Mali grad

Arhiv novic COVID-19 od 12. marca do 22. maja 2020

Aktualne novice | Stran 1 | Stran 2 | Stran 3

Zahvala župana Matej Slaparja: »Skupaj smo zmogli!«Zahvala župana Mateja Slaparja: »Skupaj smo zmogli!«

Spoštovane občanke, spoštovani občani, letošnja marec in april sta bila zaznamovana z nevarnostmi širjenja nalezljive bolezni COVID-19. V teh dveh mesecih smo z Občinskim štabom Civilne zaščite, ki sta ga odgovorno in skrbno vodila poveljnik mag. Matjaž Srša in njegova namestnica Brigita Vavpetič, delali vse, kar je bilo potrebno za ohranitev zdravja vseh vas.

Obvestila o odprtju javnih zavodov in drugih ustanovObvestila o odprtju javnih zavodov in drugih ustanov

Spoštovani, objavljamo obvestila, ki so nam jih posredovali javni zavodi in druge ustanove naše občine. Novica se bo osveževala, obvestila pa se bodo še dodajala.

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnikaV Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnika in delovanje zobozdravstvene ambulante

Obveščamo vas, da smo z današnjim dnem, ponedeljek, 4. 5. 2020, našim pacientom ponovno omogočili obisk osebnega zdravnika. Zaradi preprečevanja širjenja okužbe s COVID 19 pa zgolj po predhodnem naročilu in zgolj brez vročine in znakov okužbe dihal. Ravno tako z dne 11. maj ponovno delujejo zobozdravstvene ambulante.

Na vrtu Doma starejših občanov Kamnik odzvanjale viže komornega sestava Mestne godbe Kamnik Na vrtu Doma starejših občanov Kamnik odzvanjale viže komornega sestava Mestne godbe Kamnik

Ker so stanovalke in stanovalci že skorajda dva meseca brez obiskov najbližjih, so se godbeniki Mestne godbe Kamnik, tokrat v komornem sestavu, odločili, da jim namenijo nekaj udarnih ritmov in pred prvomajskimi prazniki polepšajo dan s koračnicami.

Vlada odpravila prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališčaVlada odpravila prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča

Vlada je včeraj, 29. aprila 2020, izdala nov Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji. Ob tem so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pripravili različna navodila in priporočila za varno izvajanje posameznih dejavnosti.

Ko nas obkrožajo novice COVID-19, nekateri pišejo drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbeKo nas obkrožajo novice COVID-19, nekateri pišejo drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbe

V časih, ko nas obkrožajo predvsem novice, povezane z obolelimi za COVID-19, pa so se nekateri odločili, da bodo pisali drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbe.

Odprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja KamnikOdprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja Kamnik

Uporabnike obveščamo, da bo Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik 4. maja 2020 delno odprla svoja vrata, s 5. majem 2020 pa ponovno odpira vrata Medobčinski muzej Kamnik za obiskovalce. Odpiralni čas za obiskovalce je od torka do sobote, od 10. do 18. ure.

Obvestilo Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota KamnikObvestilo Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota Kamnik

Obdobje v času pandemije, ko so omejeni socialni stiki in večino svojega časa preživimo izolirani med štirimi stenami, lahko privede do povečanja raznovrstnih stisk kot so družinsko nasilje (psihično in fizično), preobremenjenost staršev, preobremenjenost delavcev, ki delajo v kriznih razmerah, osamljenost pri starejših in osebah, ki nimajo svojcev ali druge socialne mreže, zloraba otrok zaradi izvajanja stikov v primeru ločenih/razvezanih staršev, stiske mladostnikov, katerim je druženje s sovrstniki še posebej pomembno, strah zaradi posledic virusa in druge stiske.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 25. marca Dobrodelna akcija razdeljevanja toplih obrokov socialno ogroženih otrok

Tudi v Kamniku je korona kriza združila dobre pobude in zgodbe posameznikov in institucij, da pomagajo najbolj ranljivim skupinam naše družbe – otrokom in njihovim že tako socialno ogroženim družinam, ki med karanteno zaradi virusa še bolj občutijo izgubo dohodka ali pa zmanjšanje družinskih prihodkov zaradi izgube dela ali pa čakanja na delo.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 21. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 21. aprila

Glede na vladno sproščanje ukrepov in dopuščanje nekaterih športnih dejavnosti Planinsko društvo Kamnik v dogovoru z Občinskim štabom Civilne zaščite Občine Kamnik in strokovno službo Planinske zveze Slovenije objavlja PREKLIC zaprtja planinskih poti v oskrbi Planinskega društva Kamnik.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 20. aprila

Pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. je danes opravljajo dekontaminacijo javnih površin.

Z jutrišnjim dnem pod določenimi pogoji dovoljene izjeme od prepovedi gibanja izven občine prebivališča Z jutrišnjim dnem pod določenimi pogoji dovoljene izjeme prepovedi gibanja izven občine prebivališča

Po novih odločitvah vlade, ki veljajo od 18. 4. 2020 naprej, je tako posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljen prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 12. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 12. aprila

V času velikonočnih praznikov je bilo izvedenih 6 intervencij, v večini vezanih na požare in prepoved kurjenja. Na zahtevnejših intervencijah je bil prisoten tudi poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 11. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 11. aprila

V Domu starejših občanov Kamnik trenutno stanuje približno 190 stanovalk in stanovalcev. V času velikonočnih praznikov žal mnogi ne bodo mogli preživeti praznike v krogu svojih najljubših, zato jim je župan skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite prinesel sladko presenečenje in jim zaželel prijetne praznike z željo, da ostanejo zdravi.

Obvestilo o oddaji odpadkov v Zbirni center SuhadoleObvestilo o oddaji odpadkov v Zbirni center Suhadole

Zaradi povečanega povpraševanja po oddaji odpadkov v Zbirni center Suhadole, so se v podjetju Publikus d.o.o. v sodelovanju z Občinsko upravo odločili, da bodo v soboto, 11. 4. 2020, ponovno odprli vrata zbirnega centra.

Koronavirus COVID-19Pomembne telefonske številke in informacije

Objavljamo pomembne telefonske številke in informacije. Na spletnem mestu Koronavirus COVID-19 pa si lahko preberete več o preventivnih ukrepih in aktivnostih Občine Kamnik ter Občinskega štaba Civilne zaščite pri preprečevanju okužbe s Koronavirusom COVID-19.

VSA GOSPODINJSTVA V KAMNIKU BODO PREJELA KIRURŠKE MASKE

VSA GOSPODINJSTVA V OBČINI KAMNIK BODO S STRANI OBČINE KAMNIK IN OBČINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE PREJELA PAKET 5 KIRURŠKIH MASK IN VERJAMEMO, DA BOMO NAŠIM OBČANKAM IN OBČANOM VSAJ DELOMA OLAJŠALI OBČUTEK VARNOSTI, KO BODO OPRAVLJALI NUJNE OBVEZNOSTI (NAKUPE, OBISKE POŠT, BANK IN PODOBNO).

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 7. aprila

Na tržnici Kamnik na Tomšičevi ulici se je pripravilo vse potrebno za to, da se dejavnost izvaja v skladu s priporočenimi navodili pristojnih institucij. Namestile so se opozorilne table z novim režimom nakupovanja.

Skupaj poskrbimo za urejenost ekoloških otokovSkupaj poskrbimo za urejenost ekoloških otokov

Eden izmed ukrepov v času epidemije koronavirusa je, da Zbirni center Suhadole NE OBRATUJE. Posledično se je povečalo dovažanje raznoraznih odpadkov na ekološke otoke, tudi tistih, ki tja nikakor ne sodijo.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 6. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 6. aprila

Redarska služba Občine Kamnik je skupaj z Društvom GRS Kamnik in ob pomoči Policijske postaje Kamnik včeraj, v nedeljo, 6. aprila, na lokacijah Zaprice, Mali grad, Sv. Primož nad Kamnikom, Kamniška Bistrica (izvir), Sv. Miklavž, Špica in Stari Grad opravljala preventivno akcijo o zadrževanju na ciljih omenjenih priljubljenih izletniških točk v občini Kamnik.

Živilska tržnica v Kamniku jutri odpira svoja vrataŽivilska tržnica v Kamniku jutri odpira svoja vrata

Občanke in občane obveščamo, da kamniška tržnica ponovno odpira svoja vrata. Po navodilu Občinskega štaba civilne zaščite smo se v sredini meseca marca odločili, da v skladu s preprečevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom, vrata tržnice v Kamniku do nadaljnjega zapremo.

Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik za kronične bolnike Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik za kronične bolnike

Ob ponovnem odprtju Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik smo na terenu ter v pediatričnih ter splošnih ambulantah zaznali več primerov resnih bolezni, ki so zaradi strahu pred okužbo COVID19 odlašali s pregledom.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 4. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 4. aprila

Tekom današnjega dne smo s strani redarske službe Občine Kamnik, občinske inšpektorice in ob pomoči Društva GRS Kamnik preventivno opozarjali obiskovalce na primerno razdaljo in ostala priporočila, predvsem pa na to, da se na ciljih izletniških točk ne zadržujejo.

Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!

Občina Kamnik se je skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in Območnim združenjem Rdečega križa Kamnik odločila za odprtje posebnega računa za zbiranje donacij, katerega namen je blažitev posledic epidemije koronavirusa in pomoči potrebnim.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 3. aprila

Tekom vikenda bomo s strani redarske službe Občine Kamnik in ob pomoči Društva GRS Kamnik preventivno opozarjali obiskovalce na primerno razdaljo in ostala priporočila, predvsem pa na to, da se na ciljih izletniških točk ne zadržujejo. Na začetke poti večjih turističnih točk bomo namestili tudi ustrezne simbolne table, ki nakazujejo na ustrezne ukrepe.

Poziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini KamnikPoziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Občina Kamnik ima kar nekaj izletniških točk, ki so zelo priljubljene med sprehajalci in rekreativnimi športniki, a zaenkrat le-teh ne nameravamo zapreti. Ker kljub pozivom in sprejetim omejitvam še vedno dobivamo informacije, da se na nekaterih poteh in točkah srečuje in zadržuje veliko ljudi, bo Občinski štab Civilne zaščite ob lepem vremenu in ob koncih tedna na točkah, ki so najbolj obremenjene, vzpostavil dodaten nadzor in preverjal spoštovanje omejitev.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 1. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 1. aprila

Danes so se enote zaščite in reševanja poklonile zaposlenim v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik, Policijske postaje Kamnik, pogodbenega podjetja Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. in zaposlenim ter stanovalcem Doma starejših občanov Kamnik.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik ponovno odprt Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik ponovno odprt

Z današnjim sklepom Vlade, objavljenim v poznih večernih urah, bo z jutrišnjim dnem, 1. aprilom 2020, začel delovati Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, ki ne izvaja več le administrativne nujne medicinske pomoči.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 31. marcaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 31. marca

Vrtec Antona Medveda Kamnik je danes doniral hrano Domu starejših občanov Kamnik. Glede na dejstvo, da vrtec do nadaljnjega ne bo obratoval, so hrano, ki jim je ostala v skladiščih po vseh enotah kamniškega vrtca, donirali Domu starejših občanov Kamnik.

Odlok o začasni prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča in Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom Odlok o začasni prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča in Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 30. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marcaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marca

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite je izdal odredbo o zaščiti vseh avtobusnih in železniških postaj ter vseh klopi v parkih in ob pešpoti ob Kamniški Bistrici. Delo je izvedlo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. Gre za preventivni ukrep, saj se kljub opozorilom osebe še vedno zadržujejo na omenjenih mestih, predvsem je zaznati zadrževanje na klopeh.

 

Aktualne novice | Stran 1 | Stran 2 | Stran 3