Mali grad

Memorial Jožeta Uršiča in izbirna tekma za sestavo reprezentance za letošnje sv. prvenstvo v gorskih tekih

20.07.2010

 

Memorial Jožeta Uršiča in izbirna tekma za sestavo reprezentance za letošnje svetovno prvenstvo v gorskih tekih  

Klub gorskih tekačev Papež 25. julija organizira 1. gorski tek na Veliko planino. Tek šteje za državno prvenstvo za otroške kategorije in je izbirna tekma za sestavo reprezentance za svetovno prvenstvo.

Trasa proge poteka po planinski poti Stahovica - Sv. Primož - Velika planina, za mlajše kategorije so trije starti na Veliki planini, skupni cilj vsem kategorijam pa je na Gradišču (1660 m). Člani in veterani se bodo na svojo progo podali izpred OŠ Stranje (dolžina proge 12 km,  vzpon 1290 m), članice, veteranke in  mladinci startajo na kmetiji pod Sv. Primožem (8,5 km, 1035 m), mladinke pa na planini Kisovec (4,5 km, 430 m), vsi ob 10. uri. Na Veliki planini ločeno startajo otroške kategorije, in sicer: U12 (0,6 km, 70 m) ob 9:30,  U14 (1,5 km, 150 m) ob 9:45 ter U16 (2,7 km, 290 m) ob 10.00. Razglasitev rezultatov bo ob 14:00 pred  Jarškim domom.

Tek na Veliko planino organizatorji posvečajo prijatelju Jožetu Uršiču. Jože Uršič je bil trener jugoslovanske ženske kolesarske reprezentance, kasneje trener svoje žene Vide Uršič, ki je v kolesarstvu dosegla vrhunske rezultate doma in v svetu. Kot športnik in občudovalec Velike planine je traso Teka na Veliko planino prehodil blizu tisočkrat. Ravno zato je na delu trase pred Pasjimi pečinami tabla, Pot modrega moža, ki spominja nanj.

Četrta pokalna tekma Slovenije bo hkrati izbirna tekma za reprezentanco, ki bo zastopala Slovenijo na isti progi 5. septembra, zato bo tekma temeljita generalka za bližnje svetovno prvenstvo.

V času prireditve bo veljal spremenjen prometni režim: popolne zapore cest od Stranj, preko Stahovice do odcepa na Sv. Primož med 9:55 in 10:15 ter od Kranjskega Raka do Mačkovega kota in od Rakovega Roba do Planine Kisovec med 4:00 in 12:00. Na cestnih zaporah bo postavljena ustrezna prometna signalizacija, prisotni bodo redarji.

Dostop bo  možen z avtom preko Kranjskega Raka do parkirišča pri kamnolomu Na ravneh ter nato peš do trase proge, s kabelsko žičnico iz Kamniške Bistrice ter peš po trasi proge, kjer boste lahko vzpodbudni navijači.

<< Nazaj | Novice