Mali grad

Sporočila za javnost

22.12.2012
Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti
Drevi je v Domu kulture Kamnik potekala slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Hkrati je bila to tudi priložnost za stisk rok in izmenjavo dobrih želja ob tradicionalnem županovem prednovoletnem sprejemu.

22.11.2012
V Kamniku, Maistrovem mestu, počastili dan generala Rudolfa Maistra
23. november praznujemo kot državni praznik, posvečen našemu velikemu rojaku, generalu, pesniku in rodoljubu, Rudolfu Maistru – Vojanovu. Tako je drevi v organizaciji Občine Kamnik in Zveze društev »General Maister« v Domu kulture Kamnik potekala slovesnost posvečena generalovemu in pesnikovemu spominu in na kateri so bila zaslužnim dobitnikom podeljena Priznanja Rudolfa Maistra za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra.

23.08.2012
Na potep? Nič lažjega! Prihaja Kamnik bus. Prva postaja - 42. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
Danes je v prostorih TIC Kamnik potekala novinarska konferenca, kjer so župan Marjan Šarec, v.d. direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar in predstavnik podjetja Kam-Bus, d. d. Boštjan Jordan predstavili novo pridobitev občine - mestno-turistični avtobus Kamnik bus, ki se bo nič lažjega prvič na potep odpravil v ponedeljek, 27. avgusta 2012. Beseda pa je tekla tudi o programu 42. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, ki bodo potekali od četrtka, 6. septembra do nedelje, 9. septembra 2012 in veljajo za največji etnološki festival v Sloveniji.

25.06.2012
Proslava ob dnevu državnosti
Zvečer je v Domu kulture Kamnik potekala proslava v počastitev 21. obletnice samostojnosti naše države. Slavnostni govornik, župan Marjan Šarec, je občankam in občanom čestital ob današnjem prazniku in dodal, da boljše domovine ne bi mogli imeti, kajti rojevala se je v boju, naj uživa zasluženi mir!

13.06.2012
Varuhinja človekovih pravic RS dr. Zdenka Čebašek-Travnik poslovala v Kamniku
Danes je Varuhinja človekovih pravic RS dr. Zdenka Čebašek Travnik poslovala v Kamniku. Po uvodnem sestanku z županom, se je pogovorila s šestimi prijavljenimi pobudniki.

06.06.2012
Župan podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem in dijakom
Popoldan je župan Marjan Šarec podelil knjižna priznanja najboljšim učenkam, učencem in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2011/2012.

16.05.2012
Odprtje dela javne poti Trebelno pri Palovčah
Popoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl del urejene javne poti Trebelno pri Palovčah.

11.05.2012
Deseti regijski posvet z župani osrednjeslovenskih občin
Danes je v sejni dvorani Občine Kamnik potekal Deseti regijski posvet z župani osrednjeslovenskih občin.

08.05.2012
»Mladi za boljši svet«
Dopoldan se je župan Marjan Šarec udeležil prireditve »Mladi za boljši svet« kot prve prireditve v okviru Tedna Rdečega križa.

26.04.2012
Svečanost ob Dnevu upora proti okupatorju
Popoldan je v Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji v Kamniku potekala svečanost ob Dnevu upora proti okupatorju.

14.04.2012
Tradicionalni 7. Maistrov pohod
Sklepne prireditve letošnjega občinskega praznika, tradicionalnega 7. Maistrovega pohoda, se zjutraj udeležil tudi župan Marjan Šarec.

13.04.2012
Uradno odprtje prve elektro črpalke v občini Kamnik
Opoldan je župan Marjan Šarec skupaj z evropskim komisarjem za okolje dr. Janezom Potočnikom, ministrom za kmetijstvo in okolje Francem Bogovičem in predsednikom uprave Elektro Ljubljana d.d. Andrejem Ribičem uradno odprl prvo elektro črpalko v občini Kamnik namenjeno polnjenju električnih vozil.

13.04.2012
Predstavitev »Kamniškega zbornika št. 21«
Popoldan se je župan Marjan Šarec skupaj s poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom udeležil predstavitve »Kamniškega zbornika št. 21«.

12.04.2012
Uradno odprtje dela ceste na Vegrad
Popoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl del ceste na Vegrad.

11.04.2012
Prevzem knjižne donacije dr. Nikolaja Sadnikarja
Popoldan je v Matični knjižnici Kamnik potekal prevzel knjižne donacije dr. Nikolaja Sadnikarja.

05.04.2012
Odprtje novoograjenega igrišča VVE Palček Šmartno
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem ter ravnateljico VVZ Antona Medveda Kamnik Renato Hojs uradno odprl novoograjeno igrišče VVE PALČEK Šmartno.

04.04.2012
KAM-kolo v EKO MESTU je zaživel
Danes je župan Marjan Šarec uradno odprl prvo kamniško kolesarnico imenovano KAM- Kolo v EKO MESTU.

02.04.2012
Odprtje otroškega igrišča na Jakopičevi ulici
Dopoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl otroško igrišče na Jakopičevi ulici.

28.03.2012
Slavnostna počastitev občinskega praznika
Zvečer je v Domu kulture Kamnik potekala osrednja slovesnost v sklopu občinskega praznika, Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Kamnik s podelitvijo priznanj Občine Kamnik.

23.03.2012
Predaja sadik skorša in lipe kamniškim vzgojno izobraževalnim ustanovam
Opoldan je župan Marjan Šarec v sklopu EKO dneva ŠCRM kamniških ravnateljem in direktorjem vzgojno – izobraževalnih zavodov predal sadike skorša in lipe.

22.03.2012
Uradno odprtje ceste Cerkljanska Dobrava – Tunjice
Popoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl cesto Cerkljanska Dobrava – Tunjice.

19.03.2012
Uradno odprtje saniranega plazu pod cerkvijo na Selah
Popoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl saniran plaz pod cerkvijo na Selah.

16.03.2012
Uradno odprtje sanirane struge v Zgornjem Motniku na vodotoku Motnišnica
Popoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl sanirano strugo Zgornji Motnik na vodotoku Motnišnica.

15.03.2012
Uradno odprtje vodovoda in črpališča Rudnik
Popoldan je župan Marjan Šarec uradno odprl vodovod in črpališče Rudnik.

13.03.2012
Uradno odprtje saniranega plazu pod cesto Mali Rakitovec – Veliki Rakitovec
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem in predsednikom Krajevne skupnosti Pšajnovica Srečom Dacarjem uradno odprl sanirani plaz pod cesto Mali Rakitovec – Veliki Rakitovec.

12.03.2012
Odprtje Dnevnega centra za osebe s težavmi v duševnem razvoju
Opoldan je v prostorih železniške postaja Kamnik – Mesto uradno odprl svoja vrata Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju - Štacjon.

09.03.2012
Uradno odprtje protipoplavnega nasipa ob vodotoku Kamniške Bistrice v Šmarci
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem in predsednikom KS Šmarca Dušanom Drolcem uradno odprl protipoplavni nasip ob vodotoku Kamniške Bistrice v Šmarci.

07.03.2012
Priznanja pripadnikom reševalnih enot iz občine Kamnik ob mednarodnem dnevu civilne zaščite v letu 2012
Včeraj je v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji potekala Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite ob mednarodnem dnevu Civilne zaščite.

07.03.2012
Uradno odprtje brvi in pločnika v Spodnjih Stranjah
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednico KS Kamniška Bistrica Karlo Urh in namestnikom predsednika upravnega odbora Cestnega podjetja Ljubljana Stankom Petričem uradno odprl brv in pločnik v Spodnjih Stranjah.

27.02.2012
Podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2011 in priznanja za delo v športu
V Domu kulture Kamnik je popoldne potekala slavnostna podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2011 in priznanja za delo v športu. Bronasta priznanja Občine Kamnik so prejeli Franc Zore (Strelska družina), Tone Žibert (Plavalni klub Kamnik) in Dare Homar (Vaterpolsko društvo Kamnik).

08.02.2012
33. območna revija pevskih zborov občin Kamnik in Komenda
Drevi je v počastitev slovenskega kulturnega praznika v Domu kulture Kamnik potekala 33. območna revija pevskih zborov občin Kamnik in Komenda. Zbrane je nagovoril župan Marjan Šarec.

12.01.2012
Uradno odprtje nove strojnice nihalke na Veliki planini
Opoldan je na Zgornji postaji nihalke potekalo uradno odprtje nove strojnice. Slavnostni govornik je bil župan Marjan Šarec.