Mali grad

Sporočila za javnost

25.06.2019
Poslanec mag. Matej Tonin ob dnevu državnosti v Kamniku: »Vsako dejanje je pomembno v mozaiku sprememb. Slovenijo moramo graditi na treh vrednotah: svobodi, pravičnosti in varnosti.«
Občina Kamnik se je zvečer pridružila številnim slovesnostim ob dnevu državnosti. Dnevu, ko so ob 28. obletnici razglasitve samostojne Republike Slovenije tako ponosno plapolale slovenske zastave in odmevali zvoki slovenske himne. Dnevu, ko so nam bile pred 28 leti dane priložnosti in možnosti.

13.04.2019
14. Maistrov pohod sklepno dejanje letošnjega praznika Občine Kamnik
Z današnjim 14. Maistrovim pohodom smo zaključili letošnji praznik Občine Kamnik. Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Društva general Maister Kamnik Joškom Berlecem.

29.03.2019
Po poteh mesta ob prazniku Občine Kamnik: »Kamnik postaja mesto po meri človeka, ki svoje ambicije meri z ambicijami svojih ljudi«
Današnji dan je bil za Kamničanke in Kamničane prav poseben, saj smo ob 790. obletnici našega mesta obeležili praznik Občine Kamnik. Praznik, ki je namenjen predvsem našim občankam in občanom. Praznik, ko na rojstni dan rojaka, kulturnika in generala Rudolfa Maistra – Vojanova največjo pozornost namenjamo ravno občinskim nagrajenkam in nagrajencem. Sklepno dejanje današnjega praznovanja je bila namreč osrednja slovesnost s podelitvijo petih priznanj Občine Kamnik, posmrtno imenovanega častnega občana Občine Kamnik in posebnega priznanja Občine Kamnik.

29.01.2019
Župan Matej Slapar nastopil mandatno obdobje 2018 – 2022
Popoldan je v Sejni dvorani Občine Kamnik potekala 1. (konstitutivna) seja Občinskega sveta Občine Kamnik. Župan Matej Slapar je uradno nastopil funkcijo, ravno tako pa je funkcijo prevzelo 29 svetnic in svetnikov, med katerimi je 14 svetnic in svetnikov iz mandatnega obdobja 2014 – 2018, 15 pa jih je prvič sedlo v klopi Občinskega sveta Občino Kamnik.