Mali grad

Kamničanke že v polfinalu končnice

16.03.2013

 

Povratna tekma končnice 1. DOL za ženske

Formis Bell – Calcit Volleyball            0:3 (-16, -21, -25)

Hoče – VŠD Hoče. 200 gledalcev. Sodnika: Merhar in Suljkanovič (oba Maribor).

Formis Bell: Reisman 2, Horvat 6, Ajnihar 6, Krumpak, Pintarič 4, Stavbar 1, Dobnik - libero, Geratič – libero, Gajser 8, Grašič 9, Vedlin, Šijanec 2. Trener: Peter Možič.

Calcit Volleyball: Guštin 12, Turnšek 11, Podlesnik – libero, Handanovič 2, Ljubetič, Kramolc 4, Lenarčič 1, Starčević 15, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 9, E. Mori 2. Trener: Oleg Gorbačov.

Aktualne slovenske pokalne prvakinje so se kot prve uvrstile v polfinale končnice državnega prvenstva, saj so tudi na drugi četrtfinalni tekmi brez izgubljenega niza premagale Formis Bell. Tudi v Hočah je bil potek tekme podoben kot na prvi v Kamniku, ko so prvi niz Kamničanke prepričljivo dobile, v drugem je bil odpor Rogožank že boljši, tretji pa se je odločal v končnici.

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tekmo v Hočah začele v praktično isti zasedbi kot pred dvema na prvi tekmi, le namesto Elmine Handanovič je na mestu sprejemalke zaigrala Petra Kramolc, kar pomeni, da so ob njej igrale še Tea Lenarčič, Ana Starčević, Jelena Strel Kosmač, Maja Guštin, Tjaša Turnšek in Urša Podlesnik na mestu libera, v popolnoma enaki postavi, z Nino Reisman, Majo Horvat, Angelino Ajnihar, Katjo Karin Pintarič, Nastjo Gajser, Andrejo Grašič in prosto igralko Leo Geratič pa je tekmo začel Peter Možič, trener domače ekipe. Prvi niz je bil odločen že do drugega tehničnega odmora, saj so kamniške odbojkarice nanj odšle z osmimi točkami prednosti, takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza. Precej bolj izenačen je bil drugi niz. Tudi v njem so Kamničanke ob prvem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami naskoka, nato pa so se jim ob drugem Rogožanke približale le na tri točke zaostanka, v končnici niza pa le še na dve (21:23). Toda v zaključku niza so kamniške odbojkarice dobile še dve točki in tudi ta niz dokaz zanesljivo dobile.

V tretjem nizu je v ekipi Calcita prišlo do menjave na mestu organizatorke igre, ko je Teo Lenarčič zamenjala Eva Mori, medtem ko so domače odbojkarice tekmo nadaljevale v isti postavi. Ko so Kamničanke po vodstvu s 13:12 dosegle štiri točke zapored, se je zdelo, da so s tem dokončno zlomile odpor domače ekipe, toda namesto, da bi nadaljevale s podobno igro, so po izgubljenem servisu zabredle v težave na sprejemu, kar so domačinke izkoristile in na devetnajsti točki izid izenačile. V razburljivi končnici je bilo znanje, pa tudi sreča – Rogožanke so imele celo zaključno žogo za vsaj častni niz - na strani kamniške ekipe, ki se je tako že uvrstila v polfinale končnice.

Zmaga Kamničanke v Hočah je bila seveda zaslužena, toda takšni padci v igri, kakršen je bil v tretjem nizu, se jim v nadaljevanju končnice državnega prvenstva ne bodo smeli več dogajati. Še zlasti ne v pričakovanem finalu, ko naj bi se znova pomerile z Mariborčankami. V Hočah so znova zatajile na sprejemu, ki je bil le 53-odstoten, kar je sicer nekaj boljši, kot so ga imele domače odbojkarice (49-odstotkov), ki pa so dosegle pet asov, Kamničanke pa dva manj. Zato pa so bile varovanke Olega Gorbačova veliko bolj učinkovite v napadu, saj je bil njihov odstotek uspešnih napadov 46-odstoten, ekipe Formis Bella pa le 32-odstoten, imela pa so tudi tri bloke več (11:8), toda kar 24 napak v treh nizih pa je tudi ena od zadev, ki jih bodo do srede, ko bodo v Kamniku igrale prvo polfinalno tekmo - njihove nasprotnice bodo ali odbojkarice Luke Kopra ali Zgornje Gorenjske – morale popraviti.

Preostale tri povratne četrtfinalne tekme bodo na sporedu jutri. Najbolj zanimivo bo v Zabreznici, kjer se bodo Jeseničanke skušale Koprčankam oddolžiti za poraz na prvi tekmi in na ta način izsiliti tretjo tekmo. Branilke naslova bodo gostovale v Novi Gorici, kjer so, navkljub temu, da so jih v sredo Novogoričanke v dvorani Lukna pošteno namučile, izrazite favoritinje, kar velja tudi za Šempetrčanke, ki bodo gostovale pri Kemi iz Puconcev.

Povratne četrtfinalne tekme končnice v 1. DPL za ženske

Jutri: Formis Bell – Calcit Volleyball 0:3 (-16, -21, -25) – 0:3 (-15, -17, -24)*; sobota: Hit Nova Gorica – Nova KBM Branik (športna dvorana Balon, 17-00) – 2:3 (-22, 17, -26, 19, -10)*, Kema Puconci – Aliansa (dvorana Ekonomske šole v Murski Soboti, 19.00) – 0:3 (-19, -18, -24)*, Zgornja Gorenjska – Luka Koper (dvorana pod Stolom, Zabreznica, 19.30) – 1:3 (-15, -21, 21, -19)*.

Morebitne tretje četrtfinalne tekma končnice v 1. DOL za ženske

Nedelja: Calcit Volleyball – Formis Bell (športna dvorana Kamnik, 20.00), Nova KBM Branik – Hit Nova Gorica (dvorana Lukna, 18.00), Aliansa – Kema Puconci (športna dvorana OŠ Šempeter, 18.00), Luka Koper – Zgornja Gorenjska (dvorana Bonifika, 18.00).

Opomba: * - izidi prvih četrtfinalnih tekem končnice

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice