Mali grad

100 let PGD Zg. Tuhinj

19.06.2011

 

V soboto, 18. junija 2011 je PGD Zg. Tuhinj ob 100-letnici delovanja pripravilo veliko gasilsko parado, v kateri je sodelovalo preko 100 gasilcev iz GZ Kamnik in GZ Komenda, mladina in veterani s staro ročno brizgalno iz Tuhinja ter godba Lukovica.

 

Ob tej priložnosti so tuhinjski gasilci obnovili gasilski dom, katerega blagoslov so opravili pred osrednjo slovesnostjo, ki se je nadaljevala na športnem igrišču. Praznovanja so se poleg številnih drugih obiskovalcev udeležili tudi gostje, in sicer namestnik poveljnika GZS Jože Berlec, župan občine Kamnik Marjan Šarec, namestnica poveljnika CZ za ljubljansko območje Elza Majcen, poveljnik CZ Kamnik Matjaž Srša, predsednik GZ Kamnik Marjan Semprimožnik, poveljnik GZ Kamnik Janez Repanšek ter častni poveljnik GZ Kamnik ter častni občan občine Kamnik Jože Berlec st.

 

Na prireditvi je bil po uvodnih govorih gostov predstavljen kratek pogled v 100-letno zgodovino gasilstva v Tuhinju. PGD Zg. Tuhinj je izdalo tudi društveno kroniko in videoreportažo arhivskih posnetkov glavnih dogodkov, ki so zaznamovali društvo.

 

Po sami prireditvi so gasilski veterani prikazali gasilsko vajo s staro ročno brizgalno iz leta 1912. Sledila je gasilska veselica.

 


Besedilo in fotografije: Mateja Slapnik


<< Nazaj | Novice