribar iz Agencije za turizem Kamnik ter Maja Avguštin in Saša Lavrinc iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine, območna enota Kranj.

Vabljeni ponovno naslednje leto, drugo soboto v juniju na že 16. Srednjeveške dneve v Kamniku!

Besedilo: Urša Osolnik, Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik
Fotografije: Urša Osolnik in Alenka Hribar


<< Nazaj | Novice