Mali grad

Ravnanje z odpadki – napotki občanom v času korona virusa

26.03.2020

RAVNANJE Z ODPADKI – NAPOTKI OBČANOM V ČASU KORONA VIRUSA

Podjetje Publikus, d.o.o. občanke in občane obvešča o pravilnem zbiranju in ravnanju z odpadki oseb s potrjeno okužbo ali sumom na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi.

Odpadke oseb, s potrjeno okužbo oziroma s sumom na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi, osebne odpadke (na primer uporabljene robčke, rokavice iz lateksa, maske) ter odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) ODLOŽITE V PLASTIČNO VREČO ZA ODPADKE in jo, KO JE POLNA, TESNO ZAVEŽITE. TO VREČO NATO NAMESTITE V DRUGO PLASTIČNO VREČO ZA ODPADKE IN TUDI TO TESNO ZAVEŽITE, TER JO LOČENO HRANITE VSAJ 72 UR.

Po 72 urah jo ODLOŽITE V ZUNANJI ZABOJNIK ZA OSTANEK KOMUNALNIH ODPADKOV (črni zabojnik za ostanek komunalnih odpadkov, ki ga imate na dvorišču oziroma pri večstanovanjski stavbi). Te odpadke je prepovedano odlagati na ekološki otok. 

Odpadni samozaščitni pripomočki zdravih ljudi – maske, rokavice iz lateksa, robci… sodijo v zabojnik za ostanek komunalnih odpadkov v tesno zaprti vreči za smeti. Druge gospodinjske odpadke lahko odlagate kot običajno.

Ravnajte odgovorno pri nakupih, da bo količina odpadkov čim manjša.
V času posebnih ukrepov ne izvajajte večjih čiščenj hiš, saj so zbirni centri za dovoz kosovnih odpadkov in nevarnih odpadkov, zaprti. Prav tako teh odpadkov ne odvažajte na ekološke otoke. Kosovne in nevarne odpadke do umiritve situacije zadržite doma!

Do nadaljnjega so odpovedane vse akcije zbiranja nevarnih odpadkov, začasno so ustavljeni tudi vsi odvozi kosovnih odpadkov po naročilu.

Odvoz ostanka komunalnih odpadkov in praznjenje ekoloških otokov poteka nemoteno. Pred in po odlaganju odpadkov poskrbite za higieno rok (umivanje, razkuževanje) in upoštevajte ostala samozaščitna priporočila.


<< Nazaj | Arhiv