Mali grad

14. plavalni miting Veronika privabil rekordno število tekmovalcev

11.07.2015

 

Plavalni klub Kamnik, eden najstarejših plavalnih klubov v Sloveniji, z več kot 80-letno tradicijo, že štirinajsto leto organizira Plavalni miting Veronika (www.veronika.si). Kamniška Veronika, pol ženska-pol kača, vsako leto budno spremlja dogodek, kateri ima čast nositi njeno ime. Tudi letos je bilo tako. Zbrane, rekordno število tekmovalk in tekmovalcev sta na letnem bazenu Pod skalco pred začetkom tekmovanja nagovorila župan Marjan Šarec in predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič. Dogodku je prisostvoval tudi v.d. Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Rekordno število prijavljenih 472  plavalk in plavalcev je zavzelo kamniški letni bazen Pod skalco, tekmovanja pa se je udeležilo 23 slovenskih klubov, med njimi barve kamniškega plavalnega kluba zastopa 37 plavalk in plavalcev. Dopoldanski del tekmovanja je bil namenjen mlajšim selekcijam, ki so se v direktnih finalih 100-metrskih disciplin potegovale za najvišja mesta. 

Ob uradnem odprtju je zbrane sprva pozdravil predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel uspešen dan. Željam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in jim zaželel prijeten dan ter obilo uspešnih zamahov.  

Če ste dopoldanski del tekmovanja zamudili pa vabljeni k ogledu popoldanskega dela, ki se bo pričel ob približno 15. uri in bo v znamenju velikih final v 50-metrskih disciplinah (prsno, prosto, hrbtno in delfin), kjer se bodo za najvišja odličja med seboj pomerila znana plavalska imena, med njimi lahko izpostavimo slovenske reprezentante Tjašo Pintar, Tjašo Vozel, Avo Schollmayer, Uršo Bežan, Pio Pavlič in Jana Karla Petriča. Vse ljubitelje vrhunskega plavanja bo prav gotovo razveselila novica, da se nekdanji reprezentant, sedanji trener prve selekcije Plavalnega kluba Kamnik, Emil Tahirović na mitingu Veronika zopet vrača v tekmovalne vode, saj se bo na 50 metrov prsno pomeril s svojim dolgoletnim rivalom reprezentantom Matjažem Markičem. Razlogov za glasno vzpodbujanje domačih favoritov in drugih finalistov ne bo zmanjkalo.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj. Kot so zapisali v Plavalnem klubu Kamnik, so ponosni na njihove plavalce, še posebej na podmladek. V dopoldanskih direktnih finalih sta namreč v najmlajši kategoriji Iza Videc in Bor Slana osvojila Veronikina odličja v direktnih finalih v disciplinah na 100 metrov. Iza Videc si je priplavala srebro na 100 metrov prsno in 100 metrov prosto, Bor Slana pa bron na 100 metrov hrbtno. Tudi ostali plavalci so se izkazali z osebnimi rezulati.


<< Nazaj | Novice