Mali grad

10. Veronikin tek

09.10.2018

 

10. Veronikin tekZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsako leto organizira Veronikin tek. Tek je lani prvič potekal na deset kilometrski trasi v enem krogu po mestu Kamnik in okolici, za kar so organizatorji prejeli izredno pozitivne odzive tekačev. Veronikin tek je tudi idealna priložnost za vse tekače, ki se pripravljajo na Ljubljanski maraton.

Vljudno vas vabimo na 10. Veronikin tek, ki bo v soboto, 13. oktobra. Start teka na 10 kilometrov bo ob 11. uri, pred tem bo tekače nagovoril podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi, ki bo tudi podelil priznanja najboljšim tekačem.

Dogajanje bi sicer pestro že pred tem, saj bo od 9.30 dalje potekalo tekmovanje učenk in učencev. Najmlajši ljubitelji teka bodo prišli na vrsto ob 13.30 uri, ko bo na sporedu Ciciban teče - tek otrok iz vrtca. Predšolske otroke bo na startu pozdravil tudi nogometaš NK Domžale Slobodan Vuk. Start vseh tekov bo na Glavnem trgu.

Tek na 10 kilometrov bo potekal po enaki trasi kot lani in sicer: Glavni trg – Šutna – Podgorje – po kolovozni poti do Jakopičeve ulice na Duplici – Ljubljanska cesta – preko podhoda pod Domžalsko cesto do Radomeljske ceste – po pešpoti ob Kamniški Bistrici in čez Titanovo brv – Kovinarska cesta – Kajuhova pot – mimo osnovnih šol – Šutna – Glavni trg. Teki učencev in učenk v štirih starostnih kategorijah bodo potekali na razdalji 1000 metrov po srednjeveških ulicah mesta Kamnik.

Podrobnejše informacije o poteku tekmovanja so na voljo v razpisu tekmovanja.

Cestne zapore v času 10. Veronikinega teka

Za izvedbo teka na takšni trasi pa je potrebna večja zapora cest. Prireditev želimo izpeljati čimbolj varno, zato bodo zaprti posamezni odseki cest, tudi najbolj prometnih. Ure zapore so okvirne, saj gre za mobilne zapore, kjer bo promet občasno sproščen. Vsem udeležencem v prometu se za vse nevšečnosti opravičujemo in jih prosimo za razumevanje.

Predvidene prometne zapore v soboto, 13. oktobra 2018, v času 10. Veronikinega teka:

V tem času bodo na južnem in severnem delu Šutne ter na Kolodvorski ulici spuščeni dvižni stebrički od 9.00 do 15.00. Semaforji v križišču Cankarjeve z obvoznico ter Maistrove z obvoznico pa bodo od 9.00 do 15.00 prestavljeni na utripajočo rumeno luč. Na Sadnikarjevi in Petruškovi pa bo vzpostavljena intervencijska cesta in bo tako od 9.15 do 15.00 fizična zapora odstranjena.

Voznike prosimo za razumevanje in da upoštevajo navodila redarjev. Zapore bomo umaknili takoj, ko bo mogoče.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: arhiv Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice