Mali grad

Sporočila za javnost

23.11.2013
V Kamniku, Maistrovem mestu, smo z osrednjo državno proslavo ob dnevu Rudolfa Maistra počastili velikega rojaka in borca za severno mejo
V Občini Kamnik smo 23. november, državni praznik, posvečen našemu velikemu rojaku, generalu, pesniku in rodoljubu Rudolfu Maistru–Vojanovu, obeležili z osrednjo državno proslavo ob dnevu Rudolfa Maistra, odprtjem Spominske sobe Rudolfa Maistra in ostalimi spremljajočimi dogodki.

27.09.2013
Zaživelo je športno igrišče v Krajevni skupnosti Pšajnovica
Kljub dežnim kapljam so bili obrazi krajank in krajanov Krajevne skupnosti Pšajnovica vedri, saj sta župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Pšajnovica Srečo Dacar uradno predala v uporabo otroško in športno igrišče, na katerega so čakali več kot deset let.

23.08.2013
Odprtje dela javne poti Tunjice – Srednji vrh
Popoldan sta župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Tunjice Anton Šuštar skupaj s podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar in občinsko svetnico mag. Suzano Šimenc uradno odprla del javne poti Tunjice – Srednji vrh.

25.06.2013
Župan Marjan Šarec ob dnevu državnosti: »Nobena proslava ne stane toliko, kot so nas stala življenja, izgubljena za Slovenijo.«
Zvečer se je občina Kamnik pridružila praznovanjem ob dnevu državnosti, dnevu, ko se zavemo, da smo država vsi mi, da jo ustvarjamo, lepšamo, izboljšujemo lahko le skupaj, z zavedanjem vse odgovornosti in hkrati priložnosti, ki jo nam naša država Slovenija daje.

04.06.2013
Župan podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem in dijakom občine Kamnik
Na gradu Zaprice je popoldan župan Marjan Šarec podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2012/2013.

26.04.2013
Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju
Pred jutrišnjim dnevom upora proti okupatorju je drevi v centru Kamnika, Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji, potekala slovesnost, katere sta se poleg župana Marjana Šarca udeležila tudi bivši predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk ter slavnostni govornik, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec.

13.04.2013
Tradicionalni 8. Maistrov pohod
Zjutraj je župan Marjan Šarec nagovoril udeležence 8. Maistrovega pohoda.

13.04.2013
Slovesnost ob 30-letnici Osnovne šole 27. julij Kamnik
Sklepno dejanje letošnjega praznika občine Kamnik smo obeležili s slovesnostjo ob 30-letnici Osnovne šole 27. julij Kamnik. Zbrane je nagovoril župan Marjan Šarec.

10.04.2013
Odprtje nove mostne konstrukcije in urejene struge Oševek
Bližamo se sklepnemu dejanju prireditev ob letošnjem prazniku občine Kamnik. Tako je popoldan župan Marjan Šarec skupaj s predstavnico Krajevne skupnosti Nevlje Marušo Juhant odprl novo mostno konstrukcijo in urejeno strugo Oševek.

08.04.2013
Odprtje saniranega plazu v naselju Podgorje
V okviru prireditev ob občinskem prazniku je popoldan župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Alešem Stražarjem odprl sanirani plaz v naselju Podgorje.

05.04.2013
Dan za spremembe 2013 oziroma dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše v občini Kamnik
Danes smo obeležili četrti Dan za spremembe, ki ga organizira Slovenska filantropija. Tudi letos se je akciji pridružila Občina Kamnik skupaj z Zavodom Oreli, slednji pa je danes pripravil tudi dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše v občini Kamnik. Medgeneracijskega druženja, ki smo ga uvrstili v niz prireditev ob občinskem prazniku, se je popoldan udeležil tudi župan Marjan Šarec.

03.04.2013
Slovesnost ob 80-letnici Podružnične šole Sela
Podružnična šola Sela v letošnjem letu praznuje 80 let. Vrhunec praznovanja smo obeležili s popoldansko slovesnostjo ob igrišču šole, kjer se je zbranim pridružil tudi župan Marjan Šarec.

02.04.2013
Odprtje odseka ceste Okroglo–Slevo
Danes smo začeli z aprilskimi dogodki, ki smo jih pripravili v nizu prireditev ob občinskem prazniku. Župan Marjan Šarec je tako skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karlo Urh popoldan uradno odprl odsek ceste Okroglo – Slevo.

25.03.2013
Osrednja slovesnost občine Kamnik v počastitev spomina na generala Rudolfa Maistra
Danes je občina Kamnik praznovala rojstni dan generala, pesnika, borca za severno mejo in rojaka Rudolfa Maistra-Vojanova. Slovesnosti pri spomeniku se je udeležil minister za obrambo Republike Slovenije Roman Jakič, na osrednji slovesnosti s podelitvijo priznanj Občine Kamnik v Domu kulture Kamnik pa je polno dvorano obiskovalcev nagovoril župan Marjan Šarec.

22.03.2013
Odprtje javne razsvetljave na Neveljski in delu Drnovškove ceste
Popoldan je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar skupaj s poslancem DZ mag. Matejem Toninom in predsednikom Krajevne skupnosti Mekinje Matejem Slaparjem uradno odprla javno razsvetljavo na Neveljski in delu Drnovškove ceste.

21.03.2013
Odprtje odseka ceste Velika Lašna
Popoldan smo z odprtjem odseka ceste Velika Lašna obeležili niz prireditev ob občinskem prazniku občine Kamnik.

20.03.2013
Odprtje avtobusne postaje, pločnika in brvi v Motniški Beli
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar, predsednikom Krajevne skupnosti Motnik Marjanom Semprimožnikom in Jernejem Resnikom uradno odprli avtobusno postajališče, pločnik in brv v Motniški Beli.

19.03.2013
Odprtje prenovljenega odseka ceste Kregarjevo
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s poslancem DZ mag. Matejem Toninom in predsednico Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karlo Urh uradno odprl prenovljeni odsek ceste Kregarjevo - Bistričica.

14.03.2013
Potniki Dnevnega centra Štacjon praznovali prvo leto delovanja
Mineva prvo leto, odkar je svoja vrata odprl center za osebe s težavami v duševnem zdravju oziroma Dnevni center Štacjon. Ob prvem letu delovanja so pripravili osrednjo slovesnost, ki se jo je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

13.03.2013
Revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda
Zvečer smo v sklopu prireditev ob občinskem prazniku prisluhnili prvemu izmed dveh koncertov Revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda z naslovom »Poj z menoj«. Z doslej najštevilčnejšo zasedbo pevskih zborov nam bodo predstavljene kakovostne ravni dejavnosti na področju otroškega ter mladinskega zborovskega petja v občinah Kamnik in Komenda. Dogodka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

12.03.2013
Odprtje prenovljene enote Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs uradno odprl prenovljeno enoto Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik.