Mali grad

13. Plavalni miting Veronika

12.07.2014

 

Plavalni klub Kamnik, eden najstarejših plavalnih klubov v Sloveniji, z 80-letno tradicijo, že trinajsto leto organizira Plavalni miting Veronika (www.veronika.si). Kamniška Veronika, pol ženska-pol kača, vsako leto budno spremlja dogodek, kateri ima čast nositi njeno ime. Tudi letos je bilo tako. Zbrane, tekmovalke in tekmovalce je na letnem bazenu Pod skalco nagovoril tudi župan Marjan Šarec.

Kljub temu, da se na Nizozemskem odvija Mladinsko evropsko prvenstvo, bo tekmovanje tudi letos odlično. Značilnost Mitinga so 50-metrske discipline (prsno, prosto, hrbtno, delfin), in sicer z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali po kategorijah.

Prijavljenih 457 plavalk in plavalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije in Izraela je zavzelo kamniški letni bazen Pod skalco. Za najmlajše slovenske plavalke in plavalce pa je današnji dan zadnja možnost za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnim prvenstvom. Tekmovanja se je udeležilo 23 slovenskih klubov, med njimi tudi kamniški plavalni klub.

Danes se nam obeta kar nekaj zanimivih bojev. Nekdanji avstrijski reprezentant 25-letni as Dinko Jukić se po finalu na predlanskih olimpijskih igrah v Londonu vrača na tekmovanja. V disciplini 50 metrov prsno bo aktualni mladinski svetovni prvak in rekorder Peter John Stevens izzval nekdanjega evropskega prvaka Matjaža Markiča. V ženski konkurenci se bodo pomerile Tjaša Vozel (Zvezda Kranj), Hajdinjak Katja (Olimpija Ljubljana), Košak Anemari (Neptun Celje).

Ob uradnem odprtju tekmovanja je zbrane sprva pozdravil predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel uspešen dan. Željam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in jim namenil besede spodbude ter obilo uspešnih zamahov, organizatorjem pa še čestital za izpeljavo prireditve, ki je na takšnem nivoju, kot si to vsi želimo.  

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem.


<< Nazaj | Novice