Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

02.12.2019

 

Novice iz tabora Calcit VolleyballŠe drugič letos boljše od Puconcev

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v osmem krogu 1B. DOL za ženske doma premagale ekipo Roto-Kema Puconci s 3:0 (17, 19, 18). S tekmo manj so Kamničanke na petem mestu prvenstvene lestvice, imajo 12 točk, v prihodnjem krogu pa se bodo v soboto, 7. decembra, ob 17.30, pomerile s Ptujčankami, ki v letošnji sezoni še niso izgubile.

Calcit Volley II – Roto-Kema Puconci  3:0 (17, 19, 18)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 60, sodnika: Hodžič, Štamcar.

Calcit Volley II : Krašovec, Špoljarič (L), Topi, Lužovec, Javornik, Boisa, Zorman, Žužek, Sitar, T. Gojak, A. Gojak (L), Andrejič. Trener: Aljoša Jemec

Roto-Kema Puconci: Kovač, Rakar, Ošlaj (L), Meško, Škraban, Jeremić, Petek, Pelcar, Markov, Šadl, Cigüt, Pečan, Matis, Potočnik (L), Gjergjek. Trener: Uroš Kovačec.

V prejšnjem krogu so Kamničanke počivale, v šestem pa so v Zrečah še tretjič v letošnji sezoni izgubile z 2:3, tako da so bile pred povratno tekmo s Pucončankami pri le dveh zmagah. Do prve so prišle prav na uvodni tekmi sezone v Puconcih, boljše pa so bile tudi v Mozirju, medtem ko pred svojimi navijači še niso prišle do polnega izkupička. Je pa res, da so v prvem delu sezone doma igrale le enkrat, ko jih je s 3:2 premagal vodilni Ptuj.

Že v prvem nizu so varovanke Aljoše Jemca od prve točke naprej igrale resno, brez podcenjevanja, kar se jim je tudi obrestovalo. Ves čas so bile v prednosti, tako da njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Podobno kot uvodni niz sta potekala tudi drugi in tretji, domače odbojkarice so prevladovale v vseh elementih igre, trener Jemec je imel na voljo dovolj razpoloženih igralk, ob tem pa je lahko priložnost za igro ponudil vsem svojim igralkam.

Izjava po tekmi

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja II: »Igrali smo dobro in brez večjih težav prišli do zmage. Nasprotnic nismo podcenjevali in smo skozi celotno tekmo držali tempo igre, kar nam je tudi prineslo zmago.«

Tokrat je bil boljši ACH Volley

V desetem krogu srednjeevropske lige, tekme je veljala tudi za modro skupino v 1. DOL za moške, so odbojkarji Calcit Volleyja gostili aktualnega državnega in pokalnega prvaka Slovenije, ACH Volley. S  3:1 (20, -20, 21, 17) so zmagali Ljubljančani. Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničani odigrali 11. decembra, ko bodo v prvem krogu pokala Challenge prav tako doma igrali proti ekipi SC Portugal iz Lizborne. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Calcit Volley – ACH Volley   1:3 (-20, 20, -22, -17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Miklošič (Maribor), Novak (Dvor).

Calcit Volley; Pereira 1, Hribar (L), Bregar 13, Koncilja 8, Hebda 11, Jordanov, Planinc 1, Brulec 3, Kvas, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 11, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

ACH Volley: Flajs, Vučićević, Kumer (L), Purić 5, Pavlović, Satler, Dagostino (L), Đirlić 22, Okroglič 5, Vilimanović4, Pokeršnik 18, Videčnik 8, Kök. Trener: Matija Pleško.

V prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni so v dvorani Tivoli s 3:0 slavili kamniški odbojkarji, ki so igrali brez takrat poškodovanih Maxsona Pereire in Bojana Jordanova, medtem ko za Ljubljančane nista igrala organizator igre Andrija Vilimanović ter ameriški libero Dagostino. Jordanov še vedno ni nared za večje napore, v ljubljanski zasedbi, zanje pa je bila to tudi zadnja preizkušnja pred začetkom lige prvakov, ko bodo že v torek gostovali v Berlinu pa Matija Pleško tokrat ni mogel računati na Mateja Köka. Kamničani bodo svojo letošnjo evropsko pot začeli prihodnjo sredo. Doma bodo gostili SC Portugal iz Lizbone.

Za domačo ekipo se derbi z Ljubljančani ni začel ravno obetavno, saj so gostje z blokom Jana Pokeršnika povedli s 3:0, po novem bloku, tokrat Petra Đirlića že s 7:2, zato se je Marko Brumen odločil za prvi polminutni odmor. Z njim je vsaj za trenutek zaustavil nalet gostujoče ekipe, vendar so imeli njegovi varovanci še naprej težave v napadu, pa tudi na servisu, ki je bil premalo prodoren. Toda s serijo treh zaporednih točk Andreja Štembergar Zupana, dve je dosegel z asom, so se Kamničani nasprotnikom približali na minus ena (16:17), vendar do preobrata ni prišlo. Na servis Dika Purića je ACH Volley povedel s 23:19, niz pa se je končal z winnerjem Petra Đirlića, pri čemer mu je pomagala tudi prenizka kamniška športna dvorana.

Drugi niz so kamniški odbojkarji začeli bolj odločno, namesto Maxsona Pereire pa je v igro vstopil Domen Kotnik, na mesto korektorja pa se je preselil Andrej Štembergar Zupan. Domačini so ob boljšem sprejemu več igrali preko prvega tempa in prav na ta način je Mario Koncilja domačine popeljal do vodstva z 12:10. Iznajdljivi Jan Brulec je poskrbel za tri točke prednosti (14:11), razpoloženi Štembergar Zupan z asom pa za 15:11. Še bližje izenačenju so bili Kamničani po točki Mihe Bregarja (19:13). Za prvo zaključno žogo je poskrbel Domen Kotnik, domačini pa so po napaki gostov na servisu izkoristili drugo.

V tretjem nizu so Ljubljančani povedli s 3:0, z blokom Milosza Hebde so Kamničani izid na tretji točki že izenačili. Do osme točke so bili za točko ali dve v prednosti še vedno odbojkarji ACH Volleyja, toda na servis Maria Koncilje so prvič v tem nizu do prednosti prišli domačini (11:9). Varovanci Matije Pleška so podobno kot domačini izid hitro izenačili (11:11), do vstopa v končnico niza pa sta se ekipi menjavali v vodstvo. Žal si je v domači ekipi mezinec in prstanec na desni roki poškodoval Mario Koncilja, do tega trenutka enega njenih boljših igralcev, kar so Ljubljančani izkoristili in preko Đirlića povedli z 22:19. Hrvaški korektor je tudi zaključil tretjo zaključno žogo za ACH Volley.

Tudi na začetku četrtega niza so bili večinoma za točko ali dve v prednosti aktualni državni prvaki, ki so bili bolj učinkoviti v napadu, pa tudi bolj nevarni na servisu. Prav servis Dika Purića in blok Matica Videčnika jim je tudi prinesel vodstvo s 15:11, ki ga niso več izpustili iz rok. Ob bolj zbrani igri so z asom Andrije Vilimanovića prišli do zaslužene zmage.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Poškodba Koncilje je psihološko zagotovo vplivala na ekipo, zelo veliko breme je bilo za mladega Luko Lazarja, ki je vstopil v velike čevlje, moram pa pošteno povedati, da je bil ACH Volley tri nize boljši od nas in da je zasluženo zmagal. Morda se je kakšna žoga več odbila v njihovo koristi, ampak nekako se je poplačalo tisto, kar nam je šlo na roke v prvi tekmi v Tivoliju. Rezultat 1:1 v tekmah je pravičen, mi smo danes šepali na relaciji servis – sprejem, kajti če Ljubljančane ne poserviraš, je proti njim zelo težko igrati. V naši ekipi si pohvale zasluži Milosz Hebda, ki je najbolj držal korak z njimi.«

Matija Pleško, trener ACH Volleyja: »Čestitke Andriji Vilimanoviću, da je zdržal, saj še včeraj ni mogel hoditi, včeraj pa smo izvedeli tudi za Köka, da ima počeno vretence in vprašanje je, kdaj bomo nanj spet lahko računali. Vesel sem, da so fantje odreagirali, kot so in s solidno igro prišli do treh točk. Žal smo izgubili niz, ki bi lahko celo kaj odločal, ampak sem vseeno zadovoljen z zmago. Manj zadovoljen sem, da je bila tekma šele danes, kajti že v torek nas čaka tekma v ligi prvakov v Berlinu.«

Še zmago oddaljene od zaključnega turnirja

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pred svojimi navijači brez večjih težav premagale Ankaran s 3:0 (21, 13, 22). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 11. decembra, že v ponedeljek, 2. decembra Kamničanke čaka obračun z Novo KBM Branikom v Mariboru, tekma se bo začela ob 18. uri, dva dni pozneje, v sredo, pa bodo aktualne slovenske pokalne zmagovalke, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik gostile PVK Olymp iz Prage. 

Calcit Volley – Ankaran  3:0 (21, 13, 22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50.

Calcit Volley: Zbijačnik, Kotnik (L), Mihevc 2, P. Marušič 3, Š. Marušič 2, Mihalinec 6, Vovk 1, Brulec Kostić 13, Zatković 11, Janežič (L), Charuk, Jerala 9, Kaker 3. Trener: Gregor Rozman.

Ankaran: Ugrenović (L), Krstić, Apollonio, Panger 1, Angelini 4, Medved (L), Uršič 1, Cerovac 4, Ćorić 14, Lovšin 6, Trobec 1, Valenčič 9. Trener: Alen Bektaševič.

Pred slabimi štirimi tedni sta se kamniška in ankaranska ekipa pomerili v državnem prvenstvu, s 3:1 pa so takrat do zmage prišle domače odbojkarice. Tudi na prvi četrtfinalni tekmi so pričakovano slavile varovanke Gregorja Rozmana, ki so na dobri poti, da se uvrstijo na zaključni turnir pokala Slovenije, kjer se bodo v primeru napredovanja skorajda zagotovo pomerile z ekipo SIP Šempeter, ki je v prvi tekmi v gosteh premagala drugo ekipo Nove KBM Branika s 3:0 (14, 7, 11).

Čeprav bodo Kamničanke v ponedeljek igrale v Mariboru, dva dni pozneje pa še v pokalu Challenge, domači trener Gregor Rozman ni ničesar prepuščal naključju, zato je dvoboj z Ankarančankami, z izjemo Lucy Charuk, začel v postavi, ki že vso sezono nosi glavno breme. Toda v prvem nizu so se morale njegove varovanke pošteno potruditi, da so zlomile odpor borbenih gostij, pri katerih je v napadu izstopala Marina Ćorić. Ob boljšem servisu so imele manj težav v drugem nizu, v katerem so že na začetku povedle z 8:3, po vodstvu s 16:10 pa so gostjam prepustile le še točko.

Tudi v tretjem nizu, v katerem je Rozman nekoliko premešal postavo, ves čas je igrala tudi Katja Mihevc, je dolgo kazalo na lahko delo domačih odbojkaric, ki so vodile že s 16:11. Toda v končnici niza so Ankarančanke pošteno zapretile, vendar domača zmaga ni bila vprašljiva, Z učinkovito igro v napadu se je izkazala mlada Eva Zatković.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice