Mali grad

11. Veronikin tek

08.10.2019

 

11. Veronikin tekZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo tudi letos poskrbel za ljubitelje teka. Odrasli udeleženci 11. Veronikinega teka se bodo pomerili na 10-kilometrski trasi v enem krogu po mestu Kamnik in okolici. Takšna trasa bo letos izvedena že tretjič in vsako leto prejme izredno pozitivne odzive tekačev. Veronikin tek je idealna priložnost za vse tekače, ki se pripravljajo na Ljubljanski maraton.

Vljudno vas vabimo na 11. Veronikin tek, ki bo v soboto, 12. oktobra. Start teka na 10 kilometrov bo ob 11. uri, dogajanje pa bo pestro že od 9.30 dalje, ko bo potekalo tekmovanje učenk in učencev na 600 oziroma 1000 metrov. Najmlajši ljubitelji teka pa bodo prišli na vrsto ob 13.30 uri, ko bo na sporedu Ciciban teče – tek otrok iz vrtca. Start vseh tekov bo na Glavnem trgu. Najboljšim odraslim tekačem bo nagrade podelil župan Matej Slapar.

Tek na 10 kilometrov bo potekal po enaki trasi kot lani, in sicer: Glavni trg – Šutna – Podgorje – po kolovozni poti do Jakopičeve ulice na Duplici – Ljubljanska cesta – preko podhoda pod Domžalsko cesto do Radomeljske ceste – po pešpoti ob Kamniški Bistrici in čez Titanovo brv – Kovinarska cesta – Kajuhova pot – mimo osnovnih šol – Šutna – Glavni trg. Teki učencev in učenk v štirih starostnih kategorijah ter otrok iz vrtca bodo potekali po srednjeveških ulicah mesta Kamnik.

Podrobnejše informacije o poteku tekmovanja so na voljo v razpisu tekmovanja.

Za najmlajše tekače bo navijala tudi uspešna slovenska atletinja

Najmlajše ljubitelje teka, ki so bodo v okviru 11. Veronikinega teka udeležili tekmovanja Ciciban teče, bo pred startom pozdravila uspešna slovenska atletinja Maruša Mišmaš, na cilju pa jih bo zabaval čarovnik Mare Čare. Kljub temu, da je v ospredju tekmovalnega dela tek na 10 kilometrsko razdaljo, organizatorji na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, vsako leto poudarjajo tudi otroški program. Tako se bodo to soboto, 12. oktobra, ob 9.30 kot prvi na progo podali šolarji, otroci iz vrtca pa bodo na vrsto prišli ob 13.30, ko bo potekal tek vrtcev Ciciban teče.

»Osrednji namen Veronikinega teka je promocija teka in redne rekreacije. Ker želimo k temu spodbuditi tudi najmlajše, vsako leto del programa namenimo tudi šolarjem in otrokom iz vrtca,« pojasnjuje Franci Kramar, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. »Vsako leto k sodelovanju pritegnemo tudi kakšnega od uspešnih slovenskih športnikov, saj so ravno ti največji promotorji športa.« Letos bo tako otroke za redno ukvarjanje z rekreacijo skušala spodbuditi zelo uspešna slovenska atletinja Maruša Mišmaš, ki na nedavnem svetovnem prvenstvu nastopila v finalu teka na 3000 metrov z zaprekami in na koncu zasedla 12. mesto. Po zaključenem teku bo pa otroke pocrkljal čarovnik Mare Čare.

»Posebnih prijav za tek najmlajših ni in k udeležbi je vabljen vsak, ne glede na starost in stopnjo pripravljenosti na tek,« še pojasnjuje Franci Kramar in dodaja: »Otrokom se lahko pridružijo tudi starši in tako tudi sami preizkusijo svojo tekaško formo na krajši razdalji. Na koncu vsakega teka je namreč zmagovalec vsak in tako bo tudi tu vsak otrok prejel posebno priznanje.«


Zapore cest v času 11. Veronikinega teka

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo letos organiziral že 11. Veronikin tek, ki je del serije tekov Gorenjska, moj planet. Tek bo tudi letos potekal na deset kilometrski trasi v enem krogu po mestu Kamnik in okolici, za kar so organizatorji v preteklosti prejeli izredno pozitivne odzive tekačev.

»Za izvedbo teka na takšni trasi pa je potrebna večja zapora cest. Prireditev želimo izpeljati čimbolj varno, zato bodo zaprti posamezni odseki cest, tudi najbolj prometnih. Ure zapore so okvirne, saj gre za mobilne zapore, kjer bo promet občasno sproščen. Vsem udeležencem v prometu se za vse nevšečnosti opravičujemo in jih prosimo za razumevanje. Voznike prosimo za razumevanje in da upoštevajo navodila redarjev. Zapore bomo umaknili takoj, ko bo mogoče pojasnjuje vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar.

Predvidene prometne zapore v času 11. Veronikinega teka:

V soboto, 12. oktobra, bodo na južnem in severnem delu Šutne ter na Kolodvorski ulici spuščeni dvižni stebrički od 9.00 do 15.00. Semaforji v križišču Cankarjeve z obvoznico ter Maistrove z obvoznico pa bodo od 9.00 do 15.00 prestavljeni na utripajočo rumeno luč. Na Sadnikarjevi in Petruškovi pa bo vzpostavljena intervencijska cesta in bo tako od 9.15 do 15.00 fizična zapora odstranjena.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografija: Matic Klanšek


<< Nazaj | Novice