Kamnik bo v vikendu od petka 9. junija do nedelje 11. junija otvoril letošnje Vikende odprtih vrat. V tistih dneh kar 12 ponudnikov gostinskih in drugih storitev iz Kamnika ponuja posebne ugodnosti in presenečenja. Vikend odprtih vrat v Kamniku v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik pripravlja Razvojni center Srca Slovenije.

Kaj in kje vas torej od 9. do 11. junija čakajo ugodnosti:

 • V Kampu Resnik je cena za popolno oskrbo avtodomarjev te dni samo 10 EUR na dan. Podarijo vam tudi 1 turistično takso. Privoščite si ves vikend doživetij!
 • V Termah Snovik bo v petek predstavitev kneip programa. Delavnica v seminarski sobi Hrast bo od 18. do 18:30 ure brezplačna. Vsi kuharski navdušenci vabljeni na delavnico o pripravi zdravih sladic, ki bo prav tako potekala v petek med 17. in 18. uro. V soboto bo aktivnost namenjena vsej družini, od 11. do 12 ure se lahko pridružite brezplačni družinski telovadbi s Palčkom Snovičkom. V nedeljo pa vabljeni na brezplačen posvet pri fizioterapevtki (potrebna je predhodna rezervacija 01 83 44 100).
 • V Zdravilnem gaju Tunjice bodo v soboto in nedeljo bodo ob 13:00 in 14:30 delavnice za otroke, starši pa se bodo lahko med tem sprostili v gaju. V soboto ob 17:00 bo tu tudi koncert s Klapo Mali grad in Vox Annae.
 • V KUD Hiša Keramike Zakaj pa ne majolka lahko v petek od 17:00-19:00, v soboto od 10:00-12:00 ali od 17:00-19:00 ter v nedeljo od 10:00-12:00 izkusite sproščanje z glino za družine in posameznike. Izberite svoj termin in se za udeležbo obvezno predhodno prijavite na kud.hisakeramike@gmail.com, po telefonu 041 662 446 ali osebno v ateljeju v Kamniku.
 • V Arboretumu Volčji potok vas čakajo razstava kitov in dinozavrov, ki bodo navdušili otroke. V času vašega obiska bo cvetelo 900 sort vrtnic! Ob vsaki dnevni vstopnici v času Vikenda odprtih vrat prejmete cvetoče darilo.
 • V Eko resortu pod Veliko Planino pripravljajo pastirsko doživetje. Po brezplačnem vodenem ogledu edinstvenega resorta s pastirskimi bivališči in spoznavanjem živali si privoščite odličen šmorn. Ob naročilu dveh slovitih šmornov premete tretjega brezplačno.
 • V času Vikenda odprtih vrat lahko pri Repniku oz. v Gostinstvu Vrhpolje brezplačno degustirate tuhinjsko filo.
 • V Gostišču Mili vrh na Žalah pri Kamniku pa vas čakajo ugodnosti ob trisu kamniških okusov.
 • Kaj so zvarili kamniški pivovarji, lahko v času vikenda spoznavate na vodenih pokušinah piv od 16:00 do 20:00 v pubu Pod Skalo.
 • Odpravite se do Doma v Kamniški Bistrici v dobri družbi. Če boste za okrepčilo na cilju izbrali golaž, boste plačali enega in prejeli dva!
 • Obiščite Veliko Planino z nihalko. Ob nakupu vozovnice v dneh Vikenda odprtih vrat prejmete tudi brezplačno vstopnico za Preskarjev muzej na Veliki Planini. Ne zamudite tudi brezplačnega sobotnega vodenja po znamenitostih Velike Planine. Začne se ob 10:30 na Gradišču in zaključi ob 13:30 na Zelenem robu.
 • V Ribogojnici Mihovc v Mekinjah rezervirajte izposojo ribiške palice. Po 90 minutah robolova lahko obdržite dve ulovljeni ribi brezplačno! Pripravite si ju lahko na prostoru za piknik v sklopu ribogojnice. Vsi ribiči Vikenda odprtih vrat sodelujejo v žrebanju za 2 uri wellnessa, ki je prav tako na voljo v sklopu ribogojnice.

Vikendi odprtih vrat bodo sicer potekali celotno poletje in sicer v šestih občinah. Za Kamnikom bodo letošnje poletno dogajanje popestrile še občine Litija, Moravče, Lukovica, Šmartno pri Litiji in Mengeš. »Ponosni smo na to, da se število turističnih ponudnikov in obiskovalcev vsako leto povečuje. Lani se je prireditve v petih občinah udeležilo 6.500 obiskovalcev, svojo kakovostno ponudbo izdelkov in doživetij pa je predstavilo prek 100 turističnih ponudnikov, rokodelcev, gostincev, domačij, kmetij, društev in muzej. Letos pričakujemo, da bomo te številke ponovno presegli,« poudarja Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

Več informacij pri ponudnikih in na straneh Razvojnega centra Srca Slovenije.