Mali grad

11. Miklavžev tek

04.12.2011

 

Dopoldan se je v organizaciji ŠD Šmartno v Tuhinju potekal 11. Miklavžev tek, ki se ga je udeležilo 220 tekačev. Start teka je bil v Termah Snovik, cilj pa pri cerkvici Sv. Miklavža.

 
   

Proga je potekala po označeni pešpoti skozi vasi Snovik in Hruševka, zadnji del pa je bil speljan po makadamski poti na vrh. Dolžina proge je bila 5,3 km, višinska razlika pa slabih 300 metrov. Dolžina otroške proge, ki je potekala po zadnjem delu daljšega teka je bila 1,4 km z višinsko razliko 90 metrov.

 
   

Predvsem pri moških je bila konkurenca na zelo visokem nivoju. Prva mesta so zasedli tekači, ki jih čez en teden čaka evropsko prvenstvo v krosu. Zmagovalec Mitja Kosovelj (aktualni svetovni prvak v gorskem maratonu) je krepko izboljšal rekord proge, saj je na cilj pritekel v 21 minutah in 19 sekundah. Drugo mesto je zasedel Gašper Bregar iz KGT Papež. Ostale rezultate si lahko ogledate tukaj.

 
 

Po koncu 11. Miklavževega teka je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim, ki so le-te prejeli iz rok župana Marjana Šarca, ki je vsem udeležencem iskreno čestital in jim zaželel uspešne priprave na 12. Miklavžev tek.

 
   

<< Nazaj | Novice