Mali grad

130. redni letni občni zbor PGD Kamnik

23.03.2012

 

V prostorih GD Kamnik je potekal 130. redni letni občni zbor osrednje gasilske enote PGD Kamnik, ki so se ga udeležili župan Marjan Šarec, predsednik GZ Kamnik Marjan Semprimožnik, predsednik KS Emil Grzinčič in poveljnik CZ mag. Matjaž Srša.

Župan Marjan Šarec je vse prisotne lepo pozdravil in se jim zahvalil za požrtvovalno delo, katerega so uspešno opravili v letu 2011. Posebej je poudaril pomembnost delovanja osrednje gasilske enote Kamnik, ki je v letu 2011 opravila preko 9.000 prostovoljnih ur in preko 130 intervencij. Vsem članom in članicam je ob 130. obletnici zaželel še veliko uspešnega dela, ter izkazal zaupanje s strani lokalne skupnosti.

Na občnem zboru so bila predstavljena poročila o delovanju osrednje gasilske enote za leto 2011. Poudariti je potrebno, da je PGD Kamnik osrednja gasilska enota v občini Kamnik, ki deluje neprekinjeno od 14. avgusta 1882.

To pomeni, da v letu 2012 praznuje 130. obletnico organiziranega delovanja varstva pred požarom in lokalne javne gasilske službe. Društvo je bilo organizirano zaradi številnih požarov, ki so nastali v mestu in okolici Kamnika. Tako so bili zaradi, do tedaj neorganiziranega gašenja, Kamničani primorani ustanoviti Prostovoljno požarno brambo. Prvo orodišče je takratna Požarna bramba imela v gospodarskem poslopju.


<< Nazaj | Novice