Mali grad

13. srečanje koordinatorjev ekovrtcev Slovenije

29.05.2019

 

13. srečanje koordinatorjev ekovrtcev SlovenijePopoldan se je v Domu kulture Kamnik odvijalo 13. srečanje koordinatorjev ekovrtcev Slovenije, ki ga je organiziral Vrtec Antona Medveda Kamnik. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil župan Matej Slapar skupaj ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar in nacionalnim koordinatorjem programa Ekošola mag. Gregorjem Cerarjem.

Ob tej priložnosti so za pester kulturni program poskrbeli otroci vrtca skupaj z mentoricami, odvijala se je predstavitev rezultatov projektne teme »Gozd kot igralnica in učilnica«, predstavljen je bila Ekosladovnica, govor pa je tekel tudi o ekoakcijskem načrtu za ekovrtce.

Ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar je z navdušenjem pripovedovala o tem, kako otroke učijo o varovanju narave, za slednje jim je med drugim čestital tudi nacionalni koordinator programa Ekošola mag. Gregor Cerar.

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti povedal: »Pravilno je, da že od malih nog otroke učite o varovanju okolje in to je svetla točka za to, da bo prihodnost dobra.« Poudaril je pomen varovanja okolja v smeri trajnostne mobilnosti in spodbujanja lokalnega kmetijstva. »Vsi skupaj se moramo zavedati in predvsem ravnati v smeri, da ohranjamo naše okolje in ga za naše zanamce zapuščamo takšnega, da bodo v njem živeli kvalitetno,« je še dejal.

Koordinatorji si bodo v popoldanskih urah ogledali Veronikin festival, ki se bo odvijal v Športni dvorani Kamnik, uradni del prireditve pa se z gledališko predstavo Vile cvetličnice in interaktivnimi delavnicami prične ob 16. uri. Vljudno vabljeni v Športno dvorano Kamnik.


<< Nazaj | Novice