Mali grad

Sporočila za javnost

23.11.2015
Kamnik, Maistrovo mesto, ob državnem prazniku: »Rišimo Maistra! Postanimo Maistri! Mi smo njegovi potomci!«
Dan Rudolfa Maistra obeležujemo v spomin na 23. november 1918, ko je Maister s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo in jo razpustil, s tem dogodkom pa k Sloveniji priključil večji del slovenskega narodnostnega in govornega območja Štajerske in Koroške. Državni praznik, posvečen našemu velikemu rojaku, generalu, pesniku in rodoljubu, Rudolfu Maistru – Vojanovu, smo z današnjo slovesnostjo v Domu kulture Kamnik obeležili tudi v Občini Kamnik. Slavnostni govornik je bil poveljnik 132. gorskega polka Slovenske vojske, polkovnik Robert Klinar. Zbrane pa sta nagovorila tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec in predsednik Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milan Lovrenčič.

17.09.2015
Na Glavnem trgu smo »IZBIRALI. SPREMINJALI. ZDRUŽEVALI.«
Občina Kamnik je tako kot vsako leto tudi letos Evropski teden mobilnosti obeležila skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Domom kulture Kamnik, in od 9. do 12. ure organizirala druženje 950 otrok kamniških šol in vrtcev. Zbrane na Glavnem trgu je v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar.

13.09.2015
Rekordno število obiskovalcev v Kamniku pozdravilo približno 2500 narodnih noš
S tradicionalno povorko se je zaključila prireditev 45. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki je v treh dneh v Kamnik privabila preko 40.000 obiskovalcev. Bogat program, v katerem je lahko vsak našel nekaj zase, in sončno vreme sta poskrbela, da je srednjeveško mesto vse štiri dni prireditve pokalo po šivih.

10.09.2015
Slovesna predstavitev skupne izdaje priložnostnih znamk Pošte Slovenije in Liechtensteinske pošte z motivi Velike planine in doline Malbun
V mestnem jedru Kamnika, na Glavnem trgu, se je danes zbrala množica slovenskih in tujih gostov, ki so prisostvovali slovesni predstavitvi dveh priložnostnih znamk na temo »Alpe kot življenjski prostor«. S to izdajo Pošta Slovenije nadaljuje niz skupnih izdaj dveh poštnih operaterjev, zanimanje za katere še posebej vlada med filatelisti. Tokrat sta moči združili dve manjši državi, ki ju povezuje slikovit alpski svet in življenje v njem. Tako Slovenija kot Liechtenstein sta izdali po dve poštni znamki z enakima motivoma, na eni je naša, kamniška Velika planina, na drugi pa alpska dolina Malbun v Liechtensteinu.

25.06.2015
Župan Marjan Šarec ob dnevu državnosti: »Zavedajmo se, kdo in kaj smo, počastimo uspehe, priznajmo napake, pustimo za seboj obtoževanje in Slovenija bo postala bolj prijazna do vseh.«
Zvečer se je Občina Kamnik pridružila praznovanjem ob dnevu državnosti, dnevu, ko smo dobili tisto, o čemer smo sanjali stoletja - svojo samostojno, suvereno in demokratično državo Slovenijo. Sanje, za katere so naši predniki dali svoja življenja, so postale naša resničnost. Nismo prevzeli vlogo opazovalca, ki neprizadeto gleda ali ravna. Bili smo priče, sodelovali smo, prevzeli odgovornost in ponosno izobesili, našo, slovensko zastavo.

17.06.2015
Posvet županov in direktorjev zdravstvenih domov glede spornega osnutka pravilnika o nujni medicinski pomoči
Dopoldan je v Domu kulture v Kamniku na povabilo župana Marjana Šarca in direktorja Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik Saša Rebolja potekal posvet županov in direktorjev zdravstvenih domov glede spornega osnutka pravilnika o nujni medicinski pomoči. Pravni vidik nespametne poteze Ministrstva za zdravje in svoje nestrinjanje z njo je predstavil tudi dr. Andraž Teršek.

16.05.2015
NAŠ STARI GRAD JE ČIST!!!
V jutranjih urah se je na kamniškem Starem gradu začela čistilna akcija v organizaciji Občine Kamnik, kjer je župan Marjan Šarec k sodelovanju povabil občanke in občane. Kljub slabemu vremenu se je odzvalo lepo število ljudi, ki so prijeli za delo in objekt Starega gradu je v parih urah dobil drugačno, svežo in predvsem čisto podobo.

24.04.2015
Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju
Pred ponedeljkovim dnevom upora proti okupatorju se je popoldan, v centru Kamnika-Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji, odvijala slovesnost, katere so se poleg župana Marjana Šarca udeležili tudi slavnostni govornik, vodja Doma kulture Kamnik Goran Završnik ter podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar.

10.04.2015
Odprtje dela rekreacijske poti ob reki Kamniški Bistrici
Dopoldan se je pri Bosch servisu v Volčjem Potoku odvijalo odprtje dela rekreacijske poti ob reki Kamniški Bistrici, ki se ga je udeležil župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem in predsednikom Krajevne skupnosti Volčji Potok Francem Sršenom. Dogodku so poleg krajank in krajanov prisostvovali tudi izvajalci del.

07.04.2015
Odprtje novega igrišča Podružnične šole Mekinje
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem, direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo, predsednikom Krajevne skupnosti Mekinje Nacetom Konciljo, ravnateljem Osnovne šole Frana Albrehta Rafkom Lahom in vodjo Podružnične šole Mekinje Jano Svetec odprl novo igrišče Podružnične šole Mekinje. Dogodku so prisostvovali tudi predstavniki Krajevne skupnosti Mekinje, izvajalci del in nadzorniki.

02.04.2015
Otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik bodo vodo lahko pili tudi iz pitnikov
Vrtec Antona Medveda Kamnik je dopoldan s strani Sklada Si.voda, zavoda za čiste in zdrave vode, v enoti Pestrna slavnostno prejel tri pitnike in tri sode za zbiranje deževnice v enotah Pestrna, Rožle in Kamenček. S tem je vrtec uspešno zaključil svoj projekt »Zagotovimo otrokom pitno vodo na igrišču in zalivajmo eko vrtičke z zbrano deževnico,« ki ga je sofinanciral omenjeni sklad. Dogodka se je udeležil podžupan Matej Slapar skupaj z ravnateljico vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs in direktorico Sklada Si.voda Ireno Zupančič Cimerman.

27.03.2015
Podžupan Igor Žavbi ob prazniku Občine Kamnik: »Duh Rudolfa Maistra naj nas spremlja, skupaj vztrajajmo na naši poti in uspelo nam bo.«
Z današnjimi slovesnostmi ob prazniku Občine Kamnik smo se že dvajseto leto zapored poklonili rojaku, častnemu občanu, pesniku, predvsem pa borcu za severno mejo Rudolfu Maistru-Vojanovu s položitvijo vencev na rojstno hišo Rudolfa Maistra, v preddverju občinske stavbe, s proslavo pri spomeniku Rudolfa Maistra, dogajanje pa sklenili v Domu kulture Kamnik z osrednjo slovesnostjo s podelitvijo priznanj Občine Kamnik. Naziv častni občan Občine Kamnik je prejel gospod Janez Majcenovič.

25.03.2015
Odprtje sistema daljinskega ogrevanja v Kamniku
Dopoldan smo v Osnovni šoli Toma Brejca, kjer se v kletnih prostorih šole nahaja toplotna podpostaja, odprli sistem daljinskega ogrevanja v Kamniku. Dogodka se je v imenu Občine Kamnik in župana Marjana Šarca udeležil podžupan Igor Žavbi skupaj z direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo in direktorjem področja Energetika in okolje iz Petrola mag. Janezom Grošljem.

24.03.2015
Odprtje dela prenovljene ceste Kužna
Popoldan je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Nevlje Tomažem Plankom odprl del prenovljene ceste Kužna.

15.03.2015
»Radi pojemo, igramo, se po vižah sukat' znamo« - revija otroških in odraslih folklornih skupin
Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil revije otroških in odraslih folklornih skupin, ki se je odvijala v Domu kulture Kamnik.

13.03.2015
Odprtje uvoza Snovik
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanoma Igorjem Žavbijem in Matejem Slaparjem, predsednikom Krajevne skupnosti Srednja vas Damijanom Zdovcem in direktorjem Term Snovik Ivanom Hribarjem uradno odprl nov, preglednejši in predvsem varnejši priključek za Terme Snovik.

11.03.2015
Odprtje razstave »Slovenija moja domovina« - likovna dela učencev in dijakov 2. nagradnega razpisa veteranskih in domoljubnih organizacij občin Kamnik in Komenda
Župan Marjan Šarec je popoldan v preddverju občinske stavbe odprl razstavo »Slovenija moja domovina« - likovna dela učencev in dijakov 2. nagradnega razpisa veteranskih in domoljubnih organizacij občin Kamnik in Komenda.

10.03.2015
Rez kamniške potomke najstarejše vinske trte
V Parku Evropa je popoldan kamniški viničar Miro Sanabor opravil rez kamniške potomke najstarejše vinske trte.

09.03.2015
Z odprtjem dela prenovljene Tunjiške ceste smo začeli sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanko Učakar, predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Matjažem Sedušakom ter podžupanoma Igorjem Žavbijem in Matejem Slaparjem s simboličnim prerezom traku odprl del prenovljene Tunjiške ceste. Dogodka na Košišah so se udeležili tudi predstavniki izvajalcev ter krajanke in krajani.