Mali grad

Koronavirus COVID-19

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 25. marca Na spletnem mestu objavljamo preventivne ukrepe in aktivnosti Občine Kamnik ter Občinskega štaba Civilne zaščite pri preprečevanju okužbe s Koronavirusom COVID-19.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.

Zahvala župana Matej Slaparja: »Skupaj smo zmogli!«Zahvala župana Mateja Slaparja: »Skupaj smo zmogli!«

Spoštovane občanke, spoštovani občani, letošnja marec in april sta bila zaznamovana z nevarnostmi širjenja nalezljive bolezni COVID-19. V teh dveh mesecih smo z Občinskim štabom Civilne zaščite, ki sta ga odgovorno in skrbno vodila poveljnik mag. Matjaž Srša in njegova namestnica Brigita  Vavpetič, delali vse, kar je bilo potrebno za ohranitev zdravja vseh vas.

Obvestila o odprtju javnih zavodov in drugih ustanovObvestila o odprtju javnih zavodov in drugih ustanov

Spoštovani, objavljamo obvestila, ki so nam jih posredovali javni zavodi in druge ustanove naše občine. Novica se bo osveževala, obvestila pa se bodo še dodajala.

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnikaV Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnika in delovanje zobozdravstvene ambulante

Obveščamo vas, da smo z današnjim dnem, ponedeljek, 4. 5. 2020, našim pacientom ponovno omogočili obisk osebnega zdravnika. Zaradi preprečevanja širjenja okužbe s COVID 19 pa zgolj po predhodnem naročilu in zgolj brez vročine in znakov okužbe dihal. Ravno tako z dne 11. maj ponovno delujejo zobozdravstvene ambulante.

Na vrtu Doma starejših občanov Kamnik odzvanjale viže komornega sestava Mestne godbe Kamnik Na vrtu Doma starejših občanov Kamnik odzvanjale viže komornega sestava Mestne godbe Kamnik

Ker so stanovalke in stanovalci že skorajda dva meseca brez obiskov najbližjih, so se godbeniki Mestne godbe Kamnik, tokrat v komornem sestavu, odločili, da jim namenijo nekaj udarnih ritmov in pred prvomajskimi prazniki polepšajo dan s koračnicami.

Vlada odpravila prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališčaVlada odpravila prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča

Vlada je včeraj, 29. aprila 2020, izdala nov Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji. Ob tem so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pripravili različna navodila in priporočila za varno izvajanje posameznih dejavnosti.

Ko nas obkrožajo novice COVID-19, nekateri pišejo drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbeKo nas obkrožajo novice COVID-19, nekateri pišejo drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbe

V časih, ko nas obkrožajo predvsem novice, povezane z obolelimi za COVID-19, pa so se nekateri odločili, da bodo pisali drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbe. 

Odprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja KamnikOdprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja Kamnik

Uporabnike obveščamo, da bo Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik 4. maja 2020 delno odprla svoja vrata, s 5. majem 2020 pa ponovno odpira vrata Medobčinski muzej Kamnik za obiskovalce. Odpiralni čas za obiskovalce je od torka do sobote, od 10. do 18. ure.

Obvestilo Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota KamnikObvestilo Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota Kamnik

Obdobje v času pandemije, ko so omejeni socialni stiki in večino svojega časa preživimo izolirani med štirimi stenami, lahko privede do povečanja raznovrstnih stisk kot so družinsko nasilje (psihično in fizično), preobremenjenost staršev, preobremenjenost delavcev, ki delajo v kriznih razmerah, osamljenost pri starejših in osebah, ki nimajo svojcev ali druge socialne mreže, zloraba otrok zaradi izvajanja stikov v primeru ločenih/razvezanih staršev, stiske mladostnikov, katerim je druženje s sovrstniki še posebej pomembno, strah zaradi posledic virusa in druge stiske.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 25. marca Dobrodelna akcija razdeljevanja toplih obrokov socialno ogroženih otrok

Tudi v Kamniku je korona kriza združila dobre pobude in zgodbe posameznikov in institucij, da pomagajo najbolj ranljivim skupinam naše družbe – otrokom in njihovim že tako socialno ogroženim družinam, ki med karanteno zaradi virusa še bolj občutijo izgubo dohodka ali pa zmanjšanje družinskih prihodkov zaradi izgube dela ali pa čakanja na delo.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 21. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 21. aprila

Glede na vladno sproščanje ukrepov in dopuščanje nekaterih športnih dejavnosti Planinsko društvo Kamnik v dogovoru z Občinskim štabom Civilne zaščite Občine Kamnik in strokovno službo Planinske zveze Slovenije objavlja PREKLIC zaprtja planinskih poti v oskrbi Planinskega društva Kamnik.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 20. aprila

Pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. je danes opravljajo dekontaminacijo javnih površin.

Z jutrišnjim dnem pod določenimi pogoji dovoljene izjeme od prepovedi gibanja izven občine prebivališča Z jutrišnjim dnem pod določenimi pogoji dovoljene izjeme prepovedi gibanja izven občine prebivališča

Po novih odločitvah vlade, ki veljajo od 18. 4. 2020 naprej, je tako posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljen prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 12. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 12. aprila

V času velikonočnih praznikov je bilo izvedenih 6 intervencij, v večini vezanih na požare in prepoved kurjenja. Na zahtevnejših intervencijah je bil prisoten tudi poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 11. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 11. aprila

V Domu starejših občanov Kamnik trenutno stanuje približno 190 stanovalk in stanovalcev. V času velikonočnih praznikov žal mnogi ne bodo mogli preživeti praznike v krogu svojih najljubših, zato jim je župan skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite prinesel sladko presenečenje in jim zaželel prijetne praznike z željo, da ostanejo zdravi.

Obvestilo o oddaji odpadkov v Zbirni center SuhadoleObvestilo o oddaji odpadkov v Zbirni center Suhadole

Zaradi povečanega povpraševanja po oddaji odpadkov v Zbirni center Suhadole, so se v podjetju Publikus d.o.o. v sodelovanju z Občinsko upravo odločili, da bodo v soboto, 11. 4. 2020, ponovno odprli vrata zbirnega centra.

Koronavirus COVID-19Pomembne telefonske številke in informacije

Objavljamo pomembne telefonske številke in informacije. Na spletnem mestu Koronavirus COVID-19 pa si lahko preberete več o preventivnih ukrepih in aktivnostih Občine Kamnik ter Občinskega štaba Civilne zaščite pri preprečevanju okužbe s Koronavirusom COVID-19.

VSA GOSPODINJSTVA V KAMNIKU BODO PREJELA KIRURŠKE MASKE

VSA GOSPODINJSTVA V OBČINI KAMNIK BODO S STRANI OBČINE KAMNIK IN OBČINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE PREJELA PAKET 5 KIRURŠKIH MASK IN VERJAMEMO, DA BOMO NAŠIM OBČANKAM IN OBČANOM VSAJ DELOMA OLAJŠALI OBČUTEK VARNOSTI, KO BODO OPRAVLJALI NUJNE OBVEZNOSTI (NAKUPE, OBISKE POŠT, BANK IN PODOBNO).

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 7. aprila

Na tržnici Kamnik na Tomšičevi ulici se je pripravilo vse potrebno za to, da se dejavnost izvaja v skladu s priporočenimi navodili pristojnih institucij. Namestile so se opozorilne table z novim režimom nakupovanja.

Skupaj poskrbimo za urejenost ekoloških otokovSkupaj poskrbimo za urejenost ekoloških otokov

Eden izmed ukrepov v času epidemije koronavirusa je, da Zbirni center Suhadole NE OBRATUJE. Posledično se je povečalo dovažanje raznoraznih odpadkov na ekološke otoke, tudi tistih, ki tja nikakor ne sodijo.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 6. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 6. aprila

Redarska služba Občine Kamnik je skupaj z Društvom GRS Kamnik in ob pomoči Policijske postaje Kamnik včeraj, v nedeljo, 6. aprila, na lokacijah Zaprice, Mali grad, Sv. Primož nad Kamnikom, Kamniška Bistrica (izvir), Sv. Miklavž, Špica in Stari Grad opravljala preventivno akcijo o zadrževanju na ciljih omenjenih priljubljenih izletniških točk v občini Kamnik.

Živilska tržnica v Kamniku jutri odpira svoja vrataŽivilska tržnica v Kamniku jutri odpira svoja vrata

Občanke in občane obveščamo, da kamniška tržnica ponovno odpira svoja vrata. Po navodilu Občinskega štaba civilne zaščite smo se v sredini meseca marca odločili, da v skladu s preprečevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom, vrata tržnice v Kamniku do nadaljnjega zapremo.

Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik za kronične bolnike Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik za kronične bolnike

Ob ponovnem odprtju Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik smo na terenu ter v pediatričnih ter splošnih ambulantah zaznali več primerov resnih bolezni, ki so zaradi strahu pred okužbo COVID19 odlašali s pregledom.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 4. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 4. aprila

Tekom današnjega dne smo s strani redarske službe Občine Kamnik, občinske inšpektorice in ob pomoči Društva GRS Kamnik preventivno opozarjali obiskovalce na primerno razdaljo in ostala priporočila, predvsem pa na to, da se na ciljih izletniških točk ne zadržujejo.

Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!

Občina Kamnik se je skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in Območnim združenjem Rdečega križa Kamnik odločila za odprtje posebnega računa za zbiranje donacij, katerega namen je blažitev posledic epidemije koronavirusa in pomoči potrebnim.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 3. aprila

Tekom vikenda bomo s strani redarske službe Občine Kamnik in ob pomoči Društva GRS Kamnik preventivno opozarjali obiskovalce na primerno razdaljo in ostala priporočila, predvsem pa na to, da se na ciljih izletniških točk ne zadržujejo. Na začetke poti večjih turističnih točk bomo namestili tudi ustrezne simbolne table, ki nakazujejo na ustrezne ukrepe.

Poziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini KamnikPoziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Občina Kamnik ima kar nekaj izletniških točk, ki so zelo priljubljene med sprehajalci in rekreativnimi športniki, a zaenkrat le-teh ne nameravamo zapreti. Ker kljub pozivom in sprejetim omejitvam še vedno dobivamo informacije, da se na nekaterih poteh in točkah srečuje in zadržuje veliko ljudi, bo Občinski štab Civilne zaščite ob lepem vremenu in ob koncih tedna na točkah, ki so najbolj obremenjene, vzpostavil dodaten nadzor in preverjal spoštovanje omejitev.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 1. aprilaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 1. aprila

Danes so se enote zaščite in reševanja poklonile zaposlenim v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik, Policijske postaje Kamnik, pogodbenega podjetja Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. in zaposlenim ter stanovalcem Doma starejših občanov Kamnik.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik ponovno odprt Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik ponovno odprt

Z današnjim sklepom Vlade, objavljenim v poznih večernih urah, bo z jutrišnjim dnem, 1. aprilom 2020, začel delovati Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, ki ne izvaja več le administrativne nujne medicinske pomoči.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 31. marcaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 31. marca

Vrtec Antona Medveda Kamnik je danes doniral hrano Domu starejših občanov Kamnik. Glede na dejstvo, da vrtec do nadaljnjega ne bo obratoval, so hrano, ki jim je ostala v skladiščih po vseh enotah kamniškega vrtca, donirali Domu starejših občanov Kamnik.

Odlok o začasni prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča in Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom Odlok o začasni prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča in Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 30. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marcaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marca

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite je izdal odredbo o zaščiti vseh avtobusnih in železniških postaj ter vseh klopi v parkih in ob pešpoti ob Kamniški Bistrici. Delo je izvedlo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. Gre za preventivni ukrep, saj se kljub opozorilom osebe še vedno zadržujejo na omenjenih mestih, predvsem je zaznati zadrževanje na klopeh.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 27. marcaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 27. marca

Danes je Občina Kamnik skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in ob pomoči prostovoljk Študentskega kluba Kamnik ožje mestno jedro opremila z opozorilnimi talnimi nalepkami o varnostni razdalji in z željo, da občanke in občani ostanejo zdravi.

Ravnanje z odpadki – napotki občanom v času korona virusa

Podjetje Publikus, d.o.o. občanke in občane obvešča o pravilnem zbiranju in ravnanju z odpadki oseb s potrjeno okužbo ali sumom na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi. Upoštevajte navodila in ravnajte odgovorno.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 25. marca Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 25. marca

V času epidemije je pomembno dosledno ravnanje vsakega posameznika, zato smo upravnike večstanovanjskih stavb zaprosili, da stanovalcem posredujejo priporočila o preventivnem obnašanju.

Poziv k začasnemu zaprtju naravnih plezališčPoziv k začasnemu zaprtju naravnih plezališč

Zaradi epidemije novega koronavirusa Planinska zveza Slovenije poziva planinska društva, odseke in druge skrbnike naravnih plezališč, da jih do nadaljnjega zaprejo, obiskovalce pa k doslednemu upoštevanju ukrepov, saj lahko le z odgovornim ravnanjem pripomoremo z zajezitvi širjenja epidemije in zmanjšamo tveganje za nesreče.

Začasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca KamnikAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 24. marca

Danes zgodaj zjutraj se je ekipa dekontaminacije, po navodilu Občinskega štaba Civilne zaščite, lotila razkuževanja javnih ustanov, in sicer vhodnih točk in neposredne okolice, kjer je žarišče za prenos okužbe največje (predvsem v središču mesta).

Začasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca KamnikZačasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

POMEMBNO OBVESTILO: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnnik občanke in občane obvešča, da so zaradi ogromne količine administrativnega dela in neobladljive količine klicev s potrebo po administrativnih storitvah, okrepili adminiatrativne ambulante in obstoječi dodali še dodatno telefonsko številko.

Kamniški prostovoljci s sloganom »ZA SOLIDARNOST, DA ODŽENEMO KORONA NEVARNOST!«Kamniški prostovoljci s sloganom »ZA SOLIDARNOST, DA ODŽENEMO KORONA NEVARNOST!«

Kamniški prostovoljci, ki delujejo v okviru Občinskega štaba Civilne zaščite (trenutno po večini članice in člani Študentskega kluba Kamnik), ki pomagajo občankam in občanom v stiski in tistim, ki so oboleli ter nimajo nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi jim priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrano, zdravila in podobno), bodo od danes dalje nosili posebne majice.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 23. marca

Vsako noč se bo od jutri dalje, 24. marca 2020, izvajala dekontaminacija javih površin, kjer prihaja do večjega pretoka ljudi (lekarne, pošte in podobno).

Javni razpis za sofinanciranje promocije slovenske turistične ponudbe in novica za ublažitev finančnih posledic v gospodarstvuJavni razpis za sofinanciranje promocije slovenske turistične ponudbe in novica za ublažitev finančnih posledic v gospodarstvu

Javna agencija za trženje in promocijo turizma je objavila Javni razpis za sofinanciranje promocije slovenske turistične ponudbe v letu 2020, zaradi nenadnih spremenjenih globalnih gospodarskih razmer in posledičnega vpliva na spremembo turističnih tokov pa v teh dneh še spremembo javnega razpisa, s ciljem podpore slovenskemu turističnemu gospodarstvu za lažjo premostitev morebitnega zmanjšanja prihoda tujih gostov.

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 21. marca

Danes je bila izvedena dekontaminacija zabojnika na lokaciji Cankarjeva cesta. V njem bo nameščena dežurna ekipa NMP Domžale (nočna izmena).

Kamniška kulturna karantenaKamniška kulturna karantena

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 20. marca

Občinski štab Civilne zaščite poziva k spoštovanju Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji.

Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v stiku s pacientiOkuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v stiku s pacienti

Zdravstveni dom dr. Polca Kamnik občanke in občane na dan 20. marec obvešča, da je bila pri enem od zaposlenih potrjena še ena okužba s koronavirusom.

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki SlovenijiVlada je izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji.

Nagovor župana Mateja SlaparjaNagovor župana Mateja Slaparja

V teh dneh smo priča dogajanju, o katerem si nismo mislili, da bo doletelo našo državo in našo lokalno skupnost. A skupaj zmoremo! V teh težkih časih skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite delamo vse, kar je potrebno za ohranitev vašega zdravja.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v četrtek, 19. marca 2020

Danes, 19. marca, se nadaljuje postavitev dekontaminacijske cone za osrednjo gasilsko enoto Kamnik (GEŠP-gasilska enota širšega pomena Kamnik), ki se bo uporabljala za potrebe gasilskih vozil in opreme.

Zaposlena oseba Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik okužena, a v službi še ni kazala znakov okužbeZaposlena oseba Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik okužena, a v službi še ni kazala znakov okužbe

Obveščamo vas, da smo bili včeraj zvečer, 18. 3. 2020, seznanjeni z informacijo o okužbi s koronavirusom zaposlene osebe Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik. Zaposlena oseba je bila v šoli zadnjič prisotna 11. 3. 2020, takrat pa še ni kazala znakov okužbe.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 18. marca 2020

Osrednja gasilska enota Kamnik (GEŠP-gasilska enota širšega pomena Kamnik) postavlja dekontaminacijsko cono za potrebe gasilskih vozil in opreme.

Obvestilo Ministrstva za okolje in prostor

Odpadke v gospodinjstvih z bolniki, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19, se lahko odvrže izključno v posodo za mešane komunalne odpadke.

Podpiramo ponudnike kamniške tržnicePodpiramo ponudnike kamniške tržnice

Po navodilu Občinskega štaba civilne zaščite se v skladu s preprečevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom vrata tržnice (z dnem 13. 3. 2020) v Kamniku do nadaljnjega zapirajo.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 17. marcaZa občane zagotavljamo psihosocialno pomoč

Občinski štab Civilne zaščite je skupaj s Centrom za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod, enota Kamnik, občankam in občanom zagotovil psihosocialno pomoč. Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija izvaja v naši občini že več let program Pisarna za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju, njihove svojce in za ljudi v stiski.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 17. marca

Občinski štab Civilne zaščite je skupaj s Centrom za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod, enota Kamnik, občankam in občanom zagotovil psihosocialno pomoč.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 16. marcaAktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 16. marca

Občina Kamnik je pripravila letake, ki jih bodo v teh dneh po pošti prejela vsa gospodinjstva na območju občine. Na njem so zbrane vse trenutno najpomembnejše informacije, povezane s širjenjem koronavirusne bolezni in ključne kontaktne telefonske številke.

Javni razpisi v občini KamnikJavni razpisi in javna naročila v občini Kamnik

Obveščamo vas, da se bodo vsi javni razpisi v občini, ki so se že zaključili z oddajo vlog, reševali v skladu z operativnimi zmožnostmi. Roki oddaje ponudb za aktualna javna naročila, objavljena na Portalu javnih naročil, za enkrat ostanejo nespremenjeni.

ŽUPAN MATEJ SLAPAR OB 12. URI ZAKLENIL VRATA OBČINSKE STAVBE

Župan Matej Slapar je ob 12. uri zaklenil vrata občinske stvabe.

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaObvestilo o zaprtju kamniških šol in vrtcev - PREKLIC NUJNEGA VARSTVA

Obveščamo vas, da na podlagi okrožnice Ministrstva ta izobraževanje, znanost in šport, ki si jo lahko ogledate tukaj, NUJNEGA VARSTVA NE SMEMO ORGANIZIRATI. Do danes, do nedelje, 15. marca 2020, Občina Kamnik ni prejela nobene prošnje oziroma potrebe po nujnem varstvu. Nujno varstvo bomo, če se bo pokazala potreba, zagotovili s prostovoljci.

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaObvestila o zaprtju nekaterih javnih zavodov in drugih ustanov

Spoštovani, objavljamo obvestila, ki so nam jih posredovali nekateri javni zavodi in druge ustanove naše občine.

Spremenjeno delovanje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obvešča, da v času epidemije, poteka delo ambulant v ZD Kamnik spremenjeno, in sicer ne več po principu, kdo je vaš osebni zdravnik, ampak glede na vašo problematiko.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 14. marca 2020Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 14. marca 2020

Na Občini Kamnik smo vzpostavili telefonsko številko 051/374-207 (Katja Vegel-Občina Kamnik) ZA OBČANE V STISKI IN NJIHOVO OSKRBO OZIROMA DOSTAVO NUJNIH ŽIVLJENJSKIH POTREBŠČIN (HRANA, ZDRAVILA), KI VELJA IZKLJUČNO ZA OSKRBO STAREJŠIH OBČANK IN OBČANOV, KI ŽIVIJO SAMI.

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaUvedena telefonska številka za dostavo nujnih življenjskih potrebščin starejšim občankam in občanom, ki živijo sami

Na Občini Kamnik smo vzpostavili telefonsko številko 051/374-207(Katja Vegel-Občina Kamnik) ZA OBČANE V STISKI IN NJIHOVO OSKRBO OZIROMA DOSTAVO NUJNIH ŽIVLJENJSKIH POTREBŠČIN (HRANA, ZDRAVILA), KI VELJA IZKLJUČNO ZA OSKRBO STAREJŠIH OBČANK IN OBČANOV, KI ŽIVIJO SAMI.

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 13. marca 2020Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 13. marca 2020

Občinski štab Civilne zaščite je z aktivnostmi, vezanimi na pojav širjenja SARS-CoV-2 (COVID 19) začel že konec meseca februarja, od takrat pa se z različnimi deležniki (javnimi zavodi, humanitarnimi organizacijami, komunalnimi službami, zdravstvenimi organizacijami ter organi na področju varnosti) spremljajo razmere na terenu in pripravljajo različni ukrepi glede na spreminjajoče se stanje.

Občina Kamnik razdelila obvestila o simptomih, prenosu in preventivnih ukrepih ob pojavu SARS-CoV-2 (COVID 19)OBVESTILO O POSLOVANJU OBČINE IN UPRAVNE ENOTE KAMNIK

Občina in Upravna enota Kamnik obveščata uporabnice ter uporabnike storitev, da se bo z jutrišnjim dnem, 13. marcem 2020, začelo spremenjeno poslovanje.

Potrjena okužba z novim koronavirusom pri občanu KamnikaPotrjena okužba z novim koronavirusom pri občanu Kamnika

DODATNO OBVESTILO: Z Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik smo bili obveščeni, da je bil okužen pacient dne 9. 3. 2020 v ZD Kamnik. Pacient ni bil pri zdravniku. Kontaktiran je bil epidemiolog in sprejeti so bili potrebni epidemiološki ukrepi. Pacient srednjih let je bil dne 9.3. ob 10.32 v laboratoriju ZD Kamnik, v stiku je bil z 2 laborantkama, v čakalnici so bile v tem času še 4 osebe.

Občina Kamnik razdelila obvestila o simptomih, prenosu in preventivnih ukrepih ob pojavu SARS-CoV-2 (COVID 19)Občina Kamnik razdelila obvestila o simptomih, prenosu in preventivnih ukrepih ob pojavu SARS-CoV-2 (COVID 19)

Občina Kamnik je vsem javnim zavodom, krajevnim skupnostim v občini Kamnik, Gasilski zvezi Kamnik, večjim trgovskim centrom in trgovinam, bencinskim servisom, upravnikom stanovanjskih stavb ter drugim ustanovam, kjer se zbira večje število ljudi, razdelila tako imenovane ikonografike, o tem kaj je SARS-CoV-2 (COVID 19) in plakate o priporočeni razdalji med osebami.

Obvestilo o samoizolaciji sorojencev (bratje in sestre otrok Osnovne šole Frana Albrehta)Obvestilo o samoizolaciji sorojencev (bratje in sestre otrok Osnovne šole Frana Albrehta)

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo dobili obvestilo, da vsi sorojencev (bratje in sestre otrok Osnovne šole Frana Albrehta), ki obiskujejo kamniške vrtce in šole ostajajo doma, in sicer po navodilu Ministrstva za šolstvo, Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pristojni bodo jutri tudi pisno obvestili vse kamniške šole in vrtce.

Obvestilo o prvi potrjeni okužbi s koronavirusom COVID-19 v občini KamnikObvestilo o prvi potrjeni okužbi s koronavirusom COVID-19 v občini Kamnik

Danes, 11. marca 2020, je bila Občina Kamnik s strani pristojnih služb obveščena, da je bil potrjen prvi primer okužbe s COVID-19 tudi v občini Kamnik.

Preventivni ukrepi pri preprečevanju okužbe s koronavirusomPreventivni ukrepi pri preprečevanju okužbe s koronavirusom

Objavljamo aktualne in ključne informacije za zaščito zdravja prebivalcev v zvezi s Koronavirusom COVID-19.