Mali grad

Šport

Sprostitev in rekreacija

V občini Kamnik najdete številne možnosti za rekreacijo in sprostitev na notranjih in zunanjih površinah. Za ljubitelje smučanja, sankanja in teka na smučeh je tu Velika planina ter nekatera manjša smučišča v občini.

V poletnih mesecih lahko plavate na odprtem bazenu Pod skalo, v vseh letnih časih v Termah Snovik in notranjem bazenu v zavodu CIRIUS. Na stadionu Prijateljstva v Mekinjah so urejene atletske površine, kjer je omogočena brezplačna uporaba steze.

Ljubiteljem kolesarjenja je na voljo sistem izposoje mestnih električnih koles KAMKOLO. Sistem vključuje 6 postaj s terminali in 30 koles na naslednjih lokacijah:

Ljubiteljem golfa je na voljo igrišče Golf Arboretum z 18. luknjami. Tu so še teniška igrišča, na novo pokrito balinišče ob stadionu v Mekinjah, plezalna stena za športno plezanje, ki je urejena v zgornjih prostorih Doma Kulture Kamnik, ponudba fitnes centrov, nogometno igrišče ter igrišče za odbojko na mivki. Številne so tudi možnosti za pohodništvo in kolesarjenje.

Naši športniki in športnice

Ponosni smo, da imamo v občini Kamnik nekaj zares uspešnih športnikov in športnic, posameznikov in ekip, ki dosegajo vrhunske rezultate doma in v svetovnem merilu. Posebej gre omeniti uspešne odbojkarje in odbojkarice, gorske kolesarje, plavalce, strelce in lokostrelce ter alpiniste, ki s svojimi podvigi sodijo v sam svetovni vrh.

Športnim klubom in društvom vso strokovno pomoč na področju redne dejavnosti zagotavlja Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Športna zveza Kamnik

Večina športnih društev in klubov, ki delujejo na Kamniškem, je članica Športne zveze Kamnik.

Ker leži mesto pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, je že vrsto let tesno povezano s planinarjenjem in alpinizmom. Planinsko društvo Kamnik velja za eno izmed največjih ter najbolj aktivnih društev na Kamniškem.