Mali grad

Tradicionalne prireditve

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

Kulturno-etnološka prireditev

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine velja za največji etnološki festival v Sloveniji ter se ponaša z več kot 40-letno tradicijo. Že več kot štiri desetletja festival s svojim programom privablja več kot 30.000 obiskovalcev, prav tako številne medije, domače in tuje. Festival predstavlja ponos mesta, domačini pa mu radi rečejo kar "Noše".

Organizator: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Datum: drugi vikend v septembru

Telefon: 01 831 82 50
Elektronska pošta: info@visitkamnik.com
Spletni naslov: https://narodnenose.si/


Festival Kamfest

Kulturna prireditev

Kamnik v sredini meseca avgusta diha s Kamfestom. Kamniške ulice in parki so polni glasbenih ritmov, otroških in gledaliških impro predstav, razstav, kina na prostem in plesa ter nepozabne zabave za vse generacije. Za devet festivalskih dni in povprečno približno 60 dogodkov poskrbijo producenti Kamfesta Kulturno društvo Priden možic skupaj s soproducenti in prijatelji.

Organizator: Kulturno društvo Priden možic
Datum: druga polovica avgusta

Elektronska pošta: info@kamfest.org
Spletni naslov: www.kamfest.org


Tradicionalni tek na Grintovec

Športna prireditev

KGT Papež organizira v letu 2019 organizira zadnji, 20. gorski tek na Grintovec. Ekstremni tek na 2558 metrov visoki Grintovec (višinska razlika 1959 metrov, 9,8 kilometra) je večni izziv tako tekačem, kot organizatorju. Limit teka je dve uri in pol, tekači ša v 16 kategorijah tečejo na različno dolgih progah, Tek na Grintovec se ponaša z veliko mednarodno udeležbo. 

Organizator: KGT Papež
Datum: konec julija

Elektronska pošta: info@kgtpapez.com
Spletni naslov: www.kgtpapez.si


Rekreativni kolesarski maraton Alpe Scott

Športna prireditev

Kamnik prvo julijsko nedeljo gosti štart in cilj Maratona Alpe Scott, enega najtežjih in najlepših kolesarskih maratonov v Sloveniji. Maraton bo udeležence že 11. leto zapored vodil okoli slikovitih Kamniško-Savinjskih Alp čez tri alpske prelaze (Jezerski vrh (1218 metrov), Pavličevo sedlo (1400 metrov) in Črnivec (902 metra)), ob štirih alpskih rekah in skozi 11 občin pri nas in na avstrijskem Koroškem. Kolesarji se bodo podali na 130-kilometrsko pot in bodo morali premagati 2000 metrov višinske razlike v čudoviti naravni kulisi Kamniško-Savinjskih Alp. Slikovito okolje kolesarskega maratona pa obenem dviguje tudi zavest o spoštovanju okolja med kolesarji.

Organizator: Kolesarsko društvo Alpe
Datum: prva nedelja v juliju

Elektronska pošta: maraton@kd-alpe.si
Spletni naslov: www.kd-alpe.si


Mednarodna revija starodobnih vozil "A"

Gre za edinstveno revijo v Sloveniji, saj se je lahko udeležijo le povabljeni lastniki starodobnih vozil, pri čemer je glavni kriterij starost vozila in njegova ohranjenost.

Organizator: Društvo starodobnih vozil Kamnik

Datum: maj

Spletni naslov: www.dsvk.si

Koledar vseh prireditev vam je na voljo na podstrani Dogodki v Občini Kamnik in na spletnem naslovu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.