Mali grad

Sporočila za javnost

23.11.2017
Župan Občine Kamnik Marjan Šarec ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra: »Kdor se zanaša na druge in ne na lastne sile, je obsojen na drobtinice z mize velikih.«
Glas Rudolfa Maistra povezuje. Poziva nas, da se dvignemo nad malenkostna razlikovanja, da vidimo širšo sliko in presežemo stare zamere. Današnji državni praznik, ki je posvečen našemu velikemu rojaku, generalu, pesniku, smo s slovesnostjo obeležili tudi v Občini Kamnik. Tokratni slavnostni govornik je bil župan Občine Kamnik Marjan Šarec, zbrane pa je ob tej priložnosti nagovoril tudi predsednik Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milan Lovrenčič. Podeljena so bila tudi spominska priznanja za zasluge pri ohranjanju spomina, sporočilnosti in veličine generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev.

27.10.2017
Slovesnost ob državnem prazniku, dnevu suverenosti
Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil slovesnosti ob državnem prazniku, dnevu suverenosti, ki se je odvijala pri spominskem obeležju v parku pri Domu kulture Kamnik.

24.06.2017
Župan Marjan Šarec ob dnevu državnosti: »Ljudi brez napak ni, težava je le, če so napake vsakdanji način delovanja, ali so povzročene celo namenoma.«
Občina Kamnik se je zvečer pridružila številnim praznovanjem ob dnevu državnosti. Dnevu, ko smo se pred 26. leti borili in ne razlikovali. Temveč povezovali. Bili enotni. Nismo izgubili sanj in nismo prenehali hrepeneti po nečem več, po lastni državi, po uresničitvi in po pravici.

18.05.2017
Občina Kamnik je ponovno postala »Prostovoljstvu prijazno mesto«
Občina Kamnik je skupaj s 17 slovenskimi občinami s strani Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij ponovno, kot že v lanskem letu, prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«. Na gradu Negova v Gornji Radgoni je v imenu Občine Kamnik priznanje prevzel župan Marjan Šarec.

12.05.2017
Krajevna skupnost Mekinje bogatejša za novo športno igrišče
Župan Marjan Šarec je popoldan skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Mekinje Nacetom Konciljo in podžupanom Matejem Slaparjem s simboličnim prerezom traku v uporabo predal novo športno igrišče v Mekinjah.

09.05.2017
Župan sprejel Kamničanko, biatlonko Andrejo Mali ob zaključku tekmovalne športne kariere
Župan Marjan Šarec je opoldan v poročni dvorani občinske stavbe sprejel Kamničanko, biatlonko Andrejo Mali in ji iskreno čestital za vrhunske dosežke ob zaključku tekmovalne športne kariere.

01.05.2017
Župan Marjan Šarec ob 1. maju: "Srca, upanja in zavesti se ne da kupiti."
Dopoldan je na Starem gradu potekala prireditev ob državnem prazniku, prazniku dela, pod geslom Eden drug'mu ogenj dajmo. Slavnostni govornik je bil župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki je poudaril tudi pomen prostovoljnega dela.

30.04.2017
Župan Marjan Šarec ob odprtju prenovljenega gostišča na Starem gradu: »Staro je pozabljeno, pred nami je veselje.«
Župan Občine Kamnik Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin sta slovesno odprla prenovljeno gostišče na Starem gradu nad Kamnikom. Gre za eno lepših razglednih točk v Kamniku, ki je končno spet dobila gostinsko ponudbo. »Verjamem, da bo Stari grad v prihodnje deležen veliko lepših trenutkov kot jih je bil deležen v preteklosti. Naj bo tista žalost pozabljena, sedaj je pred nami veselje,« je v govoru dejal župan Marjan Šarec.

26.04.2017
Predstavnik Slovenske vojske Iztok Racman ob dnevu upora proti okupatorju: »Danes praznujemo življenjske zgodbe vseh velikih ljudi, ki so se uprli... in uprli so se za nas.«
Pred jutrišnjim dnevom upora proti okupatorju se je popoldan v Parku Evropa, pri Plečnikovi železniški postaji, odvijala slovesnost, katere sta se poleg župana Marjana Šarca udeležila tudi podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar. Letošnji slavnostni govornik je bil glavni podčastnik 1. brigade Slovenske vojske, praporščak Iztok Racman.

08.04.2017
Sklenili smo niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik
Dopoldan smo se s tradicionalnim 12. Maistrovim pohodom poklonili izjemni osebnosti in pogumu generala Rudolfa Maistra - Vojanova. Pohodnice in pohodnike je pri Maistrovem spomeniku na Trgu talcev v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar. Slednji pa je nato zbrane pozdravil še ob dnevu odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše ter obeležitvi Dneva za spremembe in tako smo sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik.

07.04.2017
Krajanke in krajani Laz in Malega Hriba varno stopajo pa novem pločniku
Popoldan je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Tuhinj Dejanom Bajdetom in poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom s simboličnim prerezom traku odprl del pločnika Laze–Mali Hrib.

06.04.2017
Krajanke in krajani Tunjic in Tunjiške Mlake bogatejši za prenovljeno cesto in kanalizacijsko omrežje
Župan Marjan Šarec je popoldan skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Matjažem Sedušakom s simboličnim prerezom traku odprl prenovljeno cesto in kanalizacijsko omrežje v Tunjicah.

03.04.2017
Odprtje krožišča, dela rekreacijske poti in vodovoda v Volčjem Potoku
Popoldan je podžupan Igor Žavbi v imenu Občine Kamnik skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Volčji Potok Francem Sršenom s simboličnim prerezom traku odprl krožišče, del rekreacijske poti in vodovoda v Volčjem Potoku.

29.03.2017
Župan Marjan Šarec ob prazniku Občine Kamnik: »Ni pogumen tisti, ki ne čuti strahu, pogumen je tisti, ki se s strahom spopade, ga obvlada in stori, kar se od njega pričakuje.«
Z današnjimi slovesnostmi ob prazniku Občine Kamnik smo se poklonili rojaku, častnemu občanu, pesniku, predvsem pa borcu za severno mejo Rudolfu Maistru – Vojanovu. Spoštovanje in ponos smo izkazali s položitvijo venca v preddverju občinske stavbe, s proslavo s položitvijo vencev k spomeniku Rudolfa Maistra, kjer je Kamničanke in Kamničane nagovorila ministrica za obrambo gospa Andreja Katič in z osrednjo slovesnostjo v Domu kulture Kamnik s podelitvijo šestih priznanj Občine Kamnik.

27.03.2017
Krajevni skupnosti Kamnik - center in Perovo povezani s saniranimi zidovi in brežino reke Kamniške Bistrice
Župan Marjan Šarec je dopoldan s simboličnim prerezom traku skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamnik - center Ivanko Učakar na parkirišču pri Športni dvorani Kamnik odprl del saniranih zidov in brežine reke Kamniške Bistrice.

24.03.2017
Ugasnite luči - Ura za Zemljo tudi v občini Kamnik
Tudi Občini Kamnik je mar za podnebne spremembe, ki seveda vplivajo na življenje naših občank in občanov, zato smo letos pristopili k projektu »Ura za Zemljo«. Luči za naš planet, luč za občino Kamnik, bomo ugasnili v soboto, 25. marca 2017, od 20.30 do 21.30.

17.03.2017
Krajanke in krajani Tuhinjske doline bogatejši za 11 kilometrov novega primarnega kanalizacijskega voda in obnovljeno cesto skozi vas Šmartno v Tuhinju
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Šmartno v Tuhinju Primožem Malijem s simboličnim prerezom traku odprl obnovljeno cesto skozi vas Šmartno v Tuhinju in kanalizacijsko omrežje.