Mali grad

1000 otrok kamniških vrtcev in šol na Glavnem trgu: »Združimo moči, delimo si prevoz«

21.09.2017

 

1000 otrok kamniških vrtcev in šol na Glavnem trgu: »Združimo moči, delimo si prevoz«Občina Kamnik je dopoldan skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica na Glavnem trgu obeležila Evropski teden mobilnosti s tradicionalnim druženjem otrok kamniških šol in vrtcev. Mestno jedro je končno obsijalo sonce in napolnil otroški smeh in veselje, zbrane pa je ob tej priložnosti nagovoril župan Marjan Šarec.

Evropski teden mobilnosti je letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Med 16. in 22. septembrom se po vsej Evropi odvijajo številne aktivnosti, ki spodbujajo k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Akciji pa se pridružuje tudi Občina Kamnik, ki skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter ostalimi sodelujočimi pripravlja pestro dogajanje. Tudi letos se nam pridružujejo policisti Policijske postaje Kamnik, ki skupaj z redarsko službo Občine Kamnik na kolesih opozarjajo na previdnost in upoštevanje cestno-prometnih predpisov.

16. evropski teden mobilnosti želi s sloganom »Združimo moči, delimo si prevoz« spodbuditi to, da z deljenjem prevoznih sredstev pripomoremo k manjšemu onesnaževanju okolja. Tudi v Občini Kamnik se zavedamo, da je trajnostna mobilnost izrednega pomena in se Evropskemu tednu mobilnosti pridružujemo z željo, da bi se sleherni član naše lokalne skupnosti ne le v tem tednu, temveč tekom celega leta zavedal pomembnosti vpliva na okolje, v katerem živimo in zato pripravljamo aktivnosti, ki opozarjajo na pomen trajnostne in pametne mobilnosti. Poleg tega pa smo v letošnjem letu sprejeli tudi Celostno prometno strategijo Občine Kamnik, ki je podlaga za dolgoročni proces trajnostnega načrtovanja prometa, s katerim bomo dosegli premik k čistejšim in bolj trajnostnim načinom prevoza v naši lokalni skupnosti.

Občina Kamnik je dopoldan skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica na Glavnem trgu organizirala tradicionalno druženje otrok kamniških šol in vrtcev. Po mestnem jedru se je razlegal smeh in veselje kar 1000 malčkov in tistih malo starejših, ki smo jih iz oddaljenih šol brezplačno pripeljali z javnim prevozom (avtobusom) in ga omogočilo podjetje Kam-Bus, d. o. o, predstavili pa so se jim gasilci, reševalci, gorski reševalci, policisti, člani AMD Kamnik, zaplesali so s plesno šolo Šin – Šin, skakali na napihljivem gradu, se zabavali s klovnom Žaretom, porisali avtobus podjetja Kam-Bus, d. o. o., in se preizkusili na poligonu Kolesarček. Lahko so veselo »čuha-puhali« po ulicah srednjeveškega mesta z vlakom iz Arboretuma Volčji Potok, vsi obiskovalci so se lahko preizkusili v umetniško-ustvarjalnih in likovnih delavnicah. Tudi letos so nam pomoč pri organizaciji nudili prostovoljci, ki jih je bilo preko 50.

Župan Marjan Šarec se tradicionalnega druženja na Glavnem trgu vedno znova rad udeleži, najbolj ranljivim udeležencem prometa pa je zaželel, da se bodo ob tednu mobilnosti naučili kaj novega in da bodo njihove poti varne.

POTUJTE PAMETNEJE IN POMEMBNO PRISPEVAJTE K ČISTEJŠEMU ZRAKU IN MANJ HRUPNEMU VSAKDANU V DUHU SLOGANA »ZDRUŽIMO MOČI IN SI DELIMO PREVOZ«. 


<< Nazaj | Novice