Mali grad

Nagovor župana Mateja Slaparja ob zaključku leta 2019

27.12.2019

 

Vabilo na osrednjo slovesnost praznika Občine KamnikSpoštovane občanke, spoštovani občani,

počasi se bližamo koncu leta 2019, v katerem smo v naši lokalni skupnosti postorili marsikaj, veliko pa nas čaka tudi v letu 2020. V okviru finančnih zmožnosti smo vzdrževali cestno infrastrukturo, vzpostavili smo sistem izposoje električnih koles KAMKOLO, ki ste ga občanke in občani resnično dobro sprejeli, uredili smo kolesarsko povezavo od železniške postaje na Kranjski cesti do kamniške knjižnice, kupili smo prostore za izvajanja pouka Glasbene šole Kamnik, gradi se parkirišče parkiraj in pelji (P+R) na Grabnu, uredilo se je nekaj plazov, v Šmarci se je pristopilo k skupni gradnji širokopasovnega in obnovi dela vodovodnega omrežja. A najpomembnejše, gradi se sekundarna kanalizacija v Tuhinjski dolini, in sicer v vrednosti 3,3 milijona evrov, v okviru katere bo nova pridobitev tudi nov pločnik v Srednji vasi in nov most v naselju Markovo. Zgradila se je prva faza kanalizacije v naselju Bistričica, v sklepni fazi pa smo tudi z razsvetlitvijo Stadiona prijateljstva v Mekinjah in na odbojkarskih igriščih Pod skalco.

Kaj pa kulturno dogajanje v naši občini? Mnogo koncertov, razstav in najrazličnejših prireditev so pripravile različne ustanove in posamezniki širom naše občine, za kar sem jim izredno hvaležen. Tako kot že nekaj let zapored se ob zaključku leta srečujemo in družimo na ulicah našega mesta. Letošnje leto smo Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Kulturno društvo Priden možic in Mladinski center Kotlovnica združili moči in za vas pripravili pestro dogajanje, ki smo ga naslovili z geslom Zvečer v mesto. Tako naj nam bo tudi v prihajajočem letu vodilo to, da med seboj sodelujemo. Resda v življenju prihaja velikokrat do nesoglasij, a pomembno je to, da ne iščemo slabih stvari, ampak poskušamo najti tiste dobre.

December je čas pričakovanj, dobre volje in prijetnega druženja in prav je, da se veselimo, vseeno pa se moramo zavedati, da marsikomu ta mesec pomeni čas, ko mu je najtežje. Zato namenimo nasmehe, ponudimo pomoč, poklepetajmo s tistimi, s katerimi že predolgo nismo, in bodimo sočutni do tistih, ki sta jim udobje in toplina doma tuja. Da bi bilo tudi v letu 2020 veliko trenutkov namenjenih uspehom in bi vas ob tistih trenutkih, ko si rečeš: »To je nemogoče!«, sosed ali prijatelj potrepljal po rami in rekel: »Vse je mogoče!« Da bi tudi v naslednjem letu načrte uresničevali predano in odločno, zastavljene cilje pa začenjali tako, kot ste si zamislili, in jih končevali zmagoslavno.

Vaš župan Matej Slapar


<< Nazaj | Novice