Mali grad

Otroci počitniškega varstva na obisku pri županu

16.07.2015

 

Društvo počitniško varstvo Kamnik, pod skrbnim vodstvom Gordane Kotnik in Boštjana Koširja, tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organizira poletno počitniško varstvo, ki se odvija v času med 29. 6. 2015 in 28. 8. 2015. Otroke, vključene v počitniško varstvo, je dopoldan v Sejni dvorani občinske stavbe sprejel župan Marjan Šarec in jim pripovedoval o njegovem vsakdanjem delu, jim razkazal prostore občinske stavbe, otroci pa so se postavili v vloge občinskih svetnikov.

Varstvo poteka od 7. do 16. ure na Osnovni šoli 27. julij Kamnik. Poletno počitniško varstvo je namenjeno učencem od 1. do 5. razreda. Organizatorji Društvo Počitniško varstvo Kamnik pa so poskrbeli pester, aktiven program, ki zajema ustvarjalne, športne delavnice, dnevni obisk bazena, tematske dneve, izlete in še marsikaj.

Vsak tedenski termin je letos poimenovan po slovenskem mladinskem filmu. Film po katerem termin imenuje ta teden je »Pozabljeni zaklad«, tematika pa vključuje prince, kralje in podobno in tu so našli tudi povezavo z županom, so povedali organizatorji.

Župan Marjan Šarec je mladim počitnikarjem zaželel dobrodošlico v stavbi Občine in jim odgovarjal na mnoga zanimiva vprašanja. Predstavil jim je delovanje občinskega sveta in jim pokazal poročno dvorano.

Razigrani otroci počitniškega varstva so županu podarili mozaik praskank na temo mesta Kamnik, ki so ga ustvarili sami, mu zapeli himno počitniškega varstva, se posladkali s piškoti in se nato odpravili po poti novih dogodivščin, po poti nepozabnega poletja.


<< Nazaj | Novice