Mali grad

13. kolo prineslo nov rekord kegljišča in pomembno zmago 1. moške ekipe

02.02.2015

 

V 13. kolu državne lige so kamniške kegljačice v Kamniku gostile aktualne svetovne, evropske in državne prvakinje iz Celja, kegljači 1. moške ekipe pa so gostili kegljače iz Litije in se borili za 3. mesto v slovenskem državnem prvenstvu.

Celjanke so svoj pohod k novi zmagi v Kamniku začele zelo prepričljivo in že takoj pokazale, zakaj so celotno sezono brez poraza. Celjanke so enostavno so razred zase v državnem prvenstvu. Tokrat je svoje odlično kegljaško znanje pokazala Barbara Fidel, ki je z rezultatom 670 podrtih kegljev dokazala in potrdila svoj primat med slovenskimi kegljačicami. Podrtih 670 kegljev je tudi nov rekord kamniškega kegljišča. Tudi ostale celjske kegljačice so odigrale zelo dobro in zmagale tekmo z rezultatom 8:0. Kamniške kegljačice so odigrale tekmo po svojih najboljših močeh, tokrat je s 567 podrtimi keglji najboljši rezultat dosegla Majda Lužar. Svojo priložnost so dobile tudi naše mlade kegljačice (Nina Burkeljca, Anja Rutar in Klara Koprivec), ki so svojo nalogo dobro opravile in pokazale svoj potencial v kegljanju.

Kegljači 1. moške ekipe so v derbiju za 3. mesto dosegli pomembno zmago proti kegljačem iz Kegljaškega kluba Litija 2001. Tekma je pred začetkom obetala težek in izenačen dvoboj dveh ekip, ki sta letos zelo izenačeni v državnem prvenstvu. Začetek  tekme je že po devetih metih prinesel prvi neprijeten dogodek za kamniško ekipo, saj si je Damjan Hafnar poškodoval zadnjo stegensko mišico, kar mu je preprečilo nadaljnje nastopanje. Nadomestil ga je mladi up Jakob Jančar, ki je Hafnarja odlično nadomestil in v svojem krstnem nastopu za 1. moško ekipo zmagal v  dvoboju. V prvem delu tekme je zmago v dvoboju dosegel tudi Klemen Mahkovic. Drugi del tekme so kamniški kegljači odigrali pametno in z malo napakami, kar je zadostovalo za prepričljivo zmago s 7:1 s 159 keglji razlike. Najboljši kegljač tekme je bil s 594 podrtimi keglji mladinec Jantol Peter. Pomemben del sta k prepričljivi zmagi prispevala tudi Marko Oman s 588 podrtimi keglji in Gašper Burkeljca s 584 podrtimi keglji. Kamničani so s pomembno zmago prišli na 3. mesto v 1. državni ligi, ki ga je potrebno ohraniti do konca sezone.

2. moška ekipa je že dan prej gostovala v Ljubljani. Kamničani so se pomerili z ekipo Lokomotive in v zelo izenačeni tekmi izgubili z rezultatom 5:3 z razliko 12 kegljev. Najboljši kamniški kegljač je bil Jakob Jančar z rezultatom 548 podrtih kegljev. Svoj prvi nastop sta si z dobrimi rezultati na treningih in tekmah kamniške občinske lige prislužila tudi Matevž Štritof in Klemen Končnik.

Zdaj sledi kratek premor v ligaškem tekmovanju zaradi Svetovnega pokala v posamezni konkurenci v Nemčiji, kjer bo sodeloval in tekmoval tudi Kamničan Jantol Peter. Med ligaškim premorom ne bojo počivali kadeti in kadetinje, na sporedu kegljaškega koledarja je namreč državno prvenstvo v ekipni konkurenci. Na podlagi vzpodbudnih nastopov kamniških kadetov in kadetinj v pravkar odigranem kolu državne lige lahko pričakujemo dobre rezultate. Vsem skupaj želimo veliko podrtih kegljev.

Besedilo in fotografija: Peter Jantol


<< Nazaj | Novice