Mali grad

10. mednarodni plavalni miting Veronika

17.07.2011

 

Plavalni klub Kamnik je včeraj že desetič zapovrstjo organiziral mednarodni plavalni miting Veronika. V letu, ko kamniški plavalci praznujejo 80-letnico organiziranega plavanja v Kamniku, se je Veronike 2011 udeležilo 474 tekmovalcev iz vse Slovenije, v Kamnik pa so prišli tudi člani štirih klubov iz Romunije in dveh iz Italije. Kljub temu, da je v soboto zvečer slovenska članska reprezentanca imela let na svetovno prvenstvo na Kitajskem, se je tekmovanja udeležilo kar nekaj A reprezentantov (Anja Klinar, Anja Čarman, Nina Sovinek, Emil Tahirovič). Jubilejni dogodek sta slavnostno odprla kamniški župan Marjan Šarec in predsednik Plavalnega kluba Kamnik Bojan Zupan.

 
   

Plavalni miting je potekal v dveh delih. V dopoldanskem so se zvrstila predtekmovanja v 50 m disciplinah in finali v 100 m disciplinah. V popoldanskem pa so se udeleženci pomeriti v šprinterskih 50m disciplininah. Najboljši rezultat po mednarodnih točkah LEN je dosegel Emil Tahirovič z dosežkom 28,94 na 50m prsno, najhitrejši pa je še bil v disciplinah 50 in 100 delfin. Odlično sta plavali tudi Anja Čarman in Anja Klinar. Slednja je v disciplini 50 m delfin dosegla tudi svoj osebni rekord, kar je dobra popotnica pred prihajajočim svetovnim prvenstvom. Od kamniških plavalcev velja pohvaliti Lucijo Pintar, ki je v svoji starostni skupini presenetila z odličnim tretjim mestom v diciplini 50 prosto.

 

Atraktiven dan in vrhunske športne boje v kamniškem bazenu so med opoldanskim odmorom s svojim nastopom popestrile tudi plesalke skupine Fantasy. Udeleženci in številni gostje, ki so si prišli ogledat tekmo, so tudi pohvalili tradicionalno dobro organizacijo na enem najštevilčnejših plavalnih mitingov v Sloveniji.

 

Besedilo in fotografije: Plavalni klub Kamnik


<< Nazaj | Novice