Mali grad

Sporočila za javnost

23.11.2016
Državni praznik v Kamniku, Maistrovem mestu: »Besede so žive, v besedi je moč!«
Današnji državni praznik, posvečen velikemu rojaku, generalu, pesniku in rodoljubu, Rudolfu Maistru – Vojanovu, smo s slovesnostjo v Domu kulture Kamnik obeležili tudi v Občini Kamnik. Vodilo proslave so bile besede. Močne, žive besede. Besede, s katerimi je general Maister s soborci zarisal meje naše domovine. Tokratni slavnostni govornik je bil poslanec Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin. Njegovim besedam pa sta se pridružila tudi gostitelj slovesnosti, župan Občine Kamnik Marjan Šarec in predsednik Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milan Lovrenčič. Z minuto molka smo se poklonili gospodu Stojanu Maistru, saj je Maistrov rod v mesecu avgustu izgubil dragocenega člana, utihnilo je srce vnuka generala Maistra.

26.10.2016
Imamo četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji – CČN Domžale - Kamnik
Župan vodilne občine v projektu nadgradnje Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik, Občine Kamnik, Marjan Šarec je skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen, župani ostalih vključenih občin, Domžale, Mengeš, Cerklje na Gorenjskem, Komenda in Trzin, in direktorico Javnega podjetja Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik dr. Marjeto Stražar s prerezom traku popoldan slovesno odprl nadgrajeno čistilno napravo, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji.

12.09.2016
Podpis darilne pogodbe Uršulinskega samostana Mekinje
Danes, v ponedeljek, 12. septembra 2016, sta župan Občine Kamnik Marjan Šarec in provincialna predstojnica, zastopnica Uršulinskega samostana v Mekinjah, Zora Blagotinšek (sestra Zorica) v Poročni dvorani Občine Kamnik podpisala darilno pogodbo, s katero Uršulinski samostan Mekinje podarja celoten kompleks samostana v Mekinjah Občini Kamnik.

25.06.2016
Župan Občine Kamnik Marjan Šarec ob dnevu državnosti: »Če je pred 25 leti uspelo nemogoče, lahko danes uspejo tudi mogoče stvari.«
Zvečer se je Občina Kamnik pridružila praznovanjem ob dnevu državnosti, ob dnevu, ko je pred 25 leti ponosno zaplapolala slovenska zastava, ko smo s plebiscitarno odločitvijo, solidarnostjo, srčnostjo, tovarištvom in pogumom dvignili glas ter uresničili sanje, za katere so mnogi, premnogi dali svoja življenja. Dali so nam prihodnost za včeraj, danes za jutri.

24.06.2016
200 let javnega glasbenega šolstva na Slovenskem
Na pobudo Zveze slovenskih glasbenih šol ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva na Slovenskem so danes točno ob 15. uri učenke in učenci Glasbene šole Kamnik, tako kot tudi učenke in učenci ostalih 50 glasbenih šol po Sloveniji, na Glavnem trgu v Kamniku zapeli in zaigrali himno Republike Slovenije in skladbo Moja dežela.

27.05.2016
Prva skakalna smučka Slatnar Carbon na ogled v stavbi Občine Kamnik
Od danes dalje nova smučka, prva v seriji skakalnih smuči podjetja Slatnar Carbon, krasi razstavo v občinski stavbi »Slovenski orli – naš ponos«.

01.05.2016
Župan Marjan Šarec ob prazniku dela: »1. maj je odlična priložnost, da storimo nekaj drugače, da preidemo od besed k dejanjem.«
Stari grad je danes dopoldne postal prizorišče prvomajske proslave, kjer je zbrane s slavnostnim nagovorom pozdravil župan Občine Kamnik Marjan Šarec. Na točki, ki je v lanskem letu s pomočjo občanov dobila osveženo podobo, je duh solidarnosti spet zaživel in združil ljudi s spoštovanjem do dela, delavstva in domovine.

26.04.2016
Podžupan Igor Žavbi ob dnevu upora proti okupatorju: »Bodimo aktivni in bodimo strpni«
Pred jutrišnjim dnevom upora proti okupatorju se je popoldan, v centru Kamnika-Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji, odvijala slovesnost, katere sta se poleg župana Marjana Šarca udeležila tudi podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar.

09.04.2016
Z 11. Maistrovim pohodom smo sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik
Dopoldan smo s tradicionalnim 11. Maistrovim pohodom sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik ter se tako poklonili izjemni osebnosti in pogumu generala Rudolfa Maistra - Vojanova. Pohodnice in pohodnike je pri Maistrovem spomeniku na Trgu talcev v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi ter se z njimi odpravil po letošnji poti tradicionalnega pohoda.

08.04.2016
Odprtje Vojnega muzeja Triglav z edinstveno ohranjeno vojaško industrijo
Popoldan je pod glavno avtobusno postajo v Kamniku, v prenovljenih prostorih, potekalo odprtje Vojnega muzeja Triglav. Muzej, ki so ga odprl župan Marjan Šarec, predsednik Kulturno zgodovinskega društva Triglav Jernej Brajer in komandant operativnega štaba Šlandrove brigade Franc Sever – Franta, obsega vojaškozgodovinsko zbirko od prve svetovne vojne do osamosvojitve in delček edinstveno ohranjene vojaške industrije, ki je delovala v nekdanji tovarni Kemijska industrija Kamnik.

07.04.2016
Predstavitev Kamniškega zbornika št. XXIII/2016
V prostorih gradu Zaprice se je popoldan odvijala predstavitev Kamniškega zbornika št. XXIII/2016. V imenu Občine Kamnik se je zbranim pridružil podžupan Igor Žavbi.

05.04.2016
Odprtje sanacije dveh plazov v Tunjicah
Popoldan je pod Župnijsko cerkvijo sv. Ane potekalo odprtje sanacije dveh plazov v Tunjicah. Novo pridobitev je pozdravil tudi župan Marjan Šarec.

04.04.2016
Odprtje dela ceste Špitalič – Okrog
Danes smo v sklopu zadnjega tedna prireditev ob prazniku Občine Kamnik namenu predali tudi asfaltirani del ceste Špitalič – Okrog.

29.03.2016
Župan Marjan Šarec ob prazniku Občine Kamnik: »Težki in prelomni časi so izziv za pogumne, odločne, srčne, včasih samosvoje in čudne ljudi, ki vedo, kaj jim je storiti.«
Z današnjimi slovesnostmi ob prazniku Občine Kamnik smo se poklonili rojaku, častnemu občanu, pesniku, predvsem pa borcu za severno mejo Rudolfu Maistru - Vojanovu. Spoštovanje in občudovanje smo izkazali s položitvijo venca v preddverju občinske stavbe, s proslavo pri spomeniku Rudolfa Maistra in z osrednjo slovesnostjo v Domu kulture Kamnik. Slednja je bila namenjena dobitnikom priznanj Občine Kamnik, hkrati pa smo slavili Maistrov prispevek kot izraz njegove velike ljubezni do domovine, na kar smo Kamničanke in Kamničani še kako ponosni.

23.03.2016
Občina Kamnik v okviru programa »Pomoč občanom« zagotavlja brezplačne pravne informacije
V želji po pomoči občankam in občanom v stiski je Občina Kamnik s programom »Pomoč občanom« v tem mesecu začela vzpostavljati mehanizem za hiter in učinkovit dostop občanov do pravnih informacij, ki jih potrebujejo. Program je namenjen predvsem materialno, socialno ali kako drugače ogroženim občankam in občanom naše občine.

15.03.2016
Rez kamniške potomke najstarejše vinske trte
V Parku Evropa je popoldan kamniški viničar Miro Sanabor opravil rez kamniške potomke najstarejše vinske trte. Dogodka se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi skupaj s krajankami in krajani.

14.03.2016
Z odprtjem I. faze dela ceste Podgorje–Kamnik smo začeli sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Gregom Cvirnom s simboličnim prerezom traku odprl I. fazo dela ceste Podgorje–Kamnik. Dogodka pri Centru Cvirn sta se udeležila tudi podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar, poleg predstavnikov izvajalcev in nadzornikov pa še krajanke in krajani naselja Podgorje.