Mali grad

V Pravljični hiški tudi modna revija in kar štiri otroške predstave

11.12.2017

 

 V Pravljični hiški tudi modna revija in kar štiri otroške predstavePravljična hiška pod Malim gradom, ki je svoja vrata odprla v petek, 8. decembra, je že dobro razvedrila svoje otroške obiskovalce. Po petkovi otvoritvi hiške in priljubljene Kavarne Veronika, so že v soboto na svoj račun prišli otroci, ki so se skupaj s odraslimi od srca nasmejali otroški predstavi Zimska pravljica Lutkovnega gledališča Fru-Fru. V nedeljo pa so obiskovalci lahko izdelali voščilnice, za kar je poskrbelo društvo Tun'ški glas. Obiskalce hiške pa so v petek zvečer navdušili tudi nežni zvoki Tria Sprukci, ki bo z vami spet ta petek zvečer, 15. decembra.

Zaradi prestavitve Novoletnega bazarja Vrtca Antona Medveda Kamnik, ki bi moral biti jutri, 12. decembra, se bo sicer ta teden program v Pravljični hiški nekoliko spremenil. In sicer bodo jutri v njem namesto spremljevalnega programa novoletnega bazarja potekale delavnice, za katere bodo poskrbeli dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Ne glede na to, pa današnji program Vrtca Sonček ostaja nespremenjen. Tako si boste lahko pogledali predstavo Pod medvedovim dežnikom ter sodelovali na ustvajalnih delavnicah. Prav tako boste lahko nakupili voščilnice in knjigo otrok in vzgojiteljev z naslovom Pravi prijatelji ter druge izdelke. Na voljo bo tudi Njami kotiček.

Se bodo pa otroci ta teden lahko zabavali ob kar treh otroških predstavah. Tako bo v sredo, 13. decembra, na sporedu muzikal Glasbene šole mag. art. Alenke Gotar z naslovom Sneguljčica, v petek, 15. decembra, in soboto, 16. decembra, spet pride Lutkovno gledališče Fru-fru in sicer v petek s predstavo Zlatolaska in trije medvedi, v soboto pa z Vidkova srajčica. Vse predstave bodo ob 18.30, pred njimi pa boste lahko ob 17. uri prisluhnili ljudskih pravljicam iz vseh vetrov in sodelovali na ustvarjalnih delavnicah za okrasitev vašega doma. Ves čas bodo otroke zabavali škratki, Božičkovi pomočniki.

Sicer pa boste v četrtek, 14. decembra prisluhnili božično novoletnemu koncertu Glasbene šole Skalar, v nedeljo, 17. decembra, pa v Pravljično hiško prihaja prava modna revija. Manekenke vam bodo razkazale zimsko kolekcijo treh trgovin v mestnem središču Kamnika – Lady M, Pletenine Špenko in Boutique Mifor.

Pravljična hiška na parkirišču pri Kavarni Veronika stoji vse do 23. decembra, odprta pa je vsak dan popoldan. Hiška je ogrevana, v njej pa je prijetna kulisa toplega doma, pred katero se odvijajo vse predstave. Verjetno pa bo največje zanimanje za hiško zadnji teden, ko jo 20., 22. in 23. decembra obišče Božiček. Takrat mu bodo otroci lahko še osebno zaupali svoje želje ter se z njim tudi fotografirali. Da bo spomin trajen, pa bodo poskrbele Modre novice.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice