Mali grad

101. rojstni dan gospe Ivanke Klemen

24.12.2015

 

Župan Marjan Šarec je opoldan skupaj z direktorico Doma starejših občanov Kamnik Marijo Rems čestital gospe Ivanki Klemen, ki na božični dan praznuje 101. rojstni dan.

Gospa Ivanka Klemen se je rodila v Sidolu v Tuhinjski dolini leta 1914. Pred prihodom v Dom starejših občanov Kamnik, avgusta leta 1994, je živela v Buču. V času njenega bivanja je večkrat povedala, kako hvaležna je, da je lahko tukaj, saj bi bila sicer zelo osamljena. Seveda jo z obiski ves čas razveseljujejo njeni najbližji, hčerki Julka in Ivanka ter sin Marjan z družinami. Pa vendar se je vedno dobro počutila ves čas obdana z ljudmi. Posebno veselo obdobje je bilo zanjo tisto, ko se ji je v sobi pridružila še sestra Alojzija in sta tako skupaj bivali skoraj tri leta.

Kljub mnogim izgubam v življenju in težkim preizkušnjam je bila dovolj močna, da so jo tako zaposleni kot stanovalci Doma spoznali kot veselo in družabno stanovalko, ki se jim je vselej rada pridružila na vseh vrstah skupinskih druženj. Nikoli ni izpustila svete maše, izletov in prireditev, zelo aktivno pa je sodelovala tudi pri številnih kreativnih in gospodinjskih aktivnostih v Domu. Poleg tega se je veliko pogovarjala s sostanovalci in z njimi podelila marsikatero ljudsko modrost. Vsa leta je bila članica skupin za samopomoč Dobrovoljčki in Paglovčki. Voditeljica slednje, gospa Rezka, jo še vedno z veseljem obiskuje, saj sta si zelo blizu že iz domačega kraja. 

»Ob misli na gospo Ivanko se najprej zbudijo spomini na njen prelep glas, ki se je nekdaj razlegal po hodnikih Doma starejših občanov Kamnik. Zelo rada je prepevala in je skupaj z domskim pevskim zborom nastopila na številnih prireditvah in srečanjih. Kot kaže, drži pregovor, da kdor poje rad, v duši ostaja mlad. Dočakali smo namreč njeno 101-letnico, gospa pa je še nedolgo nazaj še vedno rada zapela skupaj z nami. Všeč so ji bile pesmi, ki segajo daleč v njeno mladost, saj je bilo prepevanje od mladih nog v njeni duši. Ob misli na to gospa Ivanka samo zavzdihne in pove, da je že vsega naveličana. Verjamemo, da je predvsem utrujena od bridkosti življenja, o katerih nam je včasih tako rada pripovedovala,« je o njej zapisala direktorica Doma starejših občanov Kamnik Marija Rems.

S košarico zdravja je gospe Klemen župan Marjan Šarec zaželel obilo smelosti in zadovoljstva, predvsem pa naj jo na poti spremlja zdravje, ki je naše največje bogastvo.

ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice