Mali grad

11. Plavalni miting Veronika

07.07.2012

 

Popoldan si je župan Marjan Šarec ogledal 11. Plavalni miting Veronika, ki se je odvijal na Letnem bazenu v Kamniku.

Plavalni klub Kamnik, ki je eden najstarejših plavalnih klubov v Sloveniji, je organiziral že 11. Plavalni miting Veronika. Miting ima mednarodni sloves, saj se ga udeležujejo tudi avstrijski, slovaški, srbski, hrvaški, bosanski, poljski in drugi tuji plavalci. Sara Isakovič, Peter Mankoč, Blaž Medvešek, Matjaž Markič, Emil Tahirovič, Anja Klinar, Anja Čarman, Luka Vrtovec in drugi slovenski članski reprezentanti so že sodelovali na mitingu, na katerem je bilo doseženih kar pet slovenskih državnih rekordov.

Letos je tekmovalo 330 plavalk in plavalcev iz 16 slovenskih klubov. Med njimi je vredno omeniti nastop Anje Čarman, ki je že izpolnila olimpijsko normo za nastop na igrah v Londonu. Mitinga se je udeležil tudi državni reprezentant Emil Tahirović.

Za Plavalni klub Kamnik je na 11. mitingu Veronika tekmovalo 15 plavalk in 19 plavalcev. Velja pa omeniti tudi sodelovanje plavalk in plavalcev iz sosednjih občin in sicer, Domžal, Mengša in Komende.

Vse zbrane je pozdravil in nagovoril župan Marjan Šarec, ki je podelil medalje in priznanja. Skupaj z njim pa so priznanja in medalje podeljevali tudi predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin, v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar in mag. Matjaž Srša iz občinske uprave Občine Kamnik.

Miting Veronika je za Plavalni klub Kamnik pravi plavalni praznik. Z dogodkom želijo združiti šport, turizem in zabavo ter s tem prispevati k popularizaciji plavanja med širšo javnostjo, mediji in sponzorji.

  


<< Nazaj | Novice