Mali grad

1. dan predstavitve občin v Arboretumu Volčji Potok v znamenju Plečnika

30.04.2012

 

V petek, 27. aprila 2012, smo v Arboretumu Volčji Potok v okviru 21. spomladanske razstave tulipanov, cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme odprli skupno predstavitev devetih občin, ki je del projekta Promocija turističnega območja Srca Slovenije. Dan smo posvetili bogati stavbni dediščini arhitekta Plečnika v Srcu Slovenije.

Arhitekt Jože Plečnik se je zadrževal prav v vsaki izmed občin, Dola pri Ljubljani, Domžalah, Kamniku, Komendi, Litiji, Lukovici, Mengšu, Moravčah in Trzinu, zato lahko v vsaki najdemo del stavbne dediščine, ki je posredno ali neposredno povezana z njim. Del te dediščino smo predstavili skozi fotografije posameznih objektov v Srcu Slovenije, ki bodo na voljo za ogled do srede, 2. maja 2012, v šotoru ob koncu drevoreda Arboretuma Volčji Potok.

Obiskovalci so si lahko skozi cel dan ogledali kratek film o izdelovanju posebnih drobnih predmetov/spominkov, ki jih po načrtih Jožeta Plečnika izdeluje Peter Krušnik iz Mengša, prav tako pa so lahko spremljali prikaz izdelave teh izdelkov in sicer, izpod rok Petra Krušnika.

V naslednjih dneh se bodo na istem prostoru predstavile občine v okviru Promocije turističnega objekta Srca Slovenije.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice