Mali grad

Veličasten dobrodelni koncert filharmonikov v Arboretumu

11.06.2010

 

Včeraj se je v čudovitem okolju Arboretuma Volčji Potok zgodil veličasten dobrodelni koncert.  Orkester Slovenske filharmonije je pod vodstvom dirigenta Friedemanna Riehleja izvajal največje uspešnice skupin Pink Floyd, Queen, U2  … Magična scena, izjemni izvajalci ( vokali – Tereza Halova, Nikoleta Spalasova, Monika Sramlova), čudoviti aranžmaji Roka Goloba, Slovenski komorni zbor in seveda zvezda večera Tony Cetinski so pričarali večtisočglavi množici (po neuradnih podatkih jih je bilo nekaj čez 6000) magičen večer. »Res je bil spektakularen koncert, v prekrasnem okolju,  z vrhunskimi izvajalci in še rešeno bo marsikatero življenje«, je bila ob koncu presrečna glavna organizatorka dogodka Barbara Novak iz podjetja Netvizija. Skupaj z Damjanom Damjanovičem, direktorjem Slovenske filharmonije, Alešem Ocepkom, direktorjem Arboretuma Volčji Potok in Janijem Podrepškom, predsednikom Združenja slovenskih poklicnih gasilcev, so naredili izjemen dogodek v sklopu akcije Avtomatski defibrilatorji rešujejo življenja. Celoten izkupiček koncerta, ki sta ga suvereno vodila  Mojca Mavec in Jure Sešek, je bil namenjen nakupu defibrilatorjev za gasilske enote. Slikar Zmago Modic je med koncertom na veliko platno upodobil dogajanje na odru in tudi izkupiček slike, ki bo šla na dražbo, je namenjen za nakup defibrilatorjev.

Vsi so se strinjali, da je Arboretum Volčji Potok idealno okolje za takšne mogočne koncerte, prav romantično je bilo, saj so si obiskovalci s seboj prinesli odeje, stolčke, slovenski filharmoniki so s programom navdušili.

Dobrodelni koncert je podprl tudi predsednik Danilo Türk, ki je s soprogo tudi sam užival ob zvokih glasbenih mojstrov. Med obiskovalci  smo opazili lepo število znanih obrazov;  Tanjo Ribič in Branka Đurića- Đura, Alenko Gotar, Nuško Drašček, Andreja Škufco, Janeza Škrabca, Bernardo Trebušak, Petra Klinca in Nadiyo Bychkovo, Majo Martino Merljak in Jureta Godelrja, Žano Povše, Danijela Malalana, Josipa Mianija – Pipija in mnoge druge.

Če vas ni bilo, a bi se radi pridružili akciji, še vedno lahko donirate za nakup defibrilatorjev, na 1919 pošljite besedo NAPOMOC in s tem prispevate 1 evro.

Sicer pa organizatorji obljubljajo, da je bil to le prvi izmed veličastnih koncertov v Arboretumu Volčji Potok in tudi naslednji bodo 'reševali življenja'.


<< Nazaj | Novice