Mali grad

Okrog Slovenije 2019 – za male viteze

Datum začetka: 31.8.2019
Datum konca: 11.9.2019

V terminu od 31. avgusta do 11. septembra 2019 se bo realiziral ekstremni tekaški projekt, s startom v Črni na Koroškem (in kasneje tudi ciljem). S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje. Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh.

Iz teh razlogov se to gibanje za male viteze nadaljuje z letošnjim projektom, kjer želim(o) pokazati nov vidik športnega rezultata, ekstremnosti in dobrodelnosti. In letošnji tek se bo simbolično odvijal "okrog vseh" lanskih dogodkov, tako se tudi poimenuje "Okrog Slovenije 2019 - za male viteze."

V okviru ekstremnega tekaškega dogodka se zbirajo (se bodo zbirala) denarna sredstva za ustanovo Mali vitez. Sam projekt dobiva veliko podporo v okolju, saj so ga podprle z donacijami že mnoge organizacije, prireditve in podjetja.

Prvenstveni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo
Mali vitez. Zbirajo se kot:

Vse donacije in/ali prostovoljni prispevki se nakazujejo na TRR račun ustanove, evidentirajo se z donacijsko pogodbo.
Namen tekača je tudi pustiti sporočilo:

Več o tem je zapisano na spletni strani projekta: www.okrogslovenije.si.

Sobota, 31. avgust 2019

Start je ob 10. uri izpred kulturnega doma Črna na Koroškem. Tekača bodo na startu pospremili občani in občanke ter večje število otrok, kjer bodo skupaj tekli skozi center Črne vse do stadiona, nato tekač z ostalimi tekači in spremljevalno ekipo teče naprej v smeri Solčave.

Občine, preko katerih poteka trasa teka:

Več informacij je dostopnih tukaj.

Besedilo in fotografiji: Bogomir Dolenc, Športni klub E. M. I

Nazaj