Mali grad

131. redni letni občni zbor PGD Kamnik

05.04.2013

 

Zvečer je potekal 131. redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik. Članice in člane, ki vsakodnevno skrbijo za varnost občank in občanov, je nagovoril tudi župan Marjan Šarec.

Na občnem zboru, ki so se ga udeležili tudi predsednik Gasilske zveze Kamnik Marjan Semprimožnik, poveljnik Gasilske zveze Kamnik Janez Repanšek in poveljnik Civilne zaščite mag. Matjaž Srša, so članice in člani izvolili organe občnega zbora, predstavili poročila in poročila verifikacijske komisije, razpravljali in sprejeli Predlog finančnega načrta za leto 2013 ter Predlog programa dela za leto 2013, na koncu pa zaslužnim članom podelili priznanja in odlikovanja. Tokratni občni zbor je bil volilni, tako so izvolili funkcionarje in organe društva. Predsednik PGD Kamnik je postal Jože Oblak, poveljnik pa Janez Vavpetič. PGD Kamnik pa je zaradi zaslug, ki jih ima pri razvoju PGD Kamnik, naziv častni član društva podelila nekdanjemu poveljniku Civilne zaščite Kamnik Vladimirju Egidiju Šerbelu.

Za požrtvovalno in dobro opravljeno delo se je gasilkam in gasilcem zahvalil tudi župan Marjan Šarec, ter jim zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. »Ugotavljam, da je gasilska organizacija na zavidljivem nivoju. V proračunu Občine Kamnik smo, glede na druge občine, denar za gasilske organizacije  povečali še za 11 odstotkov. Nekateri vidijo gasilce le na veselicah, a dejstvo je, da so to ljudje, ki rešujejo celo življenja, da o premoženju niti ne govorim. Ne sprašujejo kako težka je intervencija, vendar pomagajo ob požarih, poplavah, snegu, ledu. Ravno zato Občini Kamnik ni žal tega denarja, saj se zavedamo, da gre ta denar za ljudi, za občanke in občane, za vaše ljubljene, prijatelje, sosede. Izredno sem ponosen na operativno delovanje gasilskih društev, z zavedanjem, da je medsebojno povezovanje ključ do uspeha vsakega društva. Spoštovane gasilke, spoštovani gasilci, iskreno se vam zahvaljujem za vaše plemenito delo. Delo, ki nam daje upanje za naprej, upanje, da delamo za ljudi, da smo sočloveka rešili stiske. Pomagali smo ljudem in zato smo tukaj! Hvala za vaš trud in požrtvovalnost. Na pomoč!«


<< Nazaj | Novice