Mali grad

Komemoracije ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve in sprememba prometnega režima

29.10.2019

 

Objavljamo seznam komemoracij oziroma polaganj vencev na grobiščih in spominskih ploščah ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve. Hkrati vas obveščamo o spremembah prometnega režima od četrtka, 31. oktobra 2019, do petka, 1. novembra 2019.

Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik-Komenda ter veteranske in domoljubne organizacije Občina Kamnik vabijo na osrednjo komemorativno slovesnost ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, ki bo v sredo, 30. oktobra 2019, ob 16. uri na kamniških Žalah pri spomeniku padlim v NOB in padlim v 1. svetovni vojni. Ob prisotnosti veteranskih in domoljubnih organizacijah Občine Kamnik bo slavnostni govornik podžupan Aleksander Uršič. V kulturnem programu bodo nastopili Mestna godba Kamnik in Prvo slovensko pevsko društvo Lira Kamnik, povezovalec programa pa bo Tone Ftičar.

V petek, 1. novembra 2019, se bo Tuhinjski dolini pri spomeniku 192 padlim borcem NOB na Prevojah odvijala slovesnost ob 9. uri, katere organizator sta Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik in krajevni odbor Tuhinj Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik.

V petek, 1. novembra 2019, pa se bo župan Matej Slapar ob 10. uri skupaj s predsedniki in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik s položitvijo vencev pred osrednje kamniške spomenike poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

Ob 10. uri pa bo k spomeniku Rudolfa Maistra venec položil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec ob prisotnosti Častne enote Slovenske vojske ter kvarteta trobil Policijskega orkestra. 

Začasna sprememba prometnega režima

Ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, bo v ožjem delu mesta veljala začasna sprememba prometnega režima, in sicer v času od četrtka, 31. oktobra 2019, od 6. ure do petka, 1. novembra 2019, do 20. ure.

Vzpostavi se enosmerni promet v smeri

Zapora parkirišč

Na Sadnikarjevi ulici in Petruškovi ulici se uredi intervencijska pot.

Obvozi

V času sprememb prometnega režima se vam zahvaljujemo za razumevanje in vas prosimo, da upoštevate prometno signalizacijo.


<< Nazaj | Novice