Mali grad

Jesenske počitnice – priložnost za obisk Kamnika

22.10.2019

 

Jesenske počitnice – priložnost za obisk KamnikaJesenske počitnice so čas oddiha od šolskih obveznosti in priložnost za družinska druženja. Tudi na turistični destinaciji Kamnik bo moč obiskati številne prireditve in dogodke. Za njih so poskrbeli različni turistični ponudniki v občini Kamnik. Za podrobnejše informacije so vam na voljo posamezni organizatorji.

Vse dni počitnic

Naravoslovne počitnice  v Arboretumu Volčji Potok

Organizira ŠAD Mavrica

Varstvo otrok z animacijo je plačljivo. Obstaja tudi možnost dnevnih počitnic. Obvezna prijava na info@sadmavrica.si, na 031 314 870 ali preko SMS: ime in priimek otroka, letnica rojstva, naslov delavnice, vaš elektronski naslov. Več informacij o počitnicah: http://sadmavrica.si/nova/poletne-pocitnice-2019/.


Z glino je fino: počitniške delavnice

Atelje Narobe svet (vsak delovni dan počitnic od 10. do 12. ure)

S prvim dnevom krompirjevih počitnic, ponedeljkom, se začne niz treh delavnic Z GLINO JE FINO za otroke. Gnetli, barvali, oblikovali bomo kar se le da uporabne izdelke. Na vsaki posamezni delavnici izdelek dokončamo.

Za več informacij in prijave pokličite na mobilni telefon: 041/540 342 (Mojca) ali pišite na elektronski naslov: atelje.narobesvet@gmail.com.


Jesensko počitniško varstvo

Društvo počitniško varstvo Kamnik

Jesensko počitniško varstvoV jesensko počitniško varstvo so vabljeni otroci osnovnih šol od 1. do 5. razreda. Letos bodo naše počitniške dni programsko zaznamovale jesenske vragolije, kjer ne bo manjkalo ustvarjalnih, športnih in glasbenih delavnic. Prav tako se bomo odpravili na izlet na Budnarjevo domačijo, kjer si bomo privoščili kostanjev piknikEco resort, kjer bomo spoznavali in hranili živali ter na Pravljični Šumberk. Cena tridnevnega varstva je 24 evrov (za otroke izven občine Kamnik 30 evrov), možna je rezervacija tudi za samo en dan. V tem primeru je cena 12 evrov.

Dodatne informacije so na voljo po telefonu 030/313-324, po elektronski pošti pocitnisko.varstvo@gmail.com in na spletnem naslovu www.pocitniskovarstvo.si

Sobota, 26. oktober 2019

Pozdrav jeseni (od 11.30 do 22.00)

Terme Snovik


Čiščenje smučišča na Veliki planini (od 9.30 do 14.30)

Velika planina d. o. o.

Delovna akcija bo potekala v soboto, 26. oktobra. Zbrali se bomo ob 9.30 pri spodnji postaji nihalke, nato pa nas bo nihalka ob 10. uri popeljala na Veliko planino. Akcija bomo zaključili ob 14.30 v gostišču Zeleni rob, kjer se bomo okrepčali s toplo malico in čajem. Zadnja sedežnica v dolino odpelje ob 16.30, zadnja nihalka pa ob 17. uri.

Poleg brezplačne malice ter čaja bo vsak udeleženec prejel tudi brezplačno dnevno smučarsko vozovnico za zimsko sezono 2019/2020.

Nedelja, 27. oktober 2019

Kuharska delavnica »peka čarovniških piškotov« (od 12.30 do 13.30)

Terme Snovik


Dokumentarni film: Bruno Gröning (ob 14. uri)

KS Šmartno v Tuhinju

Fenomen Bruno Gröning prikazuje dramatične dogodke polpreteklega časa in se podaja po sledeh tega nenavadnega moža. Odprto, objektivno ter z občutkom osvetljuje film posamezne postaje v njegovem življenju in delovanju. Snemanje tega filma je trajalo devet let.

Posnetih je bilo 80 intervjujev s pričami iz časa delovanja Bruna Gröninga, določeni deli filma so igrani in posnetih je bilo veliko dokumentov. Rezultat tega je monumentalen kino-film.

Vstop prost, prosimo za prostovoljne prispevke.

Ponedeljek, 28. oktober 2019

Šola dialoga - Sočutno starševstvo in varna navezanost (ob 17.30)

Zasebni vrtec Zarja

Torek, 29. oktober 2019

Kolo ustvarjalnosti – ustvarjalne delavnice za otroke v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik (od 17. do 19. ure)

Društvo Ključ Življenja

Otroci stari od 5. do 13 let bodo pod strokovnim vodstvom vsak torek ustvarjali z različnimi materiali in pognali svoje ustvarjalne sile v tek. Prijave in dodatne informacije: rosanaart@yahoo.com ali 040 838 570.

Sreda, 30. oktober 2019

Otroška kulinarična delavnica »Preste in sladke dobrote iz buč« (od 10. ure dalje)

Javni zavod Mekinjski samostan

Na sporedu so preste – zvite, zavite in slastne. Uporabne so vedno – če si lačen, če praznuješ, če moraš pripraviti darilo. Da, tudi ti se tega lahko naučiš. Našlo se bo tudi nekaj slastnega iz buč.

Prijave sprejemamo na e-mail info@samostanmekinje.si ali na mobilni telefon 031 392 158 (obvezno z navedbo imena in priimka ter naslova) do 22.10.2019 oziroma do zapolnitve mest. V skupini bomo sprejeli do 20 udeležencev. Prispevek za udeležbo znaša 5,00 EUR.

Več o dogodku na spletni strani https://samostanmekinje.si/koledar/.


KIK ON: Boštjan Špehonja: etično hekanje in infromacijska varnost (od 17. ure do 18.30)

KIKštarter

Če bi radi vedeli, zakaj dobivate nezaželena sporočila, ali pa zakaj je USB ključek lahko nevaren, se nam pridružite v sredo, 3️0. oktobra, ob 17. uri v KIKštarterju.

Višji svetovalec na področju informacijske varnosti in etični heker bo povedal marsikaj zanimivega.


Halloween z glasbo v živo (od 18.30 dalje)

Kavarna Rotovž

Četrtek, 31. oktober

Brezplačno z lokalnim vodnikom po učni poti »Po stopinjah pastirjev« (od 9.30 do 13. ure)

Velika planina d. o. o.

Na poti boste izvedeli marsikatero zanimivost o življenju na Veliki planini, o šegah in navadah, arhitekturi, kako so nekoč živeli pastirji ter o naravnih znamenitostih, ki jih ponuja Velika planina. Velika planina poleg pastirskega naselja skriva še marsikatero manj poznano znamenitost, zato nas bo krožna pot vodila tudi na Malo in Gojško planino.

Tokrat se ponuja odlična priložnost, da se pohoda po učni poti udeležite z lokalnim turističnim vodnikom ter se sprehodite po poteh pastirjev in na edinstven način spoznate kulturno in naravno dediščino Velike planine.

31. oktobra se bomo zbrali ob 9.30 na spodnji postaji nihalke.

Več informacij na https://www.facebook.com/events/2688890837788730/


Noč čarovnic (od 11.30 do 20. ure)

Terme Snovik


Začarani park (ob 17. uri)

Arboretum Volčji Potok

Večerni sprehod po drevoredu Arboretuma je na zadnji dan v oktobru prav posebno doživetje. V njem bodo zasijale drobne svečke iz razsvetlile izrezljane buče. In kostanjev drevored se bo spremenil v čudovit bučored. Med 17. in 18. uro so otroci vabljeni, da prinesejo izrezane buče in sodelujejo v tekmovanju za najlepšo.

Ob 18.30 bomo razglasili zmagovalce in jih nagradili. Dogodek je brezplačen. Odvija se pred vhodom v park.


Delavnica izdelovanja mask v Arboretumu Volčji Potok (od 17. do 19. ure)

Zasebni vrtec Zarja


Ritualke – Labirint (ob 20. uri)

Dom kulture Kamnik

Ko strah odvrže oblačila, ostane gola skrivnost! Koža se ježi, ko Vampira odpira vrata na podstrešje. Skozi labirint je pot nevarna in polna presenečenj.

Plesna predstava in zabava!
Tokrat duet, en večer, dve poslastici.

Cena vstopnice: 15 evrov, na dan dogodka 20 evrov.


Tradicionalna zabava za noč čarovnic (od 20.30 do 24. ure)

Pub Pod Skalo.

Buče, kostanj, sproščeno vzdušje ob dobri glasbi, druženje in ples.

Ponovno prihaja najstrašlivejša noč v letu, noč strašenja in čarovnic. Na to noč čarovnice zarajajo, da pomirijo zle duhove. Tudi letošnje leto vas bodo čarovnice popeljale na dogodivščino v pub Pod Skalo in tam poskrbele za nepozabno, grozljivo zabavo. Grozljivo? Odlično!

Za glasbeno vzdušje bo poskrbel DJ Sekalski, ki bo ob vonju po pečenem kostanju in kuhanem vinu vrtel plesne ritme.

Sobota, 2. november 2019

Družinski pohod na sv. Miklavža z obiskom kmetije (od 13.30 do 17. ure)

Terme Snovik

Besedilo povzeto po: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Denis Rondič, Velika planina, d. o. o., Sabina Romšak, Arboretum Volčji Potok, Atelje Narobe svet, Dom kulture Kamnik in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik


<< Nazaj | Novice