Mali grad

10. obletnica delovanja Term Snovik

27.01.2012

 

»Kakor 10 let proti večnosti ne pomeni veliko, velikokrat en sam trenutek lahko odločilno zaznamuje posameznika, skupino ljudi ali pokrajino. In v Tuhinjski dolini se je pred 10. leti zgodil ta trenutek. Rojene so bile Terme Snovik, rojene so bile iz sanj in vizije, rojene z veliko ljubezni in veselja, rojene zato, da prinesejo razcvet in smisel marsikateremu življenju.« S temi besedami je zbrano množico pozdravil direktor Term Snovik Matjaž Konda.

 
   

Kratko zgodovino nastajanja najvišje ležečih slovenskih term je opisal direktor Zarje Kovis Ivan Hribar. Različne vloge pri nastajanju Term je igrala tudi kamniška Občina. O pomenu Term in razvoju kamniškega turizma je spregovoril župan Marjan Šarec, ki se je v svojem govoru zahvalil predhodnikom za njihov posluh pri nastajanju Term Snovik. »Če imaš izziv, močno voljo in željo, če se ne ustaviš pred preprekami, ki so pred teboj, potem lahko dosežeš zastavljeni cilj. In Terme Snovik so to dosegle in so danes eden izmed paradnih konjev kamniškega turizma, ki se usmerjajo v prihodnost« je svoje misli strnil župan Marjan Šarec.

 
   

Slavnostni govornik slovesnosti predsednik Državnega zbora dr. Gregor Virant je zaposlenim v Termah Snovik čestital za dosežke in dobro opravljeno delo ter dodal: »Slovenija potrebuje elan, ideje in zeleno miselnost. Tuhinjska dolina, ki leži v objemu kamniško-savinskih gora, je eden izmed biserov naše čudovite  dežele, zato me veseli, da Terme Snovik spoštujejo te naravne danosti, da  so energetsko varčno in okolju prijazno podjetje in, da s svojim zgledom pomembno vplivajo tudi na razvojne načrte Tuhinjske doline s širšo okolico v prihodnje. Gotovo je, da lahko le delovanje v duhu trajnostno naravnanega razvoja in nikoli na račun nepremišljenega poseganja v naravo, dolgoročno prinese kar najboljše rezultate.«

 
   

V kulturnem programu so nastopili pevski zbor OŠ Šmartno v Tuhinju pod vodstvom Petra Pogačarja, mlada slovenska pevka Martina Šraj ter plesalke v vodi iz Velenja.


<< Nazaj | Novice