Mali grad

11. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov GZ Kamnik v Šmartnem v Tuhinju

31.08.2014

 

Komisija za gasilske veterane je v okviru Gasilske zveze Kamnik včeraj popoldne organizirala že 11. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov, ki je potekalo na igrišču pri gasilskem domu  Šmartno v Tuhinju.

Pred začetkom tekmovanja je vse prisotne pozdravil predsednik Gasilskega društva Šmartno v Tuhinju tov. Igor Žavbi. Zbrane veterane ter druge gasilke in gasilce ter ostale navzoče so pozdravili tudi predsednica KS Šmartno v Tuhinju Tatjana Cevc Drolc, predsednik komisije za veterane v okviru Regije Ljubljana III tov. Ivan Vidic ter najstarejši veteran, častni poveljnik ter častni občan tov. Jože Berlec st..  

Prisotne je nagovoril župan občine Kamnik Marjan Šarec in še posebej izpostavil vse prisotne veterane, ki so dolga leta vztrajali v gasilskih vrstah, spremljali dogajanje in napredek gasilstva, tehniko in vse ostalo. Med drugim je poudaril, da so gasilski veterani s svojim prostovoljnim delom in pomočjo človeku ob kakršnikoli nesreči, ustvarjali zgodovino gasilske organizacije. S svojimi izkušnjami in znanjem imajo posebno mesto v tej organizaciji, še posebej značilno je, da si v gasilskih vrstah podajajo roke številne generacije gasilcev. Zato je še kako pomembno, da svoje bogato znanje in izkušnje prenašajo na mlajše generacije.

Srečanje in tekmovanje je potekalo na igrišču pri gasilskem domu v Šmartnem v Tuhinju. V okviru srečanja je v drugem delu prireditve potekalo tekmovanje.

Pred pričetkom tekmovanja je potekala primopredaja veteranskega prapora med PGD Tunjice in PGD Šmartno v Tuhinju. Sledilo je  tekmovanje ekip (trojk) v gasilsko športnih disciplinah, nato pa še tekmovanje posameznikov.

Da so gasilski veterani in veteranke še vrli gasilci so pokazali v naslednjih šestih gasilsko-športnih igrah:

športne igre

gasilske igre

Srečanja se je skupaj udeležilo okoli 90 tekmovalcev.

Po končanem tekmovalnem delu so si izmenjali še izkušnje in se v sproščenem vzdušju poklepetali o  preteklem delu, intervencijah in bogatih gasilskih izkušnjam.


<< Nazaj | Novice