Mali grad

Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto - 30.11

Datum začetka: 30.11.2019
Datum konca: 30.11.2019

Pravljični Kamnik letos pod geslom Zvečer v mestoObčina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsako leto pripravita zanimivo decembrsko dogajanje. Vse prireditve v okviru letošnjega Pravljičnega Kamnika bodo letos potekale pod geslom Zvečer v mesto. Da bo dogajanje še posebej pestro, bo program potekal v sodelovanju s Kulturnim društvom Priden Možic ter Mladinskim centrom Kotlovnica.

Celotno dogajanje in program prireditve Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto si lahko ogledate na spletni povezavi www.visitkamnik.com ali tukaj.

Sobota, 30. november

Šutna

V pripravo Ognene Veronike, ki poteka v organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica, so se letos vključile tudi nekatere kamniške osnovne šole. V tem tednu se otroci vestno pripravljajo na to, da bo Šutna zaživela v soju malih plamenov v steklenih lončkih, ki jih bodo lastnoročno poslikali in jim dodali pridih otroške ustvarjalnosti. Ker smo želeli Ognjeno Veroniko narediti malce drugačno, kot je to običajno, smo jo simbolično povezali tudi s Prižigom praznične okrasitve, ki bo v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 17. uri na Glavnem trgu. Da pa bomo pričetek letošnjega decembrskega druženja pričakali v posebnem vzdušju, smo se odločili, da k sodelovanju povabimo vse vas, občanke in občane, obiskovalke in obiskovalce Kamnika. Ker je v slogi moč, lahko z doma izdelanimi in preprostimi lampijoni, katerih navodila za izdelavo si lahko ogledate tukaj, soustvarjate to večerno prireditev.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Nazaj