Mali grad

12. Plavalni miting Veronika

13.07.2013

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec naznanil pričetek 12. Plavalni miting Veronika, ki se bo tekom današnjega dne odvijal na letnem bazenu »Pod Skalco«.

Plavalni klub Kamnik, ki je eden najstarejših plavalnih klubov v Sloveniji z 80-letno tradicijo, je danes organiziral že 12. Plavalni miting Veronika. Miting ima mednarodni sloves, saj se ga udeležujejo tudi avstrijski, slovaški, srbski, hrvaški, bosanski, poljski in drugi tuji plavalci. Značilnost tekmovanja pa so 50-metrske discipline (prsno, prosto, hrbtno, delfin), z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali po kategorijah.

Letošnje tekmovanje je rekordnih razsežnosti, saj je prijavljenih 486 plavalk in plavalcev iz Slovenije ter 11 plavalk in plavalcev iz Španije, Bosne, Hrvaške in Italije. Za Plavalni klub Kamnik bo na 12. Plavalnem mitingu Veronika tekmovalo 43 plavalk in plavalcev.

Tekmovanje je za slovenske plavalke in plavalce zadnja možnost za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnimi prvenstvi. Mitinga se je udeležilo 20 slovenskih klubov. Nastopila bo večina najboljših, med drugimi tudi Robert Vovk (Triglav Kranj), Robert Žbogar (Gorenjska banka Radovljica), Tavčar Anže (Ilirija Ljubljana), Tjaša Vozel (Zvezda Kranj), Marčun Neža (Triglav Kranj), Košak Anemari (Neptun Celje).

Kot rečeno je pričetek mitinga naznanil župan Marjan Šarec, ki je plavalkam in plavalcem zaželel srečno tekmovanje, ki naj bo v duhu športnega prijateljstva.

Miting Veronika je za Plavalni klub Kamnik pravi plavalni praznik. Z dogodkom želijo združiti šport, turizem in zabavo ter s tem prispevati k popularizaciji plavanja med širšo javnostjo, mediji in sponzorji.

Za glasbeno popestritev začetka letošnjega 12. Plavalnega mitinga Veronika je poskrbela Godba Stranje.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Vsem plavalkam in plavalcem iskrene čestitke!

 


<< Nazaj | Novice