Mali grad

101. redni letni občni zbor PGD Zg. Tuhinj

12.02.2012

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Zgornji Tuhinj je potekal 101. občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2011 in potrdili naloge ter cilje za leto 2012. Občnega zbora so se udeležili častni gostje, in sicer novi minister za obrambo RS Aleš Hojs, župan Občine Kamnik Marjan Šarec, poslanec državnega zbora mag. Matej Tonin, predstavnik gasilske zveze Kamnik Franc Resnik, poveljnik Civilne zaščite Kamnik mag. Matjaž Srša ter predsednik KS Zg. Tuhinj Dejan Bajde.

 

Minister Aleš Hojs je v svojem govoru pozdravil vse prisotne in se zahvalil za povabilo. Poudaril je pomembnost prostovoljnih gasilcev pri izvajanju njihovega dela predvsem ob naravnih in drugih nesrečah, za kar si bo še posebej prizadeval v svojem mandatu.

Župan Marjan Šarec je izpostavil pomembnost prostovoljstva v naši občini, ter se gasilcem zahvalil za dobro opravljeno delo v letu 2011. Glede na naravne nesreče v zadnjih letih, ki so prizadele Občino Kamnik je povedal, kako zelo pomembno je imeti ustrezno usposobljene in opremljene enote prostovoljnih gasilcev, ki v teh nesrečah vse pogosteje odigrajo ključno vlogo. Vse premalokrat se poudari, da brez uspešnih in hitrih intervencij prostovoljnih društev, posledice ne bi bile tako majhne ter tako hitro sanirane.

 

Poslanec DZ mag. Matej Tonin se je vsem gasilcem in gasilkam PGD Zg. Tuhinj zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva.

Predstavnik GZ Kamnik Franc Resnik je pozdravil vse prisotne in podal informacije o delu Gasilske zveze Slovenije, pomembnejših dogodkih, izobraževanjih in tekmovanjih v letu 2012. Poudaril je, da je vodenje prostovoljnih društev iz leta v leto odgovornejše in zahtevnejše, saj nam zakonodaja nalaga veliko obveznosti in odgovornosti.

Po končanem uradnem delu je sledila predstavitev Prostovoljnega gasilskega društva  Zgornji Tuhinj, kjer je vodstvo častnim gostom razkazalo svoje prostore, opremo gasilcev in predstavilo vozila za intervencije.


<< Nazaj | Novice