Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

28.10.2019

 

Po izgubljenem nizu stresli jezo nad domačini

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so tudi v tretjem krogu srednjeevropske lige osvojili vse tri točke. Tokrat na gostovanju v Kašteli, kjer so domačo Mladost Ribolo premagali s 3:1 (25, 19, -21, 15). S tekmo manj so zdaj na drugem mestu, pred njimi je s točko več zagrebška Mladost, v prihodnjem krogu, v soboto, 2. novembra, pa bodo ob 20. uri gostili avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

Mladost Ribola Kaštela – Calcit Volley  1:3 (-25, -19, 21, -15)

Kaštela – Mestna dvorana Kaštela, gledalcev 150, sodnika: Ovuka, Kuzmanović (oba BiH).

Mladost Ribola Kaštela: Perić 4, Solbrig 6, Giljanović 11, Matoković 23, Ivić, Medan 2, Zeljković 10, Cikojević, Šućur, Pervan (L), Palić (L), Šuker 1, Bašić. Trener: Ivan Rančić.

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 10, Koncilja, Hebda 14, Jordanov (L), Planinc, Brulec 6, Kvas, Lakner 1, Kotnik 12, Štembergar Zupan 16, Lazar 7, Rotar. Trener: Marko Brumen.

Varovanci Marka Brumna so v srednjeevropski ligi dobili obe svoji tekmi in so bili pred gostovanjem v Kašteli edina neporažena ekipa v tem tekmovanju. Na drugi strani so Kaštelani premagali Mladost iz Zagreba, pred tednom dni pa so v svoji dvorani morali priznati premoč ACH Volleyja. Praznih rok so ostali tudi proti Kamničanom, ki so po izgubljenem tretjem nizu v četrtem popolnoma nadigrali domačine.

Prvi niz se ni začel po željah kamniške ekipe, ki je po uspešnem napadu Ivana Zeljkovića zaostajala za tri točke (6:9, domačini pa so vodili tudi še z 10:7. Toda na servis Jana Brulca in Milosza Hebde so Kamničani z delnim izidom 9:1 prišli do vodstva s 16:11. Ko je Domen Kotnik dosegel dva zaporedna asa, je vse kazalo na zanesljivo kamniško zmago v uvodnem nizu, saj so vodili že z 21:14, toda domačinki so na 22. točki izid izenačili, nato ubranili tri zaključni točki, četrto pa je le izkoristil odlični Hebda.

V drugem nizu so bili ves čas v prednosti odbojkarji Calcit Volleyja, vendar do končnice niza nikoli za več kot tri točke. Šele Hebda je z dvema zaporednima napadoma Kamničane popeljal do prednosti štirih točk (20:16), nato pa je po polminutnem odmoru domače ekipe točko dosegel še Miha Bregar. Tokrat visoke prednosti petih točk (22:17) Kamničani niso zapravili, vodstvo z 2:0 v nizih sta potrdila Jan Brulec in Domen Kotnik.

Tudi po zaslugi lastnih napak Kamničanov so domači odbojkarji tretji niz začeli z vodstvom 8:5, toda po asu Brulca sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Vendar le do izida 14:14, kajti s tremi zaporednimi točkami je Mladost povedla s 17:14, po bloku Ivana Matokovića že z 20:16, prednost štirih točk je bila tudi ob koncu niza. Spet pa je bil uspešen Matoković, ki je Kamničanom povzročal največ težav.

Toda v četrtem nizu so slovenski podprvaki spet strnili svoje vrste. Zmanjšali so število lastnih napak, spet so bili bolj nevarni na servisih, v napadu pa sta se Hebdi, Kotniku in Štembergar Zupanu pridružila še oba blokerja, Miha Bregar in Luka Lazar. Prav po dveh zaporednih asih Lazarja so Kamničani vodili že s 15:8, visoke prednosti pa niso več izpustili iz rok. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Andrej Štembergar Zupan.

Tudi v Brčkem do treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi po tretjem krogu srednjeevropske lige brez poraza. Tokrat so v gosteh premagale domačo ekipo Bimal-Jedinstvo Brčko s 3:1 (-23, 24, 17, 25). Že v sredo se bodo v četrtem krogu 1A. DOL za ženske doma pomerile z Ankaranom, tekma se bo začela ob 20. uri, v četrtem krogu srednjeevropske lige pa bodo v soboto, 2. novembra, gostile Banja Luko.

Bimal-Jedinstvo Brčko – Calcit Volley  1:3 (23, -24, -17, -25)

Brčko – Športna dvorana Gimnazija-Magnet, gledalcev 250, sodnika: Bardić, Muha (oba Hrvaška).

Bimal-Jedinstvo Brčko: Babić 6, Biberdžić, Kenjalo 2, Radović 15, Vukoje, Gajić 6, Vujičić (L), Karać 2, Dragović, Popović (L), Vajdova 3, Radisković 29, Mitrović, Husić 8. Trener: Smail Pezerović.

Calcit Volley: Zbijačnik 2, Mihevc, P. Marušič 1, Š. Marušič 2, Mihalinec 7, Vovk 13, Brulec Kostić 25, Zatković 9, Janežič (L), Charuk 7, Jerala, Kaker 10. Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice so po dveh domačih tekmah v srednjeevropski ligi in po dveh zmagah proti lani najboljšima slovenskima ekipama v 1A. DOL za ženske prvič gostovale. Pred tekmo je njihov trener Gregor Rozman opozarjal, da ima Brčko, ki je pred dnevni podpisalo pogodbo o sodelovanju s slovito turško ekipo Eczacibasi iz Istanbula, spoštovanja vredno ekipo.

V uvodni niz so sicer bolje krnile odbojkarice Calcit Volleyja, ki so z asom Zale Zbičajnik in uspešnim napadom Tine Kaker domačinkam pobegnile za pet točk (9:4), vendar veselje kamniške ekipe ni bilo dolgotrajno. Po polminutnem odmoru so se na servis Katarine Karać razigrale domače odbojkarice, ki so se Kamničankam približale le na točko zaostanka (8:9), z dvema zaporednima točkama Andjelke Radisković so povedle s 13:12, po bloku Elene Babić pa že z 18:14. V končnici niza je Lucy Charuk izid na 23. točki izenačila, vse upe kamniške ekipe po vodstvu z 1:0 v nizih pa je z asom pokopala Ivana Radović.

Tudi v drugem nizu so bile na začetku v prednosti slovenske pokalne zmagovalke, ki so na servis Katje Mihalinec prve prišle do občutnejše prednosti (13:9). Z asom Polone Marušič in Olivere Brulec Kostić so pred končnico še vodile s štirimi točkami prednosti (19:15), toda ob nekaj slabšem sprejemu so domačinkam dovolile, da so jih na dvajseti točki ulovile, po lastni napaki pa tudi prehitele (20:21). Vseeno do popolnega preobrata ni prišlo, največ zaslug za to pa sta imeli kapetanka Brulec Kostićeva, ki je tudi dosegla zadnjo točko v drugem nizu, in Katja Mihalinec.

V tretjem nizu so Kamničanke prevladovale v bloku, saj so v tem elementu igre dosegle kar šest točk, učinkovite pa so bile tudi v napadu. Pohvale si zasluži tudi Eva Zatković, ki je na začetku tega niza zamenjala Mihalinčevo, še naprej pa je bila nezaustavljiva Brulec Kostićeva. Prav po njuni zaslugi so odbojkarice Calcit Volleyja povedle s 13:7, visoke prednosti pa nato niso več izpustile iz rok. Vodstvo z 2:1 v nizih je z dvema zaporednima točkama, prva je bila z blokom, potrdila Tina Kaker.

Četrti niz je bil izenačen le do pete točke, nato so domačinke preko Radovićeve povedle z 9:6, še bližje izenačenju v nizih pa so bile po asu Amire Husić in novi točki najbolj učinkovite igralke tekme Radiskovićeve, ko je bilo na semaforju 20:14 za Bimal-Jedinstvo Brčko. Toda Gregor Rozman se je odločil za dvojno menjavo, v igro je vrnil Katjo Mihalinec, namesto Zale Zbičajnik pa je igro vodila Špela Marušič, kar se je njegovi ekipi obrestovalo. Domače odbojkarice so sicer prišle do prve zaključne žoge, nato še do druge, vendar so Kamničanke obe ubranile, zato pa je Brulec Kostićeva z dvema uspešnima napadoma svoji ekipi, ki je v štirih nizih imela kar 19 blokov, zagotovila še tretjo letošnjo zmago v srednjeevropski ligi.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice