Mali grad

Ob 1. novembru smo se s polaganjem cvetja k osrednjim kamniškim spomenikom poklonili žrtvam vojn

01.11.2019

 

Ob 1. novembru smo se s polaganjem cvetja k osrednjim kamniškim spomenikom poklonili žrtvam vojnTako kot vsako leto smo se tudi letos ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, pri osrednjih kamniških spomenikih poklonili padlim žrtvam v vojnah. Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec in župan Matej Slapar sta, ob prisotnosti Častne enote Slovenske vojske in kvarteta trobil Policijskega orkestra, s spoštovanjem položila cvetje k spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu talcev.

Poklonu so se med drugim pridružili podžupana Aleksander Uršič in dr. Jernej Markelj, občinske svetnice in svetniki, predsednik Združenja slovenskih častnikov Kamnik – Komenda Marjan Schnabl, predsednik Društva general Maister Kamnik Jože Berlec, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Dušan Božičnik, v imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda Janez Benkovič in Vojko Drosk v imenu Policijskega veteranskega društva Sever – odbor Kamnik ter ostali predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik.

Župan Matej Slapar je že v sredo, 30. oktobra 2019, položil cvetje h kapelici v Parku spomina in opomina na Kopiščih v Kamniški Bistrici, danes pa je skupaj z delegacijo cvetje položil še k spomeniku padlim med 1. svetovno vojno, spomeniku Edvarda Peperka, »piramidi sprave« in spomeniku padlim v NOB.


<< Nazaj | Novice