Mali grad

Dan zemlje in vseslovenska akcija "Skupaj za boljšo družbo"

22.04.2020

Danes, 22. aprila 2020, obeležujemo Dan Zemlje. V ta namen smo se v podjetju Publikus d.o.o. pridružili vseslovenski pobudi "Skupaj za boljšo družbo" pod okriljem Zbornice komunalnega gospodarstva. V letošnjem letu se v okviru pobude osredotočamo na ravnanje z odpadno vodo, konkretno na to, kateri odpadki SODIJO in predvsem kateri NE SODIJO v naše straniščne školjke.

Pripravili smo letak, ki ga lahko objavite na spletu in se nahaja v priponki. Letak bodo fizično prejela tudi vsa gospodinjstva v sklopu mesečne fakture.

Skupaj ravnajmo odgovorno, saj STRANIŠČE ni SMETIŠČE!

Ali ste že obiskali novo spletno stran podjetja PUBLIKUS d.o.o.?

Sicer pa je na začetku leta luč sveta ugledala nova spletna stran – www.publikus.si, kjer lahko občani najdete vse informacije, ki se tičejo ravnanja z odpadki v občini Kamnik. Še posebej bi opozorili na menijsko vrstico Ločevanje odpadkov, kjer najdete podrobne informacije o načinih ravnanja s posameznimi vrstami komunalnih odpadkov (mešani komunalni odpadki, nevarni odpadki, kosovni odpadki). Nazadnje smo dodali rubriko Odpadki in stranišče, kjer si lahko preberete, kateri odpadki ne bi nikoli smeli pristati v naših straniščnih školjkah, če hočemo ohranjati dobro kondicijo našega okolja in kanalizacijskega sistema.

Besedilo in fotografija: Gregor Kranjec, strokovni sodelavec


<< Nazaj | Arhiv