Mali grad

10. tekma za državno prvenstvo - agility

04.09.2011

 

Tri letošnje tekme, ki jih je Kinološko društvo Duplica organiziralo na svojem vadišču, predstavljajo do sedaj največje projekte v zgodovini društva in pomembne dogodke za vsakega posameznega izmed 40 članov društva, pa tudi za Občino Kamnik.  Prvenstva se je udeležilo 162 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

 

V imenu vodstva Občine Kamnik je prisotne tekmovalce, organizatorje in gledalce pozdravila kamniška podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je v svojem govoru poudarila vse večji pomen društva za krajane Duplice, pa tudi za občino Kamnik.

 

Kinološko društvo Duplica je pomemben del lokalne skupnosti. Vadišče društva je vedno lepo urejeno in odprto tudi za nečlane, tako da ga uporabljajo občani za sprehode in otroci za igro. Društvo bistveno prispeva k dvigu kinološke kulture v občini s svojim delom pri vzgoji pasjih ljubljenčkov v prijetne in prijazne spremljevalce in z vadbo njihovih vodnikov v veščinah, ki jih ti potrebujejo za uspešno sobivanje s psom v urbanem okolju.

 

Atraktivno tekmovanje je potekalo cel dan. Vrhunec dneva je bila podelitev medalj najbolj uspešnim tekmovalcem, med katerimi so bili tudi člani Kinološkega društva Duplica. Medalje jim je podelila podžupanja in jim za uspehe čestitala.

Člani Kinološkega društva Duplica so se tudi tokrat izkazali kot sposobni organizatorji in dobri gostitelji.


<< Nazaj | Novice