Mali grad

Sporočila za javnost

23.12.2014
Slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti
Zvečer se je v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca odvijala slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Dogodka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

04.12.2014
Občina Kamnik prejemnica priznanja Urada Združenih narodov za zmanjšanje tveganja nesreč
Župan Marjan Šarec je popoldan v Domu kulture Kamnik iz rok predstavnice Urada združenih narodov za zmanjšanje tveganja nesreč Biljane Markove, kot župan prvega slovenskega mesta in občine prejel priznanje Združenih narodov »Mesto in občina, odporna na nesreče.« Kamnik se s prejemom certifikata pridružuje več kot 2.200 mestom na svetu, ki so priznanje že prejeli in postavlja Slovenijo na zemljevid držav, ki se zavedajo pomembnosti zmanjševanja tveganj nesreč tudi na lokalnem nivoju.

20.11.2014
Kamnik, Maistrovo mesto, počastil državni praznik svojega rojaka in borca za severno mejo Rudolfa Maistra – Vojanova
Kamničanke in Kamničani smo 23. november, državni praznik, posvečen našemu velikemu rojaku, generalu, pesniku in rodoljubu Rudolfu Maistru–Vojanovu, zvečer v Domu kulture Kamnik obeležili s slovesnostjo z bogatim kulturnim programom in podelitvijo priznanj Rudolfa Maistra za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Maistra.

11.11.2014
Podpisana Koalicijska pogodba med Listo Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK! in Novo Slovenijo Kamnik
Župan Marjan Šarec, predsednik Liste Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK!, in mag. Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije – krščanski demokrati, občinski odbor Kamnik, sta popoldan v Poročni dvorani občinske stavbe podpisala Koalicijsko pogodbo za mandatno obdobje 2014 – 2018. S podpisom pogodbe pa je danes svojo funkcijo poklicnega podžupana Občine Kamnik v mandatnem obdobju 2014 – 2018 nastopil tudi Matej Slapar.

05.10.2014
Z dobrim delom Marjan Šarec ostaja župan Občine Kamnik
Danes so v občini Kamnik potekale redne volitve za župana Občine Kamnik, redne volitve za člane Občinskega sveta občine Kamnik in redne volitve za člane svetov krajevnih skupnosti občine Kamnik. Po prvih neuradnih podatkih ste volivke in volivci z 62 odstotki glasov potrdili dobro delo aktualnega župana Marjana Šarca in mu namenili še en mandat.

16.09.2014
Kamniški dan brez avtomobila – »Naše ulice, naše odločitve«
Občina Kamnik je tudi letos v sklopu Evropskega tedna mobilnosti skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, od 9. do 12. ure, organizirala druženje 900 otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Kamniške otroke in ostale zbrane je pozdravil tudi župan Marjan Šarec.

04.09.2014
Občina Kamnik dobitnica častnega naziva do turistov najbolj prijaznega kraja leta 2014
V okviru akcije Dnevnikova izvidnica je Občina Kamnik prejela kar dva častna naziva, in sicer častni naziv do turistov najbolj prijaznega kraja leta 2014 po izboru strokovne komisije in častni naziv do turistov najbolj prijaznega kraja leta 2014 po izboru poslušalcev Radia Veseljak.

01.09.2014
332 kamniških prvošolcev prestopilo prag hiše znanja
Danes je župan Marjan Šarec obiskal nekatere kamniške osnovne in srednjo šolo ter tako prvošolcem, kot tudi ostalim učencem in dijakom, zaželel uspešen začetek novega šolskega leta.

26.07.2014
Podor skalovja za stanovanjskim objektom v Podstudencu pri Kamniku - INTERVENCIJA USPEŠNO ZAKLJUČENA, SLEDI FAZA SANACIJE
Intervencija v Podstudencu pri Kamniku je z današnjim dnem, 28. 7. 2014, uspešno zaključena, sledi ji faza sanacije.

25.06.2014
Župan Marjan Šarec ob dnevu državnosti: »Demokracija in svoboda govora sta vrednoti, ki terjata tudi nekaj angažiranosti.«
Drevi se je občina Kamnik pridružila praznovanjem ob dnevu državnosti, prazniku vseh nas, državljanov Slovenije, vseh, ki nam ta prelepa dežela ponuja dom in vseh, ki se zavedamo, kako dragoceno je, da smo v svoji državi.

03.06.2014
Župan podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom
Na gradu Zaprice je popoldan župan Marjan Šarec podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2013/2014.

26.05.2014
Župan Marjan Šarec ob slovesnem odprtju prenovljene Osnovne šole Toma Brejca: »Resnica, najbolj iskano, a premalo cenjeno blago današnje dobe, je prišla na konec dolge in težke poti.«
»Želeli smo si novo šolo, zdaj imamo jo. Veseli gremo v čase nove, hvala vam za to!« Drevi je potekalo slovesno odprtje prenovljene mestne šole, Osnovne šole Toma Brejca Kamnik. Končna podoba sodobne mestne šole se tako končno lesketa pod srednjeveškim mestom v naročju planin.

25.04.2014
Proslava ob dnevu upora proti okupatorju
Pred nedeljskim dnevom upora proti okupatorju je drevi, v centru Kamnika-Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji, potekala slovesnost, katere sta se poleg župana Marjana Šarca udeležila tudi slavnostni govornik, podpredsednik Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana Zvone Logar in podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar.

18.04.2014
Od danes naprej na Šutni kolesarji ne bodo dobivali kazni
Občinska uprava Občine Kamnik je z današnjim dnem, 18. 4. 2014, izdala Odločbo o postavitvi prometne signalizacije, ki bo sedaj kolesarjem na območju Šutne omogočala vožnjo v obe smeri.

12.04.2014
S tradicionalnim 9. Maistrovim pohodom sklenili prireditve v sklopu praznika Občine Kamnik
Dopoldan smo s tradicionalnim 9. Maistrovim pohodom sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik. Na Trgu talcev je udeležence pohoda nagovoril župan Marjan Šarec.

11.04.2014
Odprtje sanacije plazu Špitalič – Sedeljšak
Župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Špitalič Marko Drolc sta popoldan odprla saniran plaz Špitalič – Sedeljšak.

08.04.2014
Odprtje sanacije dela vodotoka Volovljek
Župan Marjan Šarec in predsednica Krajevne skupnosti Črna Ivica Spruk sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla saniran del vodotoka Volovljek.

04.04.2014
Odprtje II. faze sanacije vodotoka Oševek
Župan Marjan Šarec in glavni pobudnik zbiranja soglasij gospod Miro Mikuš sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla II. fazo sanacije vodotoka Oševek.

02.04.2014
Odprtje obnove zidu in dela ceste na Kettejevi ulici
Župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Kamnik – center Emil Grzinčič sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla obnovljeni zid in del ceste na Kettejevi ulici.

31.03.2014
Odprtje obnovljenega vodohrana in napeljave dela vodovoda v Županjih Njivah
Župan Marjan Šarec in predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla obnovljeni vodohran in napeljavo dela vodovoda v Županjih Njivah.

28.03.2014
Župan Marjan Šarec ob prazniku Občine Kamnik: »Ne bodimo med seboj tujci, temveč bratsko sodelujmo v dobro naše in Maistrove občine Kamnik!«
Besede ponosa, poguma in časti ob 140. letnici rojstva velikega človeka, generala Rudolfa Maistra, so se danes naselile v srca vseh zbranih na prireditvah ob dnevu Občine Kamnik. Rojaku, častnemu občanu, pesniku, predvsem pa borcu za severno mejo, smo se poklonili s tradicionalno Podoknico Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost, s položitvijo venca v preddverju občinske stavbe, s proslavo pri spomeniku Rudolfa Maistra, dogajanje pa sklenili z osrednjo slovesnostjo ob prazniku Občine Kamnik, kjer je župan Marjan Šarec podelil letošnja priznanja Občine Kamnik. V Maistrovem mestu, je duh Rudolfa Maistra še kako prisoten.

24.03.2014
Odprtje javne razsvetljave Veliki Hrib
Župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Tuhinj Dejan Bajde sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla javno razsvetljavo Veliki Hrib.

17.03.2014
Odprtje ceste Volčji Potok – Cerar
Župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Volčji Potok Franc Sršen sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla cesto Volčji Potok – Cerar.