Mali grad

Smetenje na ekoloških otokih na območju občine Kamnik se nadaljuje, zato se bo izvajal poostren nadzor

06.09.2019

Smetenje na ekoloških otokih na območju občine Kamnik se nadaljuje, zato se bo izvajal poostren nadzorObčanke in občane obveščamo, da bomo v sodelovanju z Inšpekcijsko službo Občine Kamnik zaradi ponavljajočega smetenja oziroma nepravilnega odlaganja in kopičenja različnih vrst odpadkov, ki ne sodijo v posode, ki so nameščene na ekoloških otokih, v naslednjih tednih poostrili nadzor.

Glede na stanje na terenu so še posebej zaskrbljujoče ogromne količine odpadne embalaže, ki po naših izkušnjah nastaja pri opravljanju dejavnosti, se pravi, da so potencialni onesnaževalci predvsem pravne osebe. Kazen za nezakonito odlaganje odpadkov na ekoloških otokih znaša 100 evrov za fizične osebe in od 200 do 500 evrov za pravne osebe.

Na tem mestu še pozivamo vse ekološko zavedne občane in občane, ki boste kadar koli priča nezakonitemu odlaganju odpadkov na ekoloških otokih, da se obrnete na:

Vse občanke in občane še opozarjamo, da je potrebno mešano odpadno embalažo praviloma ločeno zbirati in odlagati v tipsko posodo (črna posoda z rumenim pokrovom), ki jo poseduje vsako gospodinjstvo, ki je vključeno v sistem ravnanja z odpadki.

Koristni napotki za pravilno ločeno zbiranje in oddajanje mešane odpadne embalaže:  

Besedilo in fotografija: Gregor Kranjec, Publikus d. o. o.


<< Nazaj | Arhiv