Mali grad

4. Veronikin tek

Datum začetka: 13.10.2012
Datum konca: 14.10.2012

KDAJ: sobota, 13. oktober 2012

Ljubitelji teka vabljeni drugo soboto v oktobru na ulice mestnega jedra Kamnika.

4. Veronikin tek bo poskrbel, da se bodo ulice našega srednjeveškega mesta spremenile v tekaško progo.

Drugo soboto v oktobru se bo mestno jedro Kamnika zopet, že četrtič, prelevilo v tekaško progo. Letos prvič tudi odprto šolsko prvenstvo za naslov občinskih prvakinj/prvakov.

Tek postaja vse bolj priljubljen šport v Sloveniji in z njim se rekreativno ukvarja vse več ljudi, vseh generacij.

Pred štirimi leti smo ob jubilejnem letu, ko je Kamnik praznoval svojo 780. obletnico, prvič organizirali Veronikin tek po ulicah Kamnika. Lahko rečemo, da med tekači postaja vse bolj priljubljen in marsikomu predstavlja dober trening za Ljubljanski maraton, ki velja za največjo tekaško prireditev v Sloveniji.

Trasa je dolga 8.000 m in poteka po ulicah srednjeveškega mestnega jedra. Start in cilj sta na Glavnem trgu, tekači pa v štirih krogih obidejo Šutno, Kolodvorsko ulico, Šlakarjevo pot, Žale in se preko Medvedove ulice vračajo na Glavni trg.

Letos bomo prvič aktivno vključili tudi kamniške osnovnošolce in srednješolce in v sklopu Veronikinega teka organizirali Odprto šolsko prvenstvo, kjer se bodo učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pomerili za naslov občinskih prvakinj/prvakov. Za njih je startnina brezplačna.

Proga je v celoti asfaltirana, na njej pa je približno 100 metrov vzpona in 200 metrov spusta.

Štart prvih tekmovalcev bo ob 9.30 uri. Vsak udeleženec bo prejel praktične nagrade, najboljšim bomo podelili medalje in pokale.

Predprijave in prijave bodo potekale v Turistično informacijskem centru Kamnik, Glavni trg 2 v Kamniku ter preko elektronske pošte info@kamnik-tourism.si

Prijavnica


Nazaj